Jedan sam od preostalih dinosaurusa koji i danas slušaju gramofonske ploče (vinil) i audio-kasete. Nažalost, prilikom preseljenja, supruga i ja smo morali da ostavimo stotinak ploča u podrumu u kome se desila poplava i ostali smo bez mnogih lepih izdanja. Srećom, uspeli smo da malo obnovimo kolekciju i sada ponešto i čujemo na starom, dobrom vinilu. Audio-kasete su nam preživele, a ponešto smo i kupili ili dobili od ljudi kojima je to nepotrebno, budući da su im kasetofoni davno izdahnuli. Sve u svemu, ni kasete ni ploče ne smatramo zastarelim, a vidim da se i danas mogu nabaviti nove. Prazne kasete se i danas mogu ponegde naći, premda nisu dobre kao one nekadašnje, a koliko mi je poznato, postoje i izdavači koji i danas štancuju nove. Imao sam prilike da kupim jednu novu kasetu sa muzikom Brajana Adamsa i osećao sam se srećno kao malo dete, a nadam se da će toga biti još.
Hteo sam da pitam ima li ovde još dinosaurusa kao što sam i ja, pa da malo porazgovaramo o svom hobiju.
Registracija
Help

68Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Voleo bih da mogu da napravim jednu fotografiju nekog starog gramofona, jako volim da fotkam vintage stvari 
Inače podsetio si me na druženja iz doba osnovne škole i gimnazije - danas odemo npr. kod X, sutra kod Y, prekosutra kod Z, sednemo da pričamo, a obavezno se čuje ploča, kaseta ili radio. Naravno, presnimimo jedni od drugih šta nemamo, a ako nema domaćih, posle ili pre muzike odgledamo nešto na VHS-u. Druženje je moglo i da se filuje igricama na spektrumu ili komodoru... Lepe uspomene.

Bookmarks sajtovi