Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 23
Like Tree97Likes

tema: Rolex DateJust 126334 41 mm

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.287
    Lajkovi
    29467
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Rolex DateJust 126334 41 mm

    Naziv: 0.jpg, pregleda: 2265, veličina: 165,9 KB


    Dan nakon što je Novak na Vimbldonu osvojiu svoju 20. Grand Slam titulu, objavljena je nezvanična Goat lista https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList , na kojoj je po prvi put naš Nole pretekao Rodžera i izbio na prvo mesto najuspešnijih tenisera u istoriji. Nekoliko dana ranije promovisana je reklama za Rolexov GMT Master II https://www.youtube.com/watch?v=OKO881UPjFc "How exactly do we measure greatness" u kome je autor proročanski predvideo da će Rodžerovi teniski rekordi biti potučeni, pa je priču o njegovoj veličini započeo rečima "Numbers don't matter". Bilo je dosta reči o ovoj reklami, čak i ovde na Forumu, mnogi čak i van Srbije, pa i oni koji ne navijaju za Novaka su bili dosta kritični prema njoj, a i sam mislim da Rolex unižava sebi ugled tekstom koji je neprimeren ostvarenjima i uspesima tenisera koji nisu Rodžer a imaju iste pa i bolje rezultate, a u međusobnom skoru su daleko bolji od Rolexove "ikone".

    Uživanje i likovanje dok sam analizirao GOAT listu na kojoj su brojevi ipak bitni prekinuo je poziv kome se nisam nadao u tom trenutku. Nekoliko nedelja pre toga posetio sam Petite Geneve butik, raspitujući se upravo za GMT Master II koji je prikazan u pomenutoj reklami, ali Pepsi varijantu. Kao uvek, koristim svaku priliku da pohvalim uslužnost zaposlenih u Rolexovoj radnji, tom prilikom odneo sam i ženin Date Just, jer je imala zamerke da joj kratko drži vreme posle nošenja, sat su joj pregledali i vratili nakon nekoliko dana. U vezi sa Pepsijem za koji sam bio zainteresovan dobio sam informaciju da će morati da se na njega pričeka, ali nisam dobio odrednicu koliko bi to dugo potrajalo, odnosno nisu pominjane godine u trajanju osnovnog obrazovanja u nas.

    Ono što mi je tada predočeno je, da od modela koju bi većina kupaca poželela, tj. sportskih modela na čeliku nema ničeg na stanju i da je do njih moguće doći samo ako se poruče, ono što bismo mi rekli da se upiše na listu čekanja. Dobra stvar kod ovakve porudžbine je ta, što se ne ostavlja nikakav avans niti depozit, a ona sama po sebi nije obavezujuća, odnosno kada se željeni model dobavi, poručilac dobija poziv od Rolexovog prodavca, ali ni tada nema obavezu da poručeni model zaista i kupi. Ovo mi zvuči potpuno realno, jer sam uveren da, ako ste neki model poručili, pa ste u međuvremenu osiromašili, umrli, ili se samo predomislili, uvek će se naći neko, ko će, verovatno vrlo brzo, isti taj model kupiti umesto vas.

    Model o kome će biti reči u narednim redovima Date Just, crni sa jubilarnom narukvicom i nazubljenim bezelom, meni je estetski omiljeni Rolexov sat, pa sam prilikom posete radnji zamolio da me pozovu kada ga budu dobili. Rečeno mi je tom prilikom da bi to trebalo da bude relativno brzo, ali nisam očekivao da će biti za samo mesec dana. U inicijalnom razgovoru sa prodavcem dobio sam informacije da je trenutno kupovina Rolexa restriktivnija nego što je bila pre, tj. ne možete sada ući u Rolexov butik sa koferom novca i pokupovati sve iz radnje. Takođe i politika cena je drugačija u odnosu na raniji period, ali obzirom da se radi o privatnom odnosu kupca i prodavca, ne bih javno iznosio informacije koje sam dobio, ali usudio bih se da izjavim da se preporučena cena poštuje i da vam ovlašćeni prodavac ne sme naplatiti višu, niti vas usloviti da uzmete neki manje atraktivan a skuplji model da biste dobili onaj koji ste zapravo želeli.
    Kada je u pitanju model plaćanja može se dogovoriti bilo koji način koji vama odgovara, pa se može izabrati transakcija koja je najadekvatnija a da nemate dodatnih troškova ili kursnih razlika. Obzirom da sam, kada sam bio obavešten o prispeću modela za koji sam bio zainteresovan obavešten u periodu kada sam bio veoma zauzet poslom, a da sam u planu imao i odlazak na kraći odmor, najavio sam da bih sat mogao da preuzmem tek nakon dve nedelje, i dobio sam odgovor da to nije problem, te da će biti na rezervaciji u tom vremenskom periodu. Ipak, nakon dva dana uspeo sam da pobegnem od posla na par sati, pa sam se najavio da ću tog dana doći da preuzmem sat. U dogovoreno vreme sačekao me je prodavac sa kojim sam se i dogovarao o svemu. Kao i prilikom prethodne posete poveo me je u zasebnu prostoriju da završimo sve formalnosti. Na stolu je već stajao sat, raspakovan, verovatno je i to još jedan od trikova da se kupac dodatno zadivi i spreči da se eventualno predomisli i odustane od kupovine. Priznajem da je takav prizor imponovao, pa da sam tom prilikom fotografisao kako je sve izgledalo, bilo bi mnogo živopisnije, ali nisam to uradio pa mi poverujte na reč da to sve baš dobro izgleda.

    Tako se, 10 godina nakon prve posete Petite Geneve radnji, završila moja prva kupovina sata u njihovoj radnji u Beogradu i sa sobom sam poneo kući:

    Naziv: 02.jpg, pregleda: 2278, veličina: 239,0 KB


    Rolex DateJust 126334BKSJ 41 mm
    Kalibar: Rolex 3235 mehanički
    Rezerva snage: 70 sati
    Vibracija: 28 800 v.p.s
    Rubina: 31
    Kućište: nerđajući čelik, 904 L prečnik 41 mm
    Kalendar: otvor na poziciji 3 sata
    Vodootpornost: 100 m / 330 stopa
    Bezel: fluted – nazubljen 18 ct belo zlato
    Staklo: safirno, antirefleksno sa obe strane
    Krunica: ušrafljujuća Twinlock
    Narukvica : čelična, Jubilee petodelni linkovi
    Širina lugova: 20 mm
    Lug-to-lug: 47.6mm
    Debljina kućišta: 12 mm

    Osim upakovanog sata, u prikladnoj kesi našla se i takođe luksuzno upakovana futrola za nošenje sata na putovanja, katalog Rolexovih satova, kao i nezaobilazno pakovanje Petite Geneve čokoladica (kada je nedavno moja ćerka jela Bajadere, prokomentarisala je da misli da su to čokoladice iz Rolexa).
    Naziv: 2.jpg, pregleda: 2199, veličina: 207,6 KB


    Naziv: 1.jpg, pregleda: 2207, veličina: 157,7 KB

    Sat je upakovan u standardnu, dobro poznatu zelenu Rolexovu kutiju sa zlatnim logom kompanije na gornjem delu. U manjoj, kožnoj futroli, upakovani su plastificirana kartica garancije, uputstvo za upotrebu i knjižica koja ide uz garantnciju. Kao što je poznato, međunarodna garancija za Rolexove satove daje se na rok važenja od 5 godina. Ono što nisam spomenuo u uvodnom delu je, da je već neko vreme obaveza prodavca da prilikom uručenja kupcu ukloni sve nalepnice sa sata, kako bi se i na ovaj način smanjila mogućnost preprodaje novih satova van oficijelnih kanala. Sumnjam da ovo daje posebne rezultate, ali po rečima prodavca, ne može se izvršiti uručenje kupljenog sata bez skidanja svih nalepnica koje se na njemu nalaze.

    Naziv: 3.jpg, pregleda: 2250, veličina: 167,5 KB

    Kada je reč o Date Just modelima, siguran sam da je ovaj model među najbrojnijim u Rolexovoj gami proizvoda. Proizvodi se u muškoj i ženskoj varijanti u različitim dimenzijama, trenutno u rasponu od 26mm do 41mm, a ranije su se proizvodili ženski satovi i sa prečnikom od 26 mm. Materijali od kojih se proizvode su takođe različiti, pa Rolex koristi čelik 904, platinu, zlato u raznim bojama, sedef, keramiku, kao i razno drago kamenje za ukrašavanje svojih modela. Svojevremeno sam, razgledajući na netu Date Just seriju video da je u aktuelnoj ponudi bilo skoro 1,500 različitih Date Just modela. Sve ovo ukazuje da nije lako odabrati primerak koji vam se najviše sviđa kada razmišljate o nabavci jednog od ovih modela.

    Naziv: 6.jpg, pregleda: 2195, veličina: 394,7 KB


    Oko nekoliko stvari nisam imao dilemu pre kupovine. Obavezan je bio nazubljeni – fluted bezel, jubilarna – jubilee narukvica, kao I dimenzija od 41 mm, iako mnogi tvrdokorni zaljubljenici u Date Just priznaju samo dimenziju od 36 mm, a meni se ona ipak učinila kao premala. Ono oko čega sam malo razmišljao bila je boja brojčanika koja za ovaj model može biti bela, srebrna, siva (dark rhodium), tamno plava ili crna, za koju sam se na kraju i odlučio. Kada sam se opredelio za boju brojčanika više nisam imao nikakvih dilema oko toga koji mi se od brojnih modela najviše dopada.
    Kućište sata je čelično, a na njemu se nalazi nazubljeni bezele od 18 ct belog zlata. Ovakav materijal za bezel je meni bio loša vest, obzirom da to dosta poskupljuje konačnu cenu sata, a nisam ni ljubitelj belog zlata, ali obzirom da sam insistirao na takvom obliku, morao sam da prihvatim takvu varijantu. Prečnik sata je pomenutih 41 mm. Krunica je ušrafljujuća - Twinlock, i dosta je laka za manipulaciju, tj. lako se okreće prilikom navijanja sata i dosta se glatko odvija i što je meni posebno važno, lako se i ušrafljuje. Takođe, dobro su razgraničene i pozicije krunice, tako da ćete teško pomešati poziciju za navijanje, promenu datuma i podešavanje vremena.Možda će se nekome učiniti da se ovde “cepidlači”, ali meni je jako bitna dimenzija i funkcionisanje krunice, jer sam imao iskustva sa nepreciznim krunicama čak i kod dobrih satova, nedavno sam uspeo i da dobijem žulj pri navijanju jednog od svojih satova, takođe poznatog I kvalitetnog proizvođača, a takođe, jako neblagonaklono gledam na to da se kod ušrafljujućih krunica ona teško ušrafljuje. Kada je reč o ovom modelu sve ovo je kako treba da bude pa na krunicu nemam nikakvih zamerki. Nije potrebno napominjati da je krunica potpisana logom to jest Rolexovom krunom.

    Naziv: 5.jpg, pregleda: 2167, veličina: 128,8 KB


    Brojčanik je dosta jednostavan i sveden, obzirom da i Rolex ima obično dosta ispisa na licima svojih satova, tako da se u vrhu ispod krunice koja je na poziciji 12 sati, nalaze naziv firme a ispod nje i ime modela. Tekst koji je napisan u donjoj polovini sata iznad pozicije 6 je Suprlative Chronometer Officially Certified. Na samom dnu brojčanika, ispod pozicije 6 sati nalazi se oznaka Swiss made. Oznaka za datum je na poziciji 3 sata, a čitljivost datuma umnogome je potpomognuta Rolexovom lupom – Kiklopom. Kazaljke su ravne i veoma jednostavne, a izrađene su od belog zlata. Od istog materijala su i satni markeri, na koje je naneta Rolexov Chromalight koji daje prijatno i dugotrajno osvetljenje sata. Na unutrašnjem prstenu je celim obimom ispisan naziv Rolex, osim iznad pozicije 6 sati, gde je ugraviran i serijski broj sata. Serijski broj sata ugraviran je takođe i na kućišti između lugova, isto kod pozicije 6 sati.



    Naziv: 7.jpg, pregleda: 2210, veličina: 230,9 KB


    Širina lugova je 20 mm, a lug to lug je 47,6 mm, što takođe doprinosi savršenim proporcijama kućišta. Lugovi su blago povijeni i prate oblik ruke, tako da sat jako dobro stoji na ruci. Kada je reč o završnoj obradi kućišta, ono je izrađeno u skladu sa dobro poznatom Rolexovom tradicijom, polirano je, ali sat previše ne blješti i nema suvišnog bling efekta. Bezel, iako izrađen od 18 ct belog zlata ne odudara previše od čeličnog kućišta tako da ni on sam po sebi, kao ni sat sveukupno ne bode oči, i ne stvara utisak da je vlasnik pobegao iz geta ili zaradio brzo u vremenima tranzicije.
    Staklo je safirno, antirefleksno sa obe strane, sa dobro poznatom kiklop lupom na poziciji 3 iznad datuma, koju neko voli a neko prezire, ali ona je dobro došla za lakše očitavanje datuma, posebno u uslovima slabije vidljivosti i naravno u starijem životnom dobu korisnika. Ukupan utisak o čitljivosti sata je dosta dobar, vreme se lako očitava, kontrast na crnom brojčaniku sa belim markerima je izražen i upotpunjuje kompletan utisak. Ne bih mogao da nazovem manom, ali meni logo krune na poziciji 12 ipak ima manji kontrast na crnom brojčaniku.

    Naziv: 12.jpg, pregleda: 2159, veličina: 141,3 KB

    O poklopacu kućišta ne treba trošiti dosta reči, on je čeličan jednostavan, pa sam više puta čuo od ljudi koji se nisu susretali sa Rolex satovima da misle da je sat kopija jer na poklopcu ništa ne piše i nije ugravirano.
    Iluminacija je Rolex Chromalight, koja daje prijatno plavičasto osvetljenje sata, koje je postojano i dugo drži. Postoji više proizvođača koji stavljaju znatno intenzivniju iluminaciju na svoje modele, ali moj utisak je da je ovo na Date Justu veoma prijatno za očitavanje vremena u sumrak i noću.

    Naziv: 17.jpg, pregleda: 2148, veličina: 100,3 KB

    Jedan od preduslova za kupovinu sata bio je da dođe na jubilarnoj narukvici, za koju mislim da mu u ovoj verziji najbolje stoji. Jubilee narukvica dizajnirana je 1945 godine za Oyster Perpetual Date Just i jedan je od brojnih zaštitnih znakova Rolexa, a naročito ovog modela. Izrađena je od Rolexovog 904 čelika, širina joj je 20 milimetara i ima preklapajuću Oysterclasp kopču. Vremenom, jubilarne narukvice su evoluirale, ranije su bi se vremenom uvijale i deformisale, što sa novjim tipovima više nije slučaj. Linkovi su sastavljeni od pet manjih članaka, što doprinosi da narukvica dobro prati oblik ruke i udobno naleže. Takođe ovakav dizajn narukvice smanjuje opasnost od oštećenja, u prvom redu grebanja narukvice, tako da ona zadržava originalan izgled i stanje u dužem vremenskim periodu. Dodatna pogodnost kod Rolexovih narukvica je mogućnost finog podešavanje narukvice, po sistemu Easylink, što omogućava podešavanje od 5 mm. Podešavanje je vrlo jednostavno, u donjem delu kopče se narukvica može produžiti ili skratiti za pomenutih 5 milimetara, a postoje na netu i brojni tutorijali ukoliko se neko sa ovim nije ranije susretao, tako da ni ovo ne predstavlja nikakav problem.

    Naziv: 11.jpg, pregleda: 2158, veličina: 149,1 KB


    Naziv: 10.jpg, pregleda: 2145, veličina: 144,1 KB

    DateJust se veoma lepo i udobno nosi na ruci. Dizajn, oblik obrada i narukvica zaista doprinose veoma prijatnom nošenju sata i uživanje tokom dužeg vremena. Iako nikada iz kuće ne izlazim bez sata na ruci, u kući mi sata jako smeta kada ga nosim. Verovatno i pod utiskom nove akvizicije Date Just sam dosta nosio i kod kuće i nije mi smetalo niti pravilo osećaj neprijatnosti.
    Mehanizam koji pokreće ovaj model je Rolexov kućni mehanizam, samo-navijajući automatski 3235, koji ima deklarisanu autonomiju rada od 70 sati. Ovo je odlična stvar, jer omogućava da se sat ne nosi tokom vikenda, a da bude navijen i nakon toga. Kalibar 3235 je novi, uveden 2017. godine i nasledio je prethodni 3135. Prečnik mehanizma je 28.5 milimetara ima 31 rubin i sastavljen je od 201 dela. Radi na 28,800 vps. Preciznost rada je deklarisana na -2/+2 sekundi na dan nakon štelovanja, što predstavlja izuzetan nivo preciznosti za mehaničke satove. Ja se i dalje držim navike da ne proveravam ove podatke jer menjam satove koje nosim, pa mi oni često stanu od nenošenja dok stignu u narednu rotaciju, a prilikom nošenja nisam imao zamerki na odstupanje u tačnosti. Mehanizam 3235, osim u Date Just ugrađuje se i u Sea Dweller, Deepsea i Yacht Master 40.
    Deklarisana vodootpornost je 100 metara, što omogućuje nesmetano korišćenje i prilikom plivanja, ali ja za takve aktivnosti ipak koristim neke druge satove.

    Naziv: 18.jpg, pregleda: 2197, veličina: 284,5 KB

    Opšti utisak o satu je pretpostavićete, vrlo povoljan. U prethodnom tekstu nisam naveo nijednu negativnu karakteristiku i ovaj model mi je jedan od par koje sam nosio a kojima nisam našao zamerku. Ovakav model me izgledom jako poodseća na Rolexove satove kojima mere vreme na teniskim turnirima, i jako dugo mi je prva asocijacija na Rolex - sat koji ovako izgleda, logično zbog toga sam ga i izabrao. Kada dolazi na čelilčnoj narukvici može se nositi u veoma različitim prilikama i služiti i za formalne prilike kao dress sat, a potpuno se uklapa i u neformalne, opuštenije i sportske varijante. Dobro se nosi u svim delovima dana, s tim da se za aktivno bavljenje sportom ipak treba odlučiti za neki drugi sat. Što se tiče eventualne promene narukvice, mislim da bi to bilo nepotrebno i neproduktivno, ali svakako bi mogao dobro da stoji na kaišu ili silikonu.

    Naziv: 16.jpg, pregleda: 2200, veličina: 312,8 KB

    Kada se govori o vrednost sata, poznata je činjenica da Rolex dobro održava svoju vrednost, i da se uvek može brzo i lako unovčiti. Trenutno je teško doći do njih odmah u slobodnoj prodaji, samim tim I njihova cena na tržištu van ovlašćenih kanala prodaje je viša nego što je zvanično preporučena cena. Ipak, neki drugi modeli poput Daytone na čeliku I GMT Mastera u Pepsi i Batman varijanti postižu znatno više cene na nezvaničnom tržištu, mada je i cena ovog modela prilično veća na nezvaničnom nego na zvaničnom tržišto. U svako slučaju, kupac Rolex sata ne mora mnogo da brine oko toga da li će izgubiti u konačnoj računici ukoliko se odluči na prodaju svog primerka. U mom slučaju nije bilo većih kalkulacija po pitanju utrživosti i moguće zarade, već sam izabrao sat za svakodnevnu upotrebu. Bilo koji Rolex, bez obzira na motiv za kupovinu ima vrednost koja nije samo materijalna i većina ljudi ga nosi jako dugo i često ostavlja i svojim naslednicima, tako da sam siguran da je i zbog toga dobra investicija. Uvek bih mogao da preporučim ovaj model, s tim da je jako bitno da kupac dobro razmisli da li mu se neki drugi, manje ili više sličan ovome možda više dopadne.

    Naziv: 7.jpg, pregleda: 2210, veličina: 230,9 KB

    Na kraju bih ipak, Rodžera mogu da uporedim i poistovetim sa Rolex satovima, jer je zaista veličina u svetu tenisa, kao što je Rolex u svetu časovničarstva, s tim da i on kao i sama kompanija imaju i imali su nespretne poruke koje su izrekli, kao što bi bila reklama sa početka ovog teksta. Veličina, kako Rodžerova, tako i veličina Rolexa je neosporna, ali se pokazalo da su brojke ipak bitne (posebno 40-15, 311+, kao brojne druge), te da ih je nemoguće dovesti u pitanje i osporiti.
    Priložene slike Priložene slike Rolex DateJust 126334 41 mm-15.jpg  
    Poslednja ispravka: piksi (29.7.2021. u 16:51)
    eee, Baron, sdbiba and 23 others like this.

  2. #2
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.910
    Lajkovi
    13194
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Bojane,

    Hvala na odličnom predstavljanju ovog klasičnog Rolexa!
    Milos G. and piksi like this.

  3. #3
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    661
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Odlican prikaz i uzdravlje sat!

    Dodao bih zanimljivost oko dostupnosti i mogucnosti kupovine. Skoro sam bio u rolex radnji u jednoj susednoj zemlji i mogao sam da kupim explorer 1 36mm i explorer 2 ovaj najnoviji beli po zvanicnim cenama. Da sam hteo, za 6.2k i 8.2k tim redom, mogao sam da kupim oba i potencijalno da zaradim preprodajuci ih (ni jedan ni drugi nisu za mene).

    A u Beogradu je i mene docekao taj stav - sve se ceka godinama osim datejust 41 sa belim zlatom. Sreca pa je to bas model koji si hteo
    piksi likes this.

  4. #4
    Član Avatar korisnika amiocinovic90
    Član od
    14.5.2021.
    Lokacija
    Inđija
    Poruke
    121
    Lajkovi
    659
    Reputacioni uticaj
    3

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Impresioniran sam!

    U zdravlju ga nosio!

    Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
    bokanegra and piksi like this.

  5. #5
    Stariji član Avatar korisnika chuck
    Član od
    14.11.2011.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    923
    Lajkovi
    7662
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Odličan sat i review! Čestitke!!
    piksi likes this.

  6. #6
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.629
    Lajkovi
    18036
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Lepo si sve ovo uradio.
    Odličan sat.
    Čestitam!
    bokanegra and piksi like this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  7. #7
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    777
    Lajkovi
    3128
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Čestitke kolega, u sreći i zdravlju ga nosio.
    Ja sam “naručio” sub. kod Petrovića, nadam se da će me zovnuti ubrzo.
    piksi likes this.

  8. #8
    Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lokacija
    Markovac
    Poruke
    7.011
    Lajkovi
    58455
    Reputacioni uticaj
    218

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    piksi likes this.

  9. #9
    Stariji član Avatar korisnika mizzy
    Član od
    6.2.2013.
    Lokacija
    Zrenjanin, Srbija
    Poruke
    1.490
    Lajkovi
    9926
    Reputacioni uticaj
    103

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Hvala na opisu. Još jednom, čestitam !
    piksi likes this.
    trenutna kolekcija:
    Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005
    Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
    Grand Seiko SBGA211 Snowflake
    Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771

  10. #10
    Mlađi član Avatar korisnika GR-ĆU
    Član od
    15.5.2012.
    Poruke
    47
    Lajkovi
    172
    Reputacioni uticaj
    12

    Određen forumom Re: Rolex DateJust 126334 41 mm

    Prelep sat i prelep opis. Da li ga ima da je ceo u čeliku bez belog zlata. I koliko je onda jeftiniji.
    piksi likes this.

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •