Po prvi put u svojoj istoriji, Blancpain je kreirao sat posebnog oblika. Proizvođač iz Le Brassus-a je prezentovao autentično delo, sa preko 500 dijamanata i ružičastih safira, koji u sebi poseduje najmanji automatski mehanizam na svetu, kalibar 615. Ovaj izuzetan sat bi trebalo da bude proizveden u simboličnom limitiranom izdanju od 14 komada u znak obeležavanja Dana zaljubljenih 2010. godine.
Ovaj izuzetan proizvod je posvećen ljubavi i ženstvenosti, belo ružičasti mother-of-pearl brojčanik obrazuje srce koje je uramljeno koronom na kojoj se nalazi preko 500 dijamanata i ružičastih safira. Dijamant isečen u obliku srca se nalazi na poziciji od 12h, dok je kopča izrađena od ružičastog safira u obliku kruške.
Lepota ovog jedinstvenog sata leži u debljini mehanizma odnosno nedostatku iste. Blancpain ponosno predstavlja svoj poznati "Lady Bird" kalibar 615 koji se i dalje smatra za najmanjim automatskim mehanizmom na svetu a kojem se možete diviti kroz safirno staklo na poleđini kućišta.
Uz sat sa dobijaju dve originalne narukvice napravljene od satena, crne i bele boje. Biće isporučivan u elegantnoj kutiji čiji će dizajn pratiti jednostavne i čiste linije ovog sata posvećenog Danu zaljubljenih a koji će biti izrađen u limitiranoj seriji od 14 komada.



Tehničke karakteristike:

Mehanizam
debljina : 3,90 mm
prečnik : 15,70 mm
rezerva snage : 40h
rubina : 29
delova : 180
limitirana serija : 14 komada

Kućište
Belo zlato, korona sa 404 dijamanta i 66 safira, kruna od ružičastog safira u obliku kupolasto-poliranog dragulja
debljina : 8,00 mm
prečnik : 48 x 33 mm
vodootpornost : 3 atm/bar*
safirno staklo na poleđini kućišta: da
Interhorn space : -

* 1 bar/atm odgovara vrednosti od 10m.

Čistoća dragulja izražena u karatima
dijamanti : ~1,69
ružičasti safir : ~0,38

izvor članka
http://swisstime.ch/pgs/rwi-pgs-actu-lgs--ida-1372.html