Citat d1d kaže:
Za ronjnje bi mi nekako bilo zao da nosim submarinera, prelep i skup sat.
Jeste skup sat, ali je isto tako i radni sat i samo zbog toga mi ne bi bilo žao da ga koristim za ono za šta je i namenjen a i posle bih lako zgrnuo na njemu par desetina hiljada dolara, kada nekom kolekcionaru ispričam kroz šta je sve prošao sat.

Citat sima hrabri kaže: Pregled poruke
Ali, u stvari, problem je sto se ukus gradi vremenom, a i menja s vremenom, pa ono sto izaberem danas, sutra vise nece biti zanimljivo...
E to je... Zato ja i ne bih mogao da izaberem jedan sat za ceo život i da sa sigurnošću tvrdim da je to prava odluka. Toliko satova, toliko proizvođača, ne znam ni odakle bih krenuo... Seiko, JLC, GP, Heuer, GO, Citizen, Blancpain, Lange... aj sad ti budi pametan i izaberi jedan sat?! Kako?

Al ako bih baš baš bio prisiljen da biram, sa pištoljem uperenim u glavu (kako Nikola napisa), onda bi to bio neki vojni sat sa Valjoux 22/222/230 mehanizmom...
Znam gde ima jedan dobar, samo je vlasnik za tri glave višlji od mene, pa je praktično mission impossible klepiti ga po tintari u nekoj sačekuši. A i da je niži ne bi vredelo, jbg, drugar je.