Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 156
Like Tree190Likes

tema: Diskusije o mehanizmima... satovima...

Threaded View

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom Re: Diskusije o mehanizmima... satovima...

Moje razmišljanje na Serbovo pitanje.
    Što se tiče Breitlinga , po mom mišljenju, neopravdava cenu. Sat ima cosc Etu što je dobro , koliko je ona modifikovana ni na sajtu Breitlinga se ne navodi . Kažu ljubitelji po stranim forumima da je promenjena glavna opruga, balansna opruga, balansni točak. Ako je to tačno , koliko se to razlikuje od Ete koju sama Eta prodaje u chronometar klasi, ne znam . U svakom slučaju sat ima dobar mehanizam bio ili nebio modifikovan. Ono što meni neopravdava cenu je to što nikakvi novi materijali, tehnologije nisu implementirane u sat. Npr. neki ojačan čelik, safirni umetak na rotirajućem prstenu... Nešto za šta bi se moglo reći da je rezultat istraživačkog rada i kao takvo uticalo je na cenu. Zatim sat je ronilačkog karaktera ali nije "pravi" ronilački sat iako korene vuče od takvog sata. Zašto nije, nema indikator rada mehanizam tj. svetleću tačku na sekundari i nema svetleću tačku na rotirajućem prstenu što sam prsten čini više manje beskorisnim pod vodom. Starovremenski model je imao svetleći trogao na prstenu , nije imao tačku na sekundari . U svakom slučaju umesto zlatnog B bilo bi mudrije i jeftinije pola kapi luminove. Mogao bi neko reći da ko kupi taj sat vrlo verovatno neće roniti sa njim i to bi takođe bilo vrlo verovatno tačno ali ta dva detlja povećavaju upotrebnu vrednost sata . Možda njihovo odsustvo nije minus ali sigurno nije ni plus a satu te cene treba dosta pluseva. Dakle visoka cena uz odsustvo nekih inovativnih tehnologija , materijala uz to što sat i njie ronilački su nešto zbog čega se ne bih odlučio za taj sat. Uzeo bih Longines iako ni tu nema ničeg inovativnog ( po toj ceni i nije čudo ), zadovoljavajuće dobra i tačna Elabore ( ako se ne varam )ETA, slabo osvetljenje, 300m vodootoprnosti ( naspram Breitlingovih 200m, nije presudno ali treba reći ) ali sve u svemu ipak za mene dobra kupovina.

Ps - Kada bih morao da potrošim 3000$ na sat bez dvoumljenja bih uzeo neki model Sinn-a. Jeste da Serb to nije pitao ali da uđe u zapisnik .
    Poslednja ispravka: skydrummer (29.10.2013. u 15:28)
    zare likes this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •