Prikaz rezultata 1 do 7 od ukupno 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By SlobaBGD

tema: Casio AWG101-1A kazaljka za minute?

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Određen forumom Re: Casio AWG101-1A kazaljka za minute?

Prijatelju,ja sam predhodni post napisao neshvatajući da je reč o radio kontrolisanom satu.Ne znam da li neko na forumu ima iskustva sa radio kontrolisanim analogno-digitalnim satovima.
    B.T.W.-Ja imam analogno-digitalni Casio na kom pokret minutne kazaljke(takođe na 20 sekundi) NIJE vezan sa prikazom sekundi na digitalnom displeju.
    Predlažem tvom prijatelju da savet potraži u ovlašćenom servisu.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Novi član
    Član od
    8.5.2011.
    Lajkovi
    6
    Reputacioni uticaj
    0

Elem, ja sam taj pomenuti drug koji ima problem s Casio AWF101-1A.

Izgleda mi da sam uspeo da resim problem ili makar se nadam da je tako. Naime na ovom satu ima neka funkcija HSET - koja ne znaci hour set nego "hands set" i koja omogucava da se skazalje pomeraju manuelno, u koraku od 1/3 minute (na svakih 20 sec po jedan koraj skazalje koja pokazuje minute).
    Ja sam se i ranije igrao s tom funkcijom i namestao kazaljke, i sve je bilo dobro do prvog sinronizovanja s radio-signalom iz Nemacke - onda se minutara ponovo vracala za oko 2/3 minuta unazad

Upustvo koje sam dobio uz sat je bilo na nemackom - i po njemu sam se rukovodio kada sam ovo podesavao. No, evo veceras sam skinuo PDF na engleskom i u njemu se cela operacija malo razlikuje (na samom kraju). Moze biti da ta razlika upravo znaci neko "snimanje podesavanja" u sam sat, koje ja iz razloga mog nepoznavanja nemackog jezika ili, pre ce biti, loseg upustva na nemackom jeziku nisam radio.

Ostavicu sat veceras na prozoru - pa ako sutra sve bude kako treba i sat sinhronizovan i kazaljka gde treba - ja sam srecan covek!
    VLADAN P likes this.

Novi član
    Član od
    8.5.2011.
    Lajkovi
    6
    Reputacioni uticaj
    0

Da odgovorim sam sebi:

problem resen!

Naravoucenije: ne treba uvek verovati upustvu koje dolazi uz sat - ponekad trebe downloadovati i neko drugo na drugom jeziku!

Slične teme

1. Audemars Piguet Millenary hand wound minute repeater
    By milan zmaj in forum Audemars Piguet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 26.3.2011., 9:45
  2. Minute Repeater
    By UlysseNardin in forum Opšti forum
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 31.1.2011., 9:25

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme