OK, nisam ni očekivao neku vrednost, samo da nelo zna nešto o tom natpisu Jako. Uglavnom, unutra je ručni navojač, alo ne mogu da otvorim poklopac da vidim koji je mehanizam.
Printable View
OK, nisam ni očekivao neku vrednost, samo da nelo zna nešto o tom natpisu Jako. Uglavnom, unutra je ručni navojač, alo ne mogu da otvorim poklopac da vidim koji je mehanizam.
Poštovani časovničari i ostali članovi "Sveta Satova",izvinjavam se unapred ukoliko pitanje koje želim da postavim nije na pravom mestu ali bih zamolio ukoliko je moguće da dobijem odgovor od poznavaoca i ljubitelja satova.Posedujem Rado sat,model "DiaStar" sa datumom,i sat je u odličnom radnom i vizuelnom stanju sem na jednom delu "gornjeg" sloja kućišta-mislim da je keramički deo,koji je oštećen.Pošto su cene ovog sata poprilično visoke , zanima me prvo da li je moguća popravka ovog dela koji nedostaje,gde bih mogao da ga popravim,i koliko bi to okvirno koštalo,ili ako mi se ne isplati popravka kolika bi bila prodajna cena sata u takvom stanju.Postaviću 4 fotografije(malo su lošije zbog sobnog svetla prilikom slikanja,a slike nisu ulepšavane-kolorit uopšte ne dolazi do izražaja),staklo je ispupčeno "u obliku dijamanta",cifer je u fabričkom stanju kao i staklo,narukvica je original sa natpisom Rado,na poklopcu kućišta se nalazi referentni broj 756.0702.3 kao i serijski broj 4500076.Zahvaljujem se unapred na odgovoru.
Prilog 106829Prilog 106830Prilog 106831Prilog 106832
Pozdrav svima. Novi sam na sajtu ali nisam kolekcionar. Treba mi pomoc oko jednog sata koji je kod mene preko 30 godina pa me zanima kakav je to sat,kakav je kvalitet i koja mu je vrednost. Ja nemogu nigde da nadjem podatke o njemu. Evo i par slika pa vi to pogledajte jer se ja nerazumem. Prilog 107028Prilog 107029Prilog 107030
ja mislim da ovaj sat nažalost ne vredi ništa
meni je i nepoznat proizvodjač, kućište je mesingano i hromirano, sat u izuzetno lošem stanju, mehanizam bez i da ga otvarate pretpostavljam da je neki najjeftiniji nepotpisani mesingani
Stvarno ne znam
otvori sat pomičnom mjerkom, šublerom pa ćeš vidjeti što ima unutra
to bi najbolje bilo da vidimo sta je unutra, mozda kuca neki biser sa vise rubina
Probacu da ha otvorim u toku dana pa vam saljem slike da pogledate. Jer ja mogu da glrfam do prekosutra kad nemam pojma [emoji3] Evo i par malo boljih slika Prilog 107041Prilog 107042Prilog 107043
Čini mi se da bi sat mogao biti veoma zanimljiv, iako nema čelično kućište, to govori podatak da ga nema na netu i prilično zanimljiva narukvica, još ako je unutra bilio kakav automatik werk, mislim da bi se brojčanik dao samo oprati, zamjeniti staklo, i evo, ne prevrijednog primjerka, ali interesantnog, primjerka za kolekciju
Ovako. bez gledanja mehanizma i sa losim slikama, meni se iskreno cini da sat nije nista posebno. Kuciste se vidi da je loseg kvaliteta, a to je po mom misljenju izuzetno vazna stavka. To sto o satu nema podataka na internetu ne znaci nista. To je verovatno jedan od bezbrojnih primeraka koje su u to vreme sklapali manjie vise svi bolji casovnicari i stavljali neko svoje ime na brojcaniku. U svakom slucaju trba videti i koji je mehanizam unutra, ali ovako na prvu nista posebno, bez ljutnje i po mom skromnom misljenju.
Nokru, sat je automatic, pise na brojcaniku.
bolje sto je automatik, a sa druge strane ovaj sat je neispravan, etoi datum mu je na prelazu iako je 6 sati, na gornjim slikama ne vidim ni krunicu
Dimitrije otvori ga i slikaj mehanizam po danu, lepe slike napravi, cak i da je sredjen, mislim da je servis samo mehanizma dosta skuplji od sata
Ispravan je ali ja sam jos kao klinac izgubio tockic gde se podesava vreme i datum. Ona iglica je unutra ali tockica nema. Ja ga ponekad prodrmam malo i radi tacno u minut. Hocu slikacu,a za slike cu se potruditi da budu sto bolje
Evo slikao sam najbolje sto sam mogao
Prilog 107052Prilog 107053Prilog 107054
Prilog 107055Prilog 107056
Unutra im ugraviran neki grb,da ga tako nazovem i pored toga ugravirano je MZ
I ima broj 2783
Prilog 107058
Aha! Sad je sve jasnije!
Eto, jedna fina ETA 2783... Mehanizam slican cuvnoj 2824 verziji, ali s manjim bph-om, a cini mi se i novijeg datuma. Sredina ili kraj sedamdesetih, nisam siguran, mozda ce Kruno bolje znati.
Vrijedi popraviti, zasto ne? A sto se krunice tice, to se lako nadje.
Zig, pecat ete i njen mehanizam 2783.....ako je u dobrom stanju, taj mehanizam nije los.....ali obavezno servisirati ako se bude sredjivao satic.....
Sat je ispravan pa ja kontam ako moze casovnicar da mi namesti tockic za podesavanje vremena i datuma ja bi ga sredio
Prilog 107061Prilog 107062
Evo samo u cemu je problem
Vjerujem da ce moderatori vec da nekako "prekroje" sto se treba prekrojiti, i da ne mislis da ti ja sad nesto popujem, cisto, onako, i u tvom interesu - da pokusas sva pitanja skupiti u jedan post, sa sve slikama i eventuanim opaskama, jer kad se ovako reda post za postom, izgubi se preglednost, pa otezas i sebi i onima koji bi ti savjetom pomogli.
Eto, samo jedan dobronamjeran savjet.
Na prosloj stranici smo ti ja I Mario napisali nesto o mehanizmu, a vidim fali ti krunica, a i kljuc izgleda sasvim unisten, te ce se cijeli taj dio morati mijenjati, ako vec budes popravljao sat.
Au nemam ti ja toliko vremena za to sve,a sto se tice popravke odnecu ga negde pa sta mu bog da
Da da krunice nema a kljucic je u jako losem stanju
neocekivano dobar mehanizam, lose kuciste, cifer u odlicnom stanju...kljuc mi deluje kao da je od drugog sata, a mozda i cifer sa mehanizmom, u svakom slucaju nedostaje ti i sasvim moguće i šraf koji drži mehanizam....onda ovaj sat i vredi neki novac, ne mnogo naravno, naprotiv ali dobro je sto nije neki navijac u njemu, pa jos no name, a ima i toga
Znaci nije los :-D Taj sat je caletov rodjeni burazer poslao njemu iz nemacke pre nego sto sam se rodio. Niko ga nikad nije otvarao do danas kad sam ga ja otvorio da ga slikam. Cale ga nije ni nosio nikad. Medjutim ja dam to nasao kad sam bio mali pa sam ga tako izgulio i pokidao krunicu.
Sat ima sigurno izmedju 31 i 35 godina
I meni se kuciste nrsvidja ali sta da radim
Dimitrije Senić
Kolega te je već upozorio.
Molio bih te da pročitaš pravila Foruma na kojem se nalaziš i prestaneš da postavljaš uzastopne poruke u razmaku od par minuta.
Predlažem da prvo razmisliš šta želiš da kažeš i tek onda napišeš poruku.
Već sam izvršio 10-ak spajanja tvojih poruka.
Moderatori imaju i zanimljivije načine da utroše svoje vreme.
Hvala.
Izvinjavam se svima ukoliko delujem napadno ili dosadno,ali mi nije namera da nekoga gnjavim ili dosadjujem.Pošto sam nov na sajtu ne snalazim se baš najbolje-postavio sam fotografije i pitanje vezano za sat "Rado DiaStar"(prethodna strana,tj.strana br.205),ali u nastavku foruma video sam dosta poruka međutim ni jedna se ne odnosi na moje pitanje-da li je odgovor postavljen na nekoj drugoj stranici foruma,ili trebamčekati odgovor u nastavku.Još jednom se izvinjavam i hvala unapred.Srdačan pozdrav
Bajrone
Pre te poruke koju pominješ postavio si prethodno još jednu ( poruka broj 1084 u temi Pitajte časovničara) sa istim pitanjem na koju si dobio više odgovora.
U redu. Izvinjavsm se. Hvala vam na pomoci
Postovani poznavaoci satova imam sat Bulova koji je dobijen na poklon, ne znam da li je muski ili zenski sat? da li je ovo na satu pozlata, planirao sam sat prodati pa me zanima cijena koju bih mogao traziti, unaprijed hvala...Prilog 107140
Uskoro trebam da diplomiram na gradjevinskom odseku, pa sam iz tog razloga sebe resio da pocastim jednim kvalitetnim satom :lol: Dugo merkam Omega Geneve, a uz pomoc ovog foruma (ciji sam redovni posetilac prethodnih mesec dana, a formalni od pre par sati :) ) uspeo sam da malo vise udjem u svet satova i polako ali sigurno dopada mi se tematika. Sat koji u potpunosti ispunjava moje zelje je ovaj sa slike, a prodavac navodi slece podatke: besprekorno stanje, automatic, model 166.0098; cal 1481, ima originalni kais, pratecu dokumentaciju i kutiju, izradjen 1974. Po mojoj proceni precnik je 34mm, 24 jewels pozlata. Ukoliko podjemo od pretpostavke da je zaista u top stanju, koja je Vasa procena okvirne cene?
Prilog 107862
Takva omega. okvirno vrijedi 300 e, ukoliko nije u 14 k zlatu, da se nabaviti i za 200-250 e.
OT. ajde nokru jedan selfi sa sadašnje lokacije
Mislim da se radi samo o pozlati? Sat stvarno izgleda da je u odličnom stanju, ali... Većina "kolekcionara" izbegava satove sa pozlatom. Sat je 35mm, mehanizam Omega - Tissot, solidan, ali ne nešto cenjen u svetu Omege. Sve u svemu, cenu povećava odlično stanje, kutija i dokumentacija... U Engleskoj npr. bi se ovaj sat prodao za 300-350 evra, a kod nas po meni 200+ evra.
Treba mi pomoc. Prodao bih dedin sat star 10 i vise godina. U pitanju je muski sat marke Rolex. Baba kaze da je original, da je deda dobio od firme kad se penzionisao. Mozete li mi pomoci u proceni vrednosti ovog sata i znate li nekoga ko bi ga kupio?
Prilog 107940:Prilog 107941Prilog 107942
To nazalost nije original sat, tako da ne vredi nista.
Pozdrav, kazite mi molim vas koliko bi mogao da kosta ovaj sat? Zenski je u pitanju, sestra ga je nosila i vise ne zeli, tj hoce da se ponovi nekim novim satom. Ne poseduje kutiju, ni papire, sat je ostao iz propalog braka, tako da je razumem sto nema papire :) . Hvala
Prilog 107968Prilog 107969Prilog 107970Prilog 107971
Niko???
Nasao sam dedin stari sat,radi sve extra jedino je staklo vrlo malo izgrebano, zeleo bih da ga prodam jer mi ne treba, da li vredi i koliko bi para mogao dobiti za njega? Seiko 5 automatic 21 jewels Stil 6119-5401
Prilog 108175
Dobro dosao na forum.
Mislim da ti se ne isplati prodaja tog sata, posto je cena koju mozes da dobijes za njega u principu simbolicna. Iako radi, verovatno mu je potreban servis, a cena koju bi mogao da dobijes za njega je mozda nekih 20-ak e, mozd akoji e vise.
Hvala puno na odgovoru, mislio sam da je neki vredniji sat :D
Moze li neko da kaze koliko vredi ovaj zlatni roamer? Automatik, 3-4mm kuciste, 18k zlato.
http://i59.tinypic.com/35jjqir.jpg
ma kakva replika, nema niko taj alat za otvaranje rolex i tudor satova, niti ozbiljni majstori žele da ga rade, zna se ko radi rolex
ne treba da otvara sat bezveze
na stranu da li je originalan ili nije, onaj ko zna on vidi odmah, ali da ga otvori i vidi šta je unutra, to niti je lako u ovom slučaju, niti nekad ima potrebe
Što ne bi imali alat? Pa profi Bergeon komplet je 180$.
I zašto da ga ne rade? Drug član Ivo urar redovno servisira Rolija.
Neko za roamer???