Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 23

Hybrid View

Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Rekordnih 5,7 miliona dolara za zlatni ručni sat

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    Ljudi moji sve ja to znam,al' i dalje mi ne ide u glavu ovakvo razbacivanje(ima jedna bolja riječ koja ovo opisuje i počinje sa "k" ali je iz pristojnosti neću upotrijebiti)!
    Ma to ti je iz džepa u džep. bukne reklama, sat marke Patek Filip prodat na aukciji za neverovatnih 6 miliona. Naravno da ćemo zbog bezbednosti bivšeg vlasnika sata, a sadašnjeg vlasnika para ostati tajanstveni i nikada ne otkriti njegov indetitet, a sat možete pogledati u muzeju primarnih umetnosti Patek Filip.

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    @ANGEL
    I ja sam hadžija 2 i kusur godina,mada ni blizu takav da radim ove budalaštine,srećom(ne kaže se za džaba da pare ljude kvare)!
    Vid ove hadžije u publici, pravi jarani.

Ko sme da dirne Jovani Rolexa i Federera? Ja neeee!
    Poslednja ispravka: ANGEL (16.5.2010. u 0:06)

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom Re: Rekordnih 5,7 miliona dolara za zlatni ručni sat

Jovana, nema potrebe za izvinjenjem, svi znamo da ti je tenis slaba tačka ... prekopirao sam deo poruka u novu staru temu "Zanimljivi linkovi i novosti iz sveta časovničarstva" čija je koncepcija sada malo izmenjena.

Dalibore, sat je navodno kupio sam proizvođač Patek Philippe kako bi ga izložio u svom muzeju, obzirom da je to jedan jedini primerak sata u celom svetu, najverovatnije rađen po specijalnoj narudžbini klijenta. Tebi, meni, Bill Gates-u možda taj sat ne vredi 5 i kusur miliona dolara ali samom proizvođaču očigledno da vredi jer predstavlja jedan deo njegove istorije kojom se ponosi i bio je spreman da plati koliko god je potrebno da bi došao u posed ovog sata i to uopšte ne treba da čudi. Jednom proizvođaču kao što je Patek Philippe, pod pretpostavkom da je on kupio sat, nije teško da izdvoji toliko novca za mali delić svoje istorije. Uostalom, za ono vreme kada je izrađen sat je posedovao i poseduje prilično velike komplikacije.
    A i to što kaže Angel, reklama koju je dobio Patek ovim putem je ogromna... Vest je rekordno obišla ceo svet i verovatno bar trunčicu podigla vrednost ovom proizvođaču.

Mali off topic
    Ako ćemo tako da gledamo na sve, onda ni slike Pikasa ili Gogena ne smeju da koštaju više od par hiljada dolara jer je to ipak samo gomila žvrljotina na platnu a ipak, njihove slike se prodaju za par desetina miliona dolara. Niti bi luskuzne jahte smele da koštaju par desetina miliona jer je, realno, u njihovu izradu uloženu daleko daleko manje novca, niti bi fudbaleri trebali da budu plaćeni toliko koliko su plaćeni zbog pukog trčanja za loptom, itd...
    Zamislite, dati 100 miliona dolara na sliku koja nosi potpis Pablo Picasso... Zbog čega? Čovek uzeo dve kantice boje, bacio ih na platno i to sad vredi 100 miliona? A pitanje je dal je uopšte to on naslikao ili je dao nekom lokalnom klincu da se igra sa četkicama dok je on pio kafu u nekoj ladovini.

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Slične teme

1. Zenith Captain zlatni sat
    By nikolaradocaj in forum Zenith
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 18.3.2012., 22:41
  2. Breugeut zlatni dzepni sat
    By Munja in forum Džepni satovi
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 19.2.2012., 15:46
  3. Doxa zlatni sat
    By Zarko in forum Swiss-Made mid-range satovi