@Hadzi dalibore ja ne znam ko je cuo za 5 marki ali ja u svojoj kuci posedujem (dakle, ja i moj cale) 6 vrhunskih marki, plus jos jedno 10 obicnih (tissot, longies i sl). tako da znam za vise od 5 marki to je sigurno. a to sto ti hoces da kazes, da zbog toga sto imaju prosecne masine, nisu legendarni modeli koje sam naveo, to nema veze. znaci, znam da znas o satovima vise od mene u to se kladim, ali brate da daytona nije legenda medju satovima, pa nemoj takve stvari pricati. molim te. ajde oko necega drugog da raspravljamo ali da ne govorimo da mancester junajted nije legendaran fudbalski klub.
@jole777 priznajem da nisam citao nista o istoriji seika, mada sam od svih proizvodjaca samo procitao sturu istoriju rolexa (secam se je osnivac onaj vilsdorf i jos par osnovnih stvari) i to je sve.
znaci posto su marine master i submariner neverovatno slicni satovi, znaci neverovatno slicni, moras se sloziti da je neko nekog tu iskopirao. posto tvrdis da seiko nije rolexa mora da je rolex seika. nema druge. zar ne? nisam ja njih uporedjivao, mada je lik sa sajta koji sam okacio to uradio, i sa punim pravom, mislim da je jedini moguci nacin na ovom svetu da seiko proda marine mastera taj da spusti cenu na 2000 jer niko ziv na ovom svetu sem gospodin templar ne bi kupio marinemastera pored submarinera. ja nisam toliko glup da mislim da je submariner 3 puta bolji od marinemastera. mozda je i marinemaster kvalitetniji sat. ali sve i da jeste on je opet izasao iz firme seiko a submariner je izasao iz firme rolex (nadam se da razumes). znaci rolex moze da izbaci najvece smece od sata i seiko mu moze biti konkurentan jednio ako obori cenu za duplo. mozda ja zivim na nekoj drugoj planeti, ali igorm slucaja poznajem jaaako puno ljudi koji nose luksuzne satove, verovatno vise nego ti kolega hadzi, kazem mozda, mozda ih vi znate vise. od tih svih ljudi postoje oni koji nose pateka, zenita, jagera, vaserona, frenk milera, pa sve do onih koji su na najnizem stupnju razvoja i nose breitling ili rolex. hteo sam da kazem da niko od tih ljudi koje ja poznajem ne nosi seiko. a sa druge strane poznajem dosta ljudi koji nose seika od 300e ali ja to ne smatram nikakvim luksuzom. ja kada pricam o satovima pricam iskljucivo u luksuzu, tu je mozda glavna razlika izmedju mene i vas, jer smatram da na mobilnom telefonu u svako dova dana i noci mozes pogledati koliko je sati, koji je datum, cak i kada je prestupna godina, upaliti stopericu i slicno. zato opet kazem, seiko jeste najveci proizvdjac satova na svetu, kao sto je VW mejdu automobilima, ali u lukzunom segmentu ne moze da se priblizi svajcarcima. kao sto gigant VW koliko god izbacio kvalitetnog tuareg-a, i koliko god on bio hvaljen medju recenzentima auto casopisa i auto emisija, on bmw X5-ici moze da parira samo tako sto mu cena krece od 49 a X5-ici od 59 hiljada eura. toliko od mene, ako i dalje mislite da je seiko brend (znaci sa naglaskom na BREND) poput rolexa, ja se ne slazem i necu se vise raspravljati jer smo preeevise otisli u off-topic
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks sajtovi