Kolega Haifisch,
Jasno je meni vec odavno koji je princip odnosno razlika izmedju kvarca i mehanike. To se uci u prvom danu istrazivanjaPrimer koje si naveo su apsolutno na mestu ako uzmemo u obzir pogled koji vuce vise ka jednoj strani. Ja pored biciklizma umesto elektricnih trotineta uzeo primer moto sportova, koji imaju svoju publiku i svoju draz. (Iako nisam ni prevelik fan moto sportova, i blizi sam biciklizmu) Sta hocu reci, sportisti su i jedni i drugi, na svoj nacin. Za sve u zivotu trebaju godine da bi se usavrsilo. Da ne duzim, to je sto se tice sporta, a u casovnicarskim dostignucima bih rekao da je stvar i dosta fleksibilnija odnosno podlozna je licnoj preferenci, a ne samo pracenju nekih zadatih "normi". Ne verujem da se postaje manje bitan "igrac" na sceni, ako se u ponudi ima kvarc. Ozbiljnog igraca to ne moze da poremeti u razvijanju mehanike bas zato sto kvarc i mehanika idu svako na svoju stranu. Jer podji i sam od istorije, zasto se kvarc tako masovno primio medju ljudima sirom sveta? Ja mislim da je razlog vrlo slican onom zasto je danas smartwatch u ekspanziji. Zato i kada vidim da je nastao neki Spring Drive ili da je bilo nekada neceg slicnog u istoriji, smatram to za dobar pokusaj, a ne za nesto lose.
Sto se literature tice, cak i ono sto sam pratio mislim da ne bi bilo dovoljno da sa tobom o tome polemisem. Kao kada bi me Jokic pozvao na basketAli ono sto mogu reci je da opet nailazimo na istu zamku kao i pre. Velika imena casovnicarstva ne prave kvarc valjda iz istog razloga zbog kojeg slikari nisu fotografi, ali ces zaista pronaci puno primera gde mnogi poznati koji imaju kvarc u ponudi, veoma ga lepo prodaju i ne smeta im uopste. Ako njima to nije paradoks, zasto bi nekom ljubitelju ili pukom korisniku bio?
I za kraj, apsolutno ne osudjujem nista. Daleko bilo. Izvinio bih se ako sam u nekom poredjenju bio nepristojan ili je tako izgledalo. To je mana pisanja u odnosu na zivu rec. Valjda je jasno da nema lose namere.![]()
Registracija
Help

637Likes
LinkBack URL
About LinkBacks
Primer koje si naveo su apsolutno na mestu ako uzmemo u obzir pogled koji vuce vise ka jednoj strani. Ja pored biciklizma umesto elektricnih trotineta uzeo primer moto sportova, koji imaju svoju publiku i svoju draz. (Iako nisam ni prevelik fan moto sportova, i blizi sam biciklizmu) Sta hocu reci, sportisti su i jedni i drugi, na svoj nacin. Za sve u zivotu trebaju godine da bi se usavrsilo. Da ne duzim, to je sto se tice sporta, a u casovnicarskim dostignucima bih rekao da je stvar i dosta fleksibilnija odnosno podlozna je licnoj preferenci, a ne samo pracenju nekih zadatih "normi". Ne verujem da se postaje manje bitan "igrac" na sceni, ako se u ponudi ima kvarc. Ozbiljnog igraca to ne moze da poremeti u razvijanju mehanike bas zato sto kvarc i mehanika idu svako na svoju stranu. Jer podji i sam od istorije, zasto se kvarc tako masovno primio medju ljudima sirom sveta? Ja mislim da je razlog vrlo slican onom zasto je danas smartwatch u ekspanziji. Zato i kada vidim da je nastao neki Spring Drive ili da je bilo nekada neceg slicnog u istoriji, smatram to za dobar pokusaj, a ne za nesto lose. 

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi