Jao, bre, pa tu je tusta i tma... Jes, Gaston, Hogar, ja cit'o (u biblioteci, doduse) nase stripove o Bas Celiku i Milosu Vojinovicu... Spiru i Fantazio, vec pominjani Asteriks... ihaaj.... Sve ih volim na neki nacin...
Jao, bre, pa tu je tusta i tma... Jes, Gaston, Hogar, ja cit'o (u biblioteci, doduse) nase stripove o Bas Celiku i Milosu Vojinovicu... Spiru i Fantazio, vec pominjani Asteriks... ihaaj.... Sve ih volim na neki nacin...
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
alan ford a pre njega blek stena i komadant mark
a zagor tena-ciko
da,da,da !
bili the pljuc, by kerac !
dok sam ziv necu da zaboravim crtez konja kome levo od repa pise : JVC made in japan.
Kad smo kod Mirka i Slavka...
Rođeni stric moje žene,g-din Srečko Jovanović čovek koji je napravio ''Dečje novine'' ,koje su bile izdavač velikog broja stripova koje ovde pominjemo, i ,ujedno,on je čovek koji je izmislio Mirka i Slavka!
Malo je ljudi koji su učinili tokiko za kulturu ove(a i one) zemlje.
Preminuo je pre dve godine.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
sto se zagora tice, ja ga nesto nisam vario. uvek je bio savrsen, uvek je pobedjivao,
vukao je sirotog cika sa sobom, a ciko je uvek bio smesan za obojicu, da ne pominjem sto se
prezivao kao svi muzevi i ostali momci njegove majke odjednom (ocigledno je raskid
u darkvudu bio vrlo problematican ), i najvaznije, ciko mu uopste nije trebao.
njihova sado-mazo veza puna nepravde prema ciku mi je iz starta smetala, jos kao
klincu. sada tu jos vidim i diskriminaciju populacije sa viskom kilograma, diskriminaciju
populacije hispano porekla i diskriminaciju populacije sa brkovima.
kada sam prvi put video reklamu sa mr.properom, prvo sto mi je palo na pamet
je bilo. ˝zagorov sin, garant!˝
medjutim, zahvaljujuci lucidnom simi mislim da sam konacno skapirao zasto mi je
sve to smetalo : zagor nikada nije imao ribu, koliko se secam ni ciko nikada nije
imao ribu, a kad god su upadali u neku slozenu situaciju ciko se oglasavao borbenim
urlikom ˝karamba i karambita˝.
trovali su nas od najranijeg (opismenjenog) detinjstva izopacenim prijateljstvom zagora
i cika, ne priznajuci da nas u stvari bombarduju latentnim gay porukama.
tada nisam to umeo da formulisem, ali sada umem : zagor da se zabrani za skolsku
omladinu i da se izbaci iz obavezne (vanskolske) lektire !
... a da, i simu za predsednika !
Alan Ford i Asteriks su u prednosti nad svim ostalima koje, tagođe, volim.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
He, he dobra stara vremena... Alan Ford je nikad prevazidjen,... Ali ima još poovelik spisak,![]()
Jaoooo, kada čitam vaše postove, pomislim, odakle li sam ja ili koliko li sam ja mlađa.... Jojjj!
Ja u svojoj mladosti paltim samo Mickey Mouse stripove... iz Mikijevog zabavnika![]()
Bookmarks sajtovi