Ja ne mogu da kažem da je hobi, ali imam dvadesetak ploča. I to su neki od najboljih Rock albuma svih vremena (Led Zeppelin; Pink Floyd...)
Ploča jeste najbolji nosač zvuka ikada napravljen, takođe i najtrajniji i najizdržljiviji, sa najboljim basom. Ploče nikada nisu ni prestale da se proivode. A i njihovi omoti su dobri, veliki, jednostavno sve što poželite možete odštampati na njima, jedino je malo problem čuvanje istih zbog mesta, pogotovo LP. Ja ih takođe dosta volim.
Što se tiče kaseta njihov sam protivnik, jeste bila revolucija u odnasu na ploču, prvenstveno zbog veličine, i mogućnosti da sami nešto snimite, ali trajnost, mmm, ne. Koja će vam kaseta trajati 50 godina?
Sve u svemu ploču volim i dan danas da čujem. pozdrav drugu Neši.
![]()
Registracija
Help

68Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Voleo bih da mogu da napravim jednu fotografiju nekog starog gramofona, jako volim da fotkam vintage stvari 
Inače podsetio si me na druženja iz doba osnovne škole i gimnazije - danas odemo npr. kod X, sutra kod Y, prekosutra kod Z, sednemo da pričamo, a obavezno se čuje ploča, kaseta ili radio. Naravno, presnimimo jedni od drugih šta nemamo, a ako nema domaćih, posle ili pre muzike odgledamo nešto na VHS-u. Druženje je moglo i da se filuje igricama na spektrumu ili komodoru... Lepe uspomene.
Od kaseta je ostalo jedno 50tak komada sa rock i blues hitovima,dok sam burazeru od strica (klinja u 7razr.)dao kompletnu svoju kolekciju heavy metal.E sad sto se tice ploca to je za mene uzivanje.Nemam mnogo ploca ali gramofon je vrhunski(SCHNEIDER) tako da kada cujem pucketanje vrhunac opustanja.

Bookmarks sajtovi