Citat Sudar88 kaže: Pregled poruke
...
Da li neko moze da mi objasni u cemu je najbitnija razlika izmedju Citizen-ovih nighthawk satova koji su radjeni sa trziste SAD, Japana, Evrope... Da li je u pitanju samo vizuelna razlika (odnosno to sto za SAD trziste pise na samom satu "nighthawk", na japanskom nema toga natpisa na njima pise "Made in Japan" i skracen je za jednu skalu pa izgleda jednostavinije, dok za trziste Evrope nemaju takodje tu 24h GMT sklalu a imaju natpis "Sapphire" ili "WR 200") ili ipak nisu samo vizuelno razliciti nego se i mehanizmi razlikuju ?

Koji od navedenih serija i modela nighthawka bi mi preporucili ? - nadam se da ce mi pomoci zaljubljenici u Citizen satove
...
Sudar88, vise informacija mozes naci ovde, a onako na brzinu:
- verzije za Americko i Aziijsko trziste se razlikuju samo u estetskim detaljima (ispisan naziv "Nighthawk", graviranje na zadnjoj strani itd.)
- verzije za Evropsko i Japansko trziste se razlikuju u tome sto imaju safirno umesto mineralnog stakla i uz to imaju sinhronizaciju sa atomskim casovnikom (zato i natpis na njima "Radio controlled")

Ove poslednje 2 su naravno skuplje i cenjenije, ali ne smatram da su prve dve ista losije. Imaju dodatnu funkciju GMT (prikaz druge vremenske zone), dovoljno su precizni da ti atomski casovnik stvarno ne treba a i mineralno staklo je sasvim solidno!

S obzirom da sam imao jednog takvog - slobodno mogu reci da se radi o odlicnom, legendarnom, satu. Takodje - savet ti je da ga uzmes na metalu (narukvica mu je odlicnog kvaliteta i vrlo je udobna) - sto dodje zgodnije leti, dok ces kozni kais lako dokupiti.

EDIT: Idi do Bomar-a, s obzirom da su oni zastupnici za Citizen. Tamo ces moci da probas sat, a mozda i cena ne bude losa...