https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...84240295_n.jpg
Printable View
Kad se samo setim koliko sam se zaludjivao sa slapanjem tih automobilica. :)
Ceo zivot se s tim mlatim, ali i dalje nisam skontao kako da napravim logicki kontroler... pokusavao sam da napravim robota :D
Za ljubitelje automobila i skupog lima Chicago Auto Show... ;)
http://flipagram.com/f/lPJmk9zwtB
jedno pitanje i mala pomoc
trazim mislim da je neko pisao o utiscima u posebnoj temi o novom bambinu
ne znam ko je to bese pisao, mozda je bezbi bio, a mozda i ne
da procitam predstavljanje tog veoima lepog i elegantnog sata
zna li neko gde se nalazi ta tema? hvala
http://www.svetsatova.com/forum/f74/...0cn0-9094.html
Da nije ovo ?
hvala, nije to himmel, ovo je kratko
Probaj preko pretrage da nadjes, kucaj gore Bambino pa redom... Ja tako uvek kad cujem neku pesmu a ne znam joj ime, polomim se trazeci ali na kraju je uvek nadjem ;)
ja sam sve pesme tako nasao, retko sta je jos ostalo nepreslusano da valja, vise od dve godine ne slusam muziku sem onog sto se pojavi u medjuvremenu
u prvom planu se danas istice ples, nigde instrumenata i virtuoznosti, visoke oktave.....samo neke kompjuterske obrade kao da programeri rade muziku danas, a ne muzicari
To su ukusi, ruku na srce. Ja volim da poslusam od "Tokate i Fuge", "4 Godisnja doba", preko teske narodne muzike, balada, metala, roka, densa, popa, folka, kola, pa sve do elektricne muzike - tehno, trans itd. Nemam nista protiv elektronskih efekata i produkcije, ali protiv novokomponovanih "tekstova" bogami imam. Danas svako moze da ubode neki pokusaj muzike i da bude popularan.
Evo, recimo bas od sinoc mi je super aktuelna ova Band of Horses - The Funeral - YouTube
Vredi procitati...
https://medium.com/life-learning/2a1841f1335d
Dosta dobri, iako mozda pomalo previdja neke stvari...
zna li neko koliko kosta krunica za sat fossil u pitanju je ona za navijanje sata?
Pokusaj da kontaktiras BPM Satovi & Nakit. BPM Watches OnLine Store, oni su distributeri Fossil satova kod nas, trebalo bi da mogu da nabave.
Sto se tice cene, nemam predstavu koliko bi moglo da kosta, ako uopste uspes da nabavis originalnu.
pa kod njih sam i kupio, nije mi bitno da li je original bitno mi je samo da sat radi
Ako ti to nije bitno, onda pogledaj kod nekih casovnicara. Pogledaj ovde na listi ko je iz tvog grada, ili okoline, okreni ga telefonom i pitaj.
Servisi satova | Svet Satova
hvala.
Vrlo interesantan video. Vredi pogledati.
http://www.youtube.com/watch?v=AfzQzGNYaiU
Vrlo interesantno, iako manje vise poznata prica. Medjutim, koren je daleko dublje, i svaka promena u ovom sistemu je izuzetno slozena. Poznata je prica sa stampacima, sijalicama, cak i patikama, kompjuterskim komponentama, cak i kolima. Naime, izvesni programi za industrijsko dizajniranje mogu da predvide zivotni vek svakog dela u proizvodu, i to preciznoscu od +- 2 nedelje.
S druge strane, nije tesko zamisliti slucaj gde su sve sijalice bez veka trajanja. Kupis jednom. Naravno, fabrike nemaju vise posla (posto, realno gledano niko ne menja sijalice da bi pratio bilo kakav trend), gase se, time i radnici idu na ulicu. Kuce, takodje. Amerikanci prave montazne kuce, koje zapravo nemaju predugacak zivotni vek, za razliku od klasicnih zidanih. Nekome ce takodje dobri zvucnici biti nezamenljivi - dobar zvuk danas ce biti dobar i kroz 100 godina. Namestaj ce se vrteti od ruke do ruke. Potrosna kompjuterska roba. Cak i automobili bi se drasticno slabije kupovali. Cak bi se i telefoni mnogo manje kupovali. Naravno, kod robe koja konstantno napreduje, poput tehnike postoji izrazenija potreba da se stvari menjaju za bolje i novije, ali objektivno - koliko nas bi kupilo veoma kvalitetan telefon sada, i zadrzalo ga narednih 10 godina. Uvek ce imati funkcije koje trebaju, a nece se kvariti.
Ovo je surova realnost, ali je realnost. Jedna od najbitnijih stvari je da ekonomija tako funkcionise, cak prilicno uspesno. Problema sa strane ekologije i materijala su shvatili i sami proizvodjaci, i to je razlog zbog koga se reciklaza aktuelizovala poslednjih godina.
Oh, da. Kao buducem inzenjeru, nadam se, pomalo je neobicno saznanje da cu morati da pravim nesto sto nije maksimum koji je moguce postici.
U svakom slucaju interesantna prica @skydrummer
Interesantna priča u smislu tragičnog vremena u kome živimo. Mogao bi se taj video komentarisati na mnogo načina i ni jedan nebi bio pozitivan. Ne radi bez razloga 2/3 stanovništva u razvijenim zemljama u sektoru usluga ( tercijalni sektor ). Nečiji konzumerizam neko mora da plati, pritom ne radi se o plaćanju novcem radi se o ovakvoj vrsti plaćanja "Pollution in China", Documentary Project of Photographer Lu Guang (35 pics) - Izismile.com . Pojedini delovi Zemlje ( ne samo u Kini ) odavno ne liče na planetu Zemlju i verovatno nikada više neće ni ličiti. Sama šoping manija nema toliko veze sa gubitkom radnih mesta, posebno danas kada roboti obavljaju ne mali broj operacija i kada većina radnika razvijenih zemalja radi u pomenutom tercijalnom sektoru, koliko ima veze sa brutalnim maksimiziranjem profita određenih multinacionalnih kompanija i agresivnm manipulativnim marketingom. Kako drugačije objasniti histeriju u bogatim zemljama kada ljudi danima noće ispred robnih kuća čekajući da se pojavi najnoviji model telefona ( da ga ne imenujem ) ulećući u stampedu čim se vrata robne kuće otvore ( kao da ne mogu doći za 2-3 dana ).
Čak i kada čovek nešto ne želi da kupi nateraće ga da kupi putem pomenutog programiranog zastarevanja proizvoda. Primer su i današnje sijalice, ove obične žarulje. Već duže vreme ni jedna mi u kući ne sija duže od mesec-dva dana ( one štedljive prave neko sveto koje ne umem ni da opišem ). Nekada, ne tako davno, dok smo umeli sami da pravimo sijalice, one su trajale godinu dana ( ne znam koliko radnih sati ali godinu dana sigurno ). IT sektor-to je pa posebna priča.
U principu na ovu temu bi se moglo mnogo toga reći ali jedno je sigurno sve ima svoj početak i kraj.
eh sky toiko sam ja pisao o tranziciji imperijalizma u hiperimperijalizam i objasnjavao indoktriniranoj masi neoliberala i altantista da je privredni rast u socijalistickom drustvu jedini odrzivi privredni rast i da se danasnji ''rast'' bazira na skracenju zivotnog ciklusa proizvoda i da smo svi igrali poslednje dve decenije ulogu ''korisnih idiota'' sto bi rekao veliki Lenjin
i da je javno mnjenje koje nije u stanju da proizvodi mentalnu i fizicku buku izlozeno nezamislivo mocnom ekonomskom inzenjeringu
i da covek tendenciozno i po nahodjenju utice na tok evolucije, od vajkada do danas
o ovome bih mogao pisati tomove knjiga poput Lenjina, ali kome i cemu :(
"Kako drugačije objasniti histeriju u bogatim zemljama kada ljudi danima noće ispred robnih kuća čekajući da se pojavi najnoviji model telefona ( da ga ne imenujem ) ulećući u stampedu čim se vrata robne kuće otvore ( kao da ne mogu doći za 2-3 dana )."
Uspesnim marketingom.
Sve je to posledica trke da budes brzi, bolji, jaci. Ljudi iz marketing sektora prosto traze nacine kako da prodaju proizvod sto bolje - nalazeci slabe tacke. Stampedo se da objasniti time sto se smatra neophodnim da nesto imas pre komsije, a postoji i drugi razlog. Najcesce se prvi kontigent proizvoda rasproda odmah te noci. Zasto ? Zato sto je kontigent namerno ogranicen, bas kako bi se narod naveo na divlju kupovinu odmah. Takozvano gradjenje "hype" oko proizvoda.
Iskreno, ovo moze da funkcionise ovako kako funkcionise, samo treba posvetiti paznju zivotnoj sredini. Zapravo, 80% jednog starog telefona moze da se reciklira i upotrebi u novim proizvodima. Ostalih 20 % je moguce odgovorno unistiti. tako je sa svim proizvodima, osim sto se neki mogu reciklirati 100%. Sta je zabrinjavajuce, medjutim, je cinjenica da to niko ne radi u meri u kojoj bi trebalo - zato sto ce to stopu razvoja smanjiti sa 18 % godisnje na samo 17.6%. Pomalo karikiram stvari, odgovorna reciklaza zahteva dugo vremena i planiranja, kao i znatne investicije, ali je to nesto sto treba da bude obavezno. Svet je defintivno zasao u mracne vode, ali tako je kako je.
evo sky jedne pesme za tebe
http://www.youtube.com/watch?v=L6MuBslefto&list=LLkSxLV0OAdrDzNrjxbhx jIg& index=3
akcenat je na muzici, ne na ideologiji da se razumemo :thumbup:
a moze i jedna Šmugljanka
Red Army Choir: Smuglianka. - YouTube
Vodka i tompus trenutno... batalimo velike probleme na momenat... :D
Himstrider nisam siguran da li se više slažemo ili ne, ozbiljna je ovo tema o kojoj se malo razmišlja što je najgore oni koji su plaćeni da o njoj razmišljaju ne razmišljaju. Histerija sama po sebi nije normalno stanje pogotovo kada joj je uzrok telefon. To pokazuje samo da je poremećemo gotovo sve.
Da bi neko živeo na visokoj nozi neko drugi to mora da plati. Istorija to pokazuje. Sve se može sumirati rečima :
The World is big enough to satisfy everyone's needs, but will always be too small to satisfy individual greed. - Mahatma Ghandi.
No, da ne dužim više.
Milane- lisice :D . Evo da i ja tebe častim jednom :
http://www.youtube.com/watch?v=EboQoteqC_8&list=RDuEke9EBhhiQ
Ovde ako neko ne stane na pravo mesto na bini ostane bez obrva.
http://www.youtube.com/watch?v=dJOmgFwIOW4&list=RDuEke9EBhhiQ
Inače volim da slušam ovaj hor.
ooooooooovo je sjajno sky, znam za njih, nisam ovo izvodjenje do sada preslusao :D
Ahahaha...vrhunski! :)
Kick-off !!!
only in america :)
Pfffft, standardno za Barselonu... Uspavati rivala, pa ga pobediti.
Uzgred, naleteo sam na odlicnu sliku:
Prilog 85990
Bas docarava duh F1. Mislim da cu ove sezone pratiti RedBull... Jel zaludjen jos neko poput mene ???
Dobra slika, ali stara.
Naravno da ima ljubitelja F1, ja sam veliki ljubitelj, iako je moram priznati u poslednjih nekoliko godina F1 samo bleda senka onoga sto je nekad bila. Mogu slobodno da kazem da je cak postala i smesna, u odnosu na ono sto je bila nekada.
Sto se favorita tice, nekako sam trenutno najblizi Lotusu, mada mi je i Williams ok.
Da ne vozi za Ferrari, favorit bi mi sigurno bio Kimi.
Inace, pored formule ove sezzone cu pratiti sigurno i WTCC, gde ce se pored velikana poput Loeb-a takmiciti i nas vozac, Dusan Borkovic.
Meni je Formula 1 konstantno dobra... zbog tehnologije se drasticno promenila, itekako, ali je sve brze, preciznije... Cak mi je zadovoljstvo da vidim evoluciju samih vozaca, izrazenu kroz precizniju voznju, manje nezgoda itd. Ove godine ocekujem stvarno dobru sezonu - novi motori, nove staze, dosta vrhunskih timova... Vettel, Kimi, Alonso, svi su tu negde.
Uzgred, sta mislis o VN Rusije ? Interesantna staza, ali gledajuci mapu deluje pomalo monotono...
Nikako se ne slazem sa tobom. Ja sam duboko ubedjen da Vettel pre 10-15 godina, ne da ne bi bio sampion, vec bi bilo diskutabilno da li bi bio drugi vozac u nekoj ekipi.
Imas recimo onaj snimak kad je Hamilton seo u Senin MClaren MP4, covek se izgubio, nije mu bilo jasno kako je neko uopste vozio formulu sa rucnim menjacem, i to ne samo vozio, vec bio najbolji.
RePo meni je Bernie Ecclestone covek koji je unazadio formulu.
Ih, naravno da nas ima zaludjenih! Meni je Lotus ljubav od malih nogu i od odlicnog (R.I.P.) Ronija Petersona. Ferari nikako nisam voleo ali u njemu sada voze dva moja najomiljenija vozaca (uz Grozana), pa su mi i oni sad favoriti.
Ali ova godina ce biti jako cudna, formule su mnogo sporije, noviteti se smenjuju ali glavna stvar se ne resava - "prljavo" strujanje vazduha iza bolida koje onemogucava ulazak u zavetrinu ("slipstream") i lepo i lako preticanje...
Zato je Indycar jos uvek svetla tacka...
EDIT: Voleo bih da se nesto promeni na bolje, ali mislim da je RUS u pravu... 80-ete i pocetak devedestih su bile zlatno doba F1. Turbo motori sa po 1000KS, 3000 rucnih promena brzina u jednoj trci... Neverovatno!
Evo jos jednog zaludjenika za formulu! :)
Moram da se slozim sa Rusom. Ranije je mnogo bila zanimljivija... Poslednjih godina vise igra ulogu taktika i tehnoloski nabudzeni bolidi, nego sama voznja, tj. vozac. Ogranicenja koja konstantno uvode, polako ali sigurno ubijaju sport.
Evo jedan zanimljiv snimak Senne iz Monaka. Bas bih voleo da vidim trenutnog sampiona F1 da ovako jednom rukom drzi volan, a drugom menja brzine.:)
https://www.youtube.com/watch?v=rh6bwZ4ooTI
@valadas: ma koje osamdesete-devedesete. Sedamdesete! James Hunt: obavezna pljuga, viski i pivo :D E to su bila vremena!
@RUS: matori Ecclestone neka ide u ... Pravi britanac
Inace dosta dugo vec ne pratim F1 a jos duze fudbal. Sve je pokvarila prokleta lova! Rukomet, odbojka, pojedine discipline atletike - tu se jos ima sta videti ponekad. A najbolji sport je bildanje sa kriglom piva :)