Po meni treba da glasaju oni koji misle da kupe sat, ne vidim smisao u tome da oni koji ne misle da kupe sat utiču na konačan izbor i određuju šta će nositi oni koji žele da kupe sat.
Po meni treba da glasaju oni koji misle da kupe sat, ne vidim smisao u tome da oni koji ne misle da kupe sat utiču na konačan izbor i određuju šta će nositi oni koji žele da kupe sat.
Cudno al to ti dodje neka demokratija.
Kako mozes da znas sa sigurnoscu da li ces kupiti sat kada jos ne znas ni koji ce sat biti ni koja ce cena biti.
Mozda sa druge strane imas nameru da uzmes sat bez obzira koji pude ponudjen i bez obzira na cenu samo ukoliko ce na njemu da bude logo Sveta satova.
Postovanje!
Da li postoji mogucnost da clanovi koji su glasali za 2.model kupe taj sa svim oznakama SS a oni koji su glasali za 3. model kupe taj za koji su glasali?
U tom slucaju glasanje ima smisla.![]()
Pozdrav svima,
i hvala puno na lepim rečima i podršci. Zaista sam čvrsto rešio da sprovedem ovu akciju u delo, i voleo bih da pored samog sata i cena bude dovoljno pristupačna da imamo što više članova koji bi se odlučili za kupovinu. Znam da bi Milan zmaj voleo da bude preko 100 kupaca kako bi dobio model sa oznakom 007, jer će u suprotnom biti osudjen da nosi sat na kojem piše 07.
Što se tiče izbora modela, oko čega je bilo dosta komentara, rekao sam da je jedan od bitnijih parametara prečnik kućišta, u suprotnom bi u uži izbor pored pomenutog modela Anchar (48.5mm) ušao i Expedition 2 (47mm):
Što se tiče dužine glasanja, nisam odredio rok, jer sam iskreno hteo da dobijem povratnu informaciju sa vaše strane koja dva sata će ući u najuži izbor i za koje ćemo tražiti konkretnu ponudu od firme Vostok Europe. Nakon toga bi usledilo finalno glasanje u kojem će biti objavljene i finalne cene. Upit za cene ćemo najverovatnije slati početkom septembra.
Nakon ovog glasanja će biti otvorena tema u kojoj će se svaki kupac prijaviti za kupovinu putem poruke u toj temi, i na osnovu rednog broja njegove poruke će biti odredjen i broj koji će biti ugraviran na satu.
Ukoliko ima još pitanja stojim na raspolaganju.
EDIT: Zaboravio sam da napomenem da ću za dizajn brojčanika tražiti pomoć od našeg cenjenog dizajnera Marka Petrovića (za više informacija ukucati njegovo ime u pretragu foruma).
Takodje da napomenem da i dalje navijam za sat br. 2![]()
Dobro je Vladane da si pojasnio neke detalje, izgleda da ce uuzi krug predlog 2 i 3, meni se oba svidjaju, tako da cu 90% ucestvovati u akciji. Zanima me oce li se prvo odrediti neki spisak ko hoce sigurno da kupi i na osnovu toga odrediti koliko ce satova biti poruceno ili ce biti npr LE 200 kom u slobodnoj prodaji pa ko hoce.
Vidi, sky... nisam neki zaljubljenik u demokratiju (jedna od podvala sa zapada, da ne idemo u off... niko ne pominje robove koji su izneli na grbači antičko "demokratsko" društvo), te smatram da je administracija zajedno sa vlasnikom domena trebala da izabere sat i dizajn, iznese ponudu i završi priču. Bilo bi to maksimalno efikasno i verovatno uspešnije od ove varijante. Ionako ne verujem da će tiraž preći 40 primeraka. Ovako imamo demokratsku situaciju odabira i glasanje na nivou članstva "SS" (oko 8000 ukupno, bez obzira na neaktivnu većinu) za sat Foruma a ne privatnu varijantu nekolicine članova. Dve hiljade glasova - dvesta porudžbina, ostali se češkaju po glavi. To je demos kratos.
PS Ja npr, uopšte nisam siguran naručilac (zavisi od xxx)... ali koristim pravo glasa.
Mislim da je kakvo-takvo glasanje potrebno ukoliko želimo da akcija uspe. Ovde su ponuđena samo tri sata, tako da je izbor sužen. Da je stvar već gotova i da je forumski sat još većih dimenzija, npr. 50 mm i koštao 350€, verujem da bi broj kupaca mogao da se nabroji na prste jedne ruke, a onda bi stvar propala. Ovo je samo prvi korak, a ne može se nazvati glasanjem u užem smislu, već pre ispitivanjem tržišta, a biće potrebno još vremena da se sve iskristališe. Ukoliko se ispostavi da je sat koji je neko birao preskup, broj kupaca se automatski smanjuje. Može se desiti (bar prema sadašnim rezultatima) da u igru uđu i drugi i treći predlog, ali pošto je treći mnogima ogroman, opet se može postaviti pitanje da li će akcija uspeti. Konačno, može se desiti i da dizajner omane, pa će mnogi odustati.
Ukratko, ovde ima mnogo nepoznanica i promenljivih činilaca, a mnogo toga se još može izmeniti. Ako bi npr. deset ljudi zatražilo i neki sat manjeg prečnika, opet bismo prolazili kroz dug proces. Ukratko, možemo samo da čekamo i pratimo informacije.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Ma aj tu nema neke razlike...tolike
next year at this time I'll be a millionaire
Bookmarks sajtovi