Hmmm.... ne znam sta bih rekao na ovu temu... Moje misljenje o ovim satovima i proizvodjacima je dozivelo brojne metamorfoze. Prvo nisam imao pojma o satovima i mislio da su gorepomenuti brendovi respektabilni jer imaju poznata imena, zatim sam ih smatrao djubretom koje treba bacacem plamena izbirsati sa lica zemlje, da bih sada bio indiferentan i mislio: ''Neka cveta hiljadu cvetova''...
Generalno, 98% stvari u vezi sa satovima je puki biznis, marketing, masovna proizvodnja i stvaranje vestackih potreba. Danas postoji jako mali procenat iskrene horoloske, zanatske, old school pasije. Pitanje je koliko i to nema veze sa nekom trzisnom nisom ili biznis planom. Ogromna vecina ljudi gleda na sat kao modni detalj (a moda je, kao sto znamo, vrlo prolazna), u tom smislu, ne vidim nikakav problem da se sat kupuje kao neki kaput u Zari (sezona - dve i aj' cao...).
Kada mi ljubitelji raspravljamo, ima smisla da kao argumente potezemo, in-house mehanizam, ''Zaratsu'' poliranje, istoriju brenda i statijaznam, kada su u pitanju oni drugi, moj odgovor ce uvek biti:

- '' Jel ti se svidja?''
- ''Aha.''
- ''Imas dve godine garancije?''
- ''Aha''
- ''Just do it...''
Naravno, pre toga cu ispitati potrebe i razloge za kupovinu sata, eventualno coveka uputiti na neke druge (malo ozbiljnije) proizvodjace i to je to.... Ako ga uhvati manija - super, ako ne - opet super

Zanimljiv je trend u vezi modnih i satova firmi koje prodaju nakit i luksuz - mnogi su ozbiljno poceli da ulazu u casovnicarstvo. Nabasao sam na mnoge fragmente koji na to ukazuju. Pozabavicu se ovih dana time, sakupiti na jedno mesto pa mozemo da raspravljamo

@Hadzi: Paaa... i Armani odelo je zapravo fensi Prvi Maj Pirot, sto ce reci, konfekcija. Ko Tag Heuer na primer