Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 35
Like Tree56Likes

tema: Zabrana ručnih satova

Hybrid View

Član Avatar korisnika tihomirov
    Član od
    31.10.2014.
    Lajkovi
    2818
    Reputacioni uticaj
    190

Post Zabrana ručnih satova

Mnoge obrazovne ustanove u svijetu suočene su s problemom uporabe modernih tehnologija kao što su pametni telefoni i pametni satovi za varanje na ispitima, što je dovelo do zabrane uporabe takvih uređaja u prostorijama gdje se ispiti održavaju.

Sveučilište iz japanskog grada Kyota otišlo je korak dalje te je osim pametnih satova i telefona kao posebnu mjeru opreza odlučilo zabraniti uporabu svih vrsta ručnih satova na prijamnim ispitima.

Razlog za takav potez, čini se, leži u činjenici da pametni satovi sve više nalikuju na obične ručne satove, zbog čega djelatnici sveučilišta teško mogu raspoznati razlike među njima. Time se otvara mogućnost da pojedinci na prijamnim ispitima neopaženo koriste pametne satove unatoč postojećoj zabrani uporabe takvih uređaja.

Na istom Sveučilištu 2011. godine zabilježen je slučaj 19-godišnjaka koji je prilikom prijamnog ispita koristio svoj pametni telefon kako bi potražio odgovore na ispitna pitanja na jednom internetskom forumu. Nakon te epizode Sveučilište je zabranilo korištenje pametnih telefona i tableta za vrijeme prijamnih ispita.

Član Avatar korisnika lookic
    Član od
    1.3.2015.
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    98

Određen forumom Re: Zabrana ručnih satova

Koliko načina za prepisivanje na ispitu ima, mi sa druge strane katedre treba da se dobro pripremimo. Da samo toliko vremena potroše na učenje umesto na pravljenje puškica, ne bi im ni trebale puškice.
    A to sa telefonima i satovima je toliko providno, da ne znam kako im uopšte pada na pamet da ih koriste za prepisivanje.

Mali off, izlazim neki dan da posla, a na parkingu u kolima sedi lik sa slušalicama i mikrofonom na glavi i antenom od cca 1m na krovu i čita odgovore nekom sa više poslovne. Prvo sam malo stajao pored vrata i čitao to što je i on čitao, a onda sam mu pokucao na prozor jer se parkirao tako da ne mogu da uđem u auto. Kako se samo prepao, mislim da je izgubio bar 5 godina života.
    Poslednja ispravka: lookic (19.12.2015. u 11:26)
    Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

nikad nisam prepisivao na fakultetu i u školi, čak sam i krajnje besmisleno gradivo koje mi nikad neće trebati učio

Član Avatar korisnika croarcher
    Član od
    6.12.2015.
    Lajkovi
    1252
    Reputacioni uticaj
    10

Idući korak je pregled ušiju jer ima tako malih špijun buba da treba dobro pogledati.

Član od
    1.3.2015.
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    98

Citat croarcher kaže: Pregled poruke
    Idući korak je pregled ušiju jer ima tako malih špijun buba da treba dobro pogledati.
    Hvatali smo ih i sa bubicama, na usmenom, doduše. Na pismenom im ne vrede, ometamo im signal.
    Mada, za ovih 8 godin sam postao "profajler", znam ko planira da prepiše i pre nego što izvadi puškice.
    Ne znam šta bih rekao, za neke fakultete ne mogu da shvatim kako studenti mogu sebi da dozvole da prepisuju. Pa kako će lečiti ljude ili projektovati zgrade ako ne nauče šta treba?
    Po meni, samo drakonske kazne mogu da iskorene prepisivanje.
    Bluesky likes this.
    Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)

Stariji član Avatar korisnika anpi
    Član od
    23.11.2012.
    Lajkovi
    9168
    Reputacioni uticaj
    16

Citat lookic kaže: Pregled poruke
    Ne znam šta bih rekao, za neke fakultete ne mogu da shvatim kako studenti mogu sebi da dozvole da prepisuju. Pa kako će lečiti ljude ili projektovati zgrade ako ne nauče šta treba?
    Po meni, samo drakonske kazne mogu da iskorene prepisivanje.
    Ja mislim da su to floskule. Zašto? Pa ne rade se "puškice" (šalabahteri) za matematiku, statiku i mehaniku, nego za imbecilne stvari koje je pun školski program. Kao što su, npr, povijest i nabrajanje godina. Koje je godine Stevan Sinđelić uskočio u rov pun Turaka ili koje je godine Mila Gojsalić uletila u šator sa turskim zapovjenicima (jbt, sve diverzanti u ratovima protiv Turaka, ko da su u Pančevu bili u JNA ).

Član od
    1.3.2015.
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    98

Zato sam i rekao da mi nije jasno kako na nekim fakultetima to mogu sebi da dozvole. Sve to kreće iz osnovne i srednje škole.
    Niko neće stradati ako student istorije prepiše na ispitu, ali ako student medicine položi na prevaru, hoće.
    A iz statike,mehanike i sl. se i te kako prepisuje.
    Ne kažem da su svi studenti loši, naprotiv, ali onih par koji se provlače će kad tad nešto da zaj...u.
    Bluesky likes this.

Član Avatar korisnika Bluesky
    Član od
    14.1.2013.
    Lajkovi
    971
    Reputacioni uticaj
    19

Na mom fakultetu koji je iz grupe zdravstvenih je to postala praksa, i to do te mere da ispred fakulteta na stajalistu autobusa studenti pricaju kako i koga da zovu za bubicu i... a pritom im je ova Bolonjeza olaksala taj isti fakultet do besmisla pa sam cesto dobijao spustanje salona na ocima kada bi iza mene pricali kako tezak ispit uce 3 dana pa poniste 9 i tako redom...
    Inace pre godinu i nesto su neki nasi mladi ljudi napravili ometac signala koji ometa sve radio uredjaje i na taj nacin cini prepisivanje preko bubica mobilnog i svega nemogucim, cak su i ponudili to Beogradskom Univerzitetu koji j to odbio Meni je zao sto nisam imao ja para pa da ih unajmim pa da svaki ispitni rok na mom fakultetu lepo se parkiraju na parking ( tu negde medju ove sto pricaju odgovore ) pa lepo blokiraju sve pa da vidim to spremanje farmaceutske tehnologije, kinetike, farmakologije za 3-10 dana...

Član Avatar korisnika Punisher
    Član od
    13.12.2009.
    Lajkovi
    177
    Reputacioni uticaj
    16

Citat lookic kaže: Pregled poruke
    Zato sam i rekao da mi nije jasno kako na nekim fakultetima to mogu sebi da dozvole. Sve to kreće iz osnovne i srednje škole.
    Niko neće stradati ako student istorije prepiše na ispitu, ali ako student medicine položi na prevaru, hoće.
    A iz statike,mehanike i sl. se i te kako prepisuje.
    Ne kažem da su svi studenti loši, naprotiv, ali onih par koji se provlače će kad tad nešto da zaj...u.

Kao neko ko je završio Građevinski fakultet u Beogradu konstruktivni smer kod profesora Đorđa Vuksanovića, ne znam šta može da prepisuje na statici? Pre Bolonje na 200 ljudi koji izađe na ispit prođe 2 % sa celokupnim znanjem/neznanjem jer i kad ne znaš treba znati šta da prepišeš. Zadaci su uvek i iznova novi, nema ponavljanja zadataka IKAD tako da prepisivanje nema nikakvog smisla. Potrebno je 10 minuta osmisliti odakle početi da se rešava zadatak. Onaj ko je doneo puškice na kojima može da nacifra beskonačne primere zadataka ili formula nema nikakve šanse da prođe ispit, jer je prosto nemoguće stići da se sve odmah razume i odradi za 2x po 2 sata, 2 zadatka sa pauzom 10 minuta između, za prolaz treba po 50 % od oba zadatka (ne možeš da radiš jedan zadatak 4 sata, posle 2 sata predaješ prvi zadatak i dobijaš drugi).
    Generacije su napuštale ovaj fakultet jer nisu mogle da daju statiku. Ja sam izgubio par godine zbog iste ali nisam odustao dok je nisam shvatio. Jer nije dovoljno proći pismeni, ostaje susret oči u oči sa profesorom na usmenom koji je bio strah i trepet i obarao na sumenom ljude sa čak i 90 % urađenog pismenog. Po Bolonji se studenti preko kolokvijuma mogu osloboditi usmenog (nama je kolokvijum bio za potpis u indeks) tako da nove generacije prođu statiku bez da vide profesora Vuksanovića uživo, da ne pominjem da je gradivo smanjeno za 30 % na nivou celog nastavnog programa.
    Dalje, ko onda više vredi, onaj ko je prepisao jer je znao šta prepisuje jer je i gradivo sveobuhvatno ili nove generacije koje nisu ni obrađivale 30 % gradiva na fakultetu?
    Poslednja ispravka: Punisher (14.3.2016. u 19:32)
    Bluesky likes this.

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Ne može čovek ni staru Doksu da nosi. Eeee kuda ide ovaj svet...
    Zagor and Markoni BG like this.

Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •