Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 23
Like Tree68Likes

tema: Audio-kasete, ploče (vinil) i ostale retro stvari

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Audio-kasete, ploče (vinil) i ostale retro stvari

Jedan sam od preostalih dinosaurusa koji i danas slušaju gramofonske ploče (vinil) i audio-kasete. Nažalost, prilikom preseljenja, supruga i ja smo morali da ostavimo stotinak ploča u podrumu u kome se desila poplava i ostali smo bez mnogih lepih izdanja. Srećom, uspeli smo da malo obnovimo kolekciju i sada ponešto i čujemo na starom, dobrom vinilu. Audio-kasete su nam preživele, a ponešto smo i kupili ili dobili od ljudi kojima je to nepotrebno, budući da su im kasetofoni davno izdahnuli. Sve u svemu, ni kasete ni ploče ne smatramo zastarelim, a vidim da se i danas mogu nabaviti nove. Prazne kasete se i danas mogu ponegde naći, premda nisu dobre kao one nekadašnje, a koliko mi je poznato, postoje i izdavači koji i danas štancuju nove. Imao sam prilike da kupim jednu novu kasetu sa muzikom Brajana Adamsa i osećao sam se srećno kao malo dete, a nadam se da će toga biti još.

Hteo sam da pitam ima li ovde još dinosaurusa kao što sam i ja, pa da malo porazgovaramo o svom hobiju.
    RUS, VLADAN P, bt321 and 5 others like this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Stariji član Avatar korisnika Misic M.
    Član od
    23.12.2011.
    Lajkovi
    5049
    Reputacioni uticaj
    151

Određen forumom Re: Audio-kasete, ploče (vinil) i ostale retro stvari

Ja ne mogu da kažem da je hobi, ali imam dvadesetak ploča. I to su neki od najboljih Rock albuma svih vremena (Led Zeppelin; Pink Floyd...)
    Ploča jeste najbolji nosač zvuka ikada napravljen, takođe i najtrajniji i najizdržljiviji, sa najboljim basom. Ploče nikada nisu ni prestale da se proivode. A i njihovi omoti su dobri, veliki, jednostavno sve što poželite možete odštampati na njima, jedino je malo problem čuvanje istih zbog mesta, pogotovo LP. Ja ih takođe dosta volim.
    Što se tiče kaseta njihov sam protivnik, jeste bila revolucija u odnasu na ploču, prvenstveno zbog veličine, i mogućnosti da sami nešto snimite, ali trajnost, mmm, ne. Koja će vam kaseta trajati 50 godina?
    Sve u svemu ploču volim i dan danas da čujem. pozdrav drugu Neši.

Audio-kasete, ploče (vinil) i ostale retro stvari-p.jpgAudio-kasete, ploče (vinil) i ostale retro stvari-r.jpg
    VLADAN P, Neša and Zagor like this.
    Mišić M.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Upravo sam slušao jedan album grupe Modern Talking, a prva pesma je, naravno, You're My Heart You're My Soul. U pitanju je izdanje PGP-RTB, negde iz osamdesetih, a i dalje zvuči dobro. Možda nema dubinu kao original, ali sasvim je dobro očuvana i predstavlja pravi užitak.
    Inače, imam otprilike isti broj ploča kao i ti, a polako ću ih nabavljati. Naravno, ako dođeš u BG, možemo da ih slušamo uz kafu/pivo/sok (šta ko voli) i satove, a što važi za sve forumaše.
    Misic M. likes this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Član od
    23.12.2011.
    Lajkovi
    5049
    Reputacioni uticaj
    151

Naravo takva druženja su neprocenjiva, još ko ima kvalitetan gramofon, pa pusti ovako nešto:

Imam i nju...
    PS. A "Brother Loui"?
    VLADAN P, Neša and nele like this.
    Mišić M.

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    190

Nikad nisam slusao ploce , verujem da je poseban osecaj Voleo bih da mogu da napravim jednu fotografiju nekog starog gramofona, jako volim da fotkam vintage stvari

Član od
    23.12.2011.
    Lajkovi
    5049
    Reputacioni uticaj
    151

Ima vremena, još si mlad... Inače i gramofoni se i dalje proizvode, tako da nikad nije kasno.
    Zagor and Serb like this.
    Mišić M.

Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lajkovi
    60698
    Reputacioni uticaj
    220

Gde me nadje bata Nele Od kaseta je ostalo jedno 50tak komada sa rock i blues hitovima,dok sam burazeru od strica (klinja u 7razr.)dao kompletnu svoju kolekciju heavy metal.E sad sto se tice ploca to je za mene uzivanje.Nemam mnogo ploca ali gramofon je vrhunski(SCHNEIDER) tako da kada cujem pucketanje vrhunac opustanja.
    VLADAN P, Neša and nele like this.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Slušao ploče ali sam bio mali da bih ih zavolio('78.godište) i nikad mi nije sjelo pucketanje vinila,još ako je izgreban!
    Zato je kasetofon druga priča!
    Šta sam puta dao pare za TDK kasete umjesto za hranu.....
    Negdje '88. ćaća je kupio NOKIA kasetofon(donešen iz Njeačke) !
    Joj sreće moje! 2 glave, 4 zvučnika *ebo te!!! Presnimiš kasetu bez po' muke!
    Ne smiješ pojačat' do kraja- hoće me moji masakrirat'!
    Ipak,ne mogu reći da sam željan kaseta i da se nostalgija pojavljuje.
    Volim muziku i slušam sve živo i danas mi je puno lakše sa mp3 i sličnim formatima. Radim s njima šta hoću i nosim par stotina pjesama u džepu!
    Za mene super!
    VLADAN P, Neša, nele and 2 others like this.

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •