-
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Citat:
Don_Krstic kaže:
E sad si ga malo preterao... :D
Nazalost nije preterao:( Ja malo u zadnje vreme pratim vintage Omege i mogu ti reci da je u pravu, jer ako stvarno hoces da prodas sat, onda cena kod nas ne moze ni u ludilu da se poredi sa cenama preko. Mislim da ces ih lakse i brza prodati preko nekog od stranih foruma, necu ti dati link jer ne znam dali je dozvoljeno, ako jeste nek ti ga da neko od moderatora. Tu lepo postavi lepe fotke, stavi satove na lepe kozne narukvice, malo ih doteraj, raspitaj se za cene na forumu i onda odredi svoju. Ja znam da ja moju Omegu Geneve ne bi dao ni za 500e, ali veruj mi da mi niko ovde nebi dao ni 300e, zato ako hoces da ih prodas iole za realnu sumu idi na takvu varijantu. Eto ja sam ljubitelj Omege, ali ni ja ti nebi dao 500e ni za jedan od tih, jer ima mnogo kvalitetnijih vintage Omega i redjih za 300. Nemoj ovo shvatiti licno jer nije, zelim da pomognem. Pozz
-
Što se tiče našeg tržišta i kupovne moći,sležem se da ne može dobiti 500 eura po komadu za Omegu! Kada sam postavio procjenu naveo sam izvor:Chrono24.com! Ništa ga ne sprečava da postavi oglas na e-bay,amazon,chrono24 ili na WUS-u!!!
-
@enes
Cijene koje sam uspio naći su 990 i 1250 eura za Roamer Stingray(izvor je Chrono24.com)! Prodavci su iz Njemačke,a satovi su iz '69 godine i ispravni su!
-
Citat:
nikola0406 kaže:
Nazalost nije preterao:( Ja malo u zadnje vreme pratim vintage Omege i mogu ti reci da je u pravu, jer ako stvarno hoces da prodas sat, onda cena kod nas ne moze ni u ludilu da se poredi sa cenama preko. Mislim da ces ih lakse i brza prodati preko nekog od stranih foruma, necu ti dati link jer ne znam dali je dozvoljeno, ako jeste nek ti ga da neko od moderatora. Tu lepo postavi lepe fotke, stavi satove na lepe kozne narukvice, malo ih doteraj, raspitaj se za cene na forumu i onda odredi svoju. Ja znam da ja moju Omegu Geneve ne bi dao ni za 500e, ali veruj mi da mi niko ovde nebi dao ni 300e, zato ako hoces da ih prodas iole za realnu sumu idi na takvu varijantu. Eto ja sam ljubitelj Omege, ali ni ja ti nebi dao 500e ni za jedan od tih, jer ima mnogo kvalitetnijih vintage Omega i redjih za 300. Nemoj ovo shvatiti licno jer nije, zelim da pomognem. Pozz
Ma razumem ja to sve, ali on je naveo 200 eura za sva tri što je manje od 70 po komadu a to je složićeš se preterivvanje... I 5 eura za Alvarex što je isto premalo po meni neka relana je oko 15 evra, imajući u vidu stanje, pa samo čišćenje i štelovanje je 400 dinara... Inače te Omege ja ne prodajem, već imam ponudu da ih kupim, lik ih ceni 450 evra sve tri, pa se zato raspitujem... Mene najviše interesuje ona automatic, pa sam mu tražio da mi pošalje njene detaljnije slike i cenu...
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Što se tiče našeg tržišta i kupovne moći,sležem se da ne može dobiti 500 eura po komadu za Omegu! Kada sam postavio procjenu naveo sam izvor:Chrono24.com! Ništa ga ne sprečava da postavi oglas na e-bay,amazon,chrono24 ili na WUS-u!!!
Tako je to i ja kazem
-
Citat:
Don_Krstic kaže:
Ma razumem ja to sve, ali on je naveo 200 eura za sva tri što je manje od 70 po komadu a to je složićeš se preterivvanje... I 5 eura za Alvarex što je isto premalo po meni neka relana je oko 15 evra, imajući u vidu stanje, pa samo čišćenje i štelovanje je 400 dinara... Inače te Omege ja ne prodajem, već imam ponudu da ih kupim, lik ih ceni 450 evra sve tri, pa se zato raspitujem... Mene najviše interesuje ona automatic, pa sam mu tražio da mi pošalje njene detaljnije slike i cenu...
E to je druga stvar, da ona u sredini je najbolja po meni koliko se da videti sa fotke. Ako je bas zelis uzmi je, i ne daj preko 150e. Racunaj na servis i poliranje ako zelis da ti traje jos dugo i to ti je oko 90e ukupno, pouslovom da je sve ispravno, najvise krunica i gumica tj dihtung.. Pozz
-
Hvala na trudu. Moj sat je radio do 2002 god. kada mu se polomio ključ (krunica) za navijanje i od tada ne mogu da ga popravim. Evo baš danas sam ga poslao u Vrnjačku Banju kod nekog časovničara.
Nadam se najboljem.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li neko zna koliko bih novaca mogao dobiti za jedan ovakav sat?
Radi se o WITTNAUER-u iz 1957 godine. Kuciste bi trebalo da je od zlata, na unutrasnjosti poklopca pise:
Wittnauer, New York, Geneva Montreal, 10 k gold filled, 508-146, 530190. Urezan je i datum, verovatno kada je servisiran. Ima posvetu na poledjini poklopca namenjena vlasniku i sat naravno radi kao da je nov! Samo nazalost nema staklo. Kuciste je pod uglom pa je problem jer staklo nije standardno, a i ne znam da li uopste moze i da se nadje takvo.
Prilog 3494Prilog 3495Prilog 3496Prilog 3497Prilog 3498http://www.svetsatova.com/forum/images/misc/pencil.png
-
Citat:
Don_Krstic kaže:
E sad si ga malo preterao... :D
ti druze jesi platio taj alvarex 13 eura al po meni nevredi te pare al kao i svaka roba vredi onoliko koliko neko hoce da plati.sto se tice omega cvrsto stojim iza toga da za one tri omege na gomili da ih zajedno proda nemoze da dobije 200 eura.pojedinacno mozda dva navijaca po max 60 eura i automatic 80-100.ja bi vise nego vi voleo da su satovi skuplji jer ih imam mnogo ali situacija vam je bas takva.ne zanosite se da u inostranstvu mozete uzeti neke silne pare.jedno je juvelirnica a drugo privatan prodavac jos kad vide odakle teska posla.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kolika je realna cena ove omege na koznom kaisu u odlicnom stanju?Omega je zlatna,ne pozlacena,stara je nekih 40 godina.
Prilog 3512
-
to je vec ozbiljna stvar i ozbiljna cifra.ja licno takav sat ne bi nikad prodao.nikle da li je sat tvoj ili gledas da ga kupis?
-
Citat:
jagos kaže:
ti druze jesi platio taj alvarex 13 eura al po meni nevredi te pare al kao i svaka roba vredi onoliko koliko neko hoce da plati.sto se tice omega cvrsto stojim iza toga da za one tri omege na gomili da ih zajedno proda nemoze da dobije 200 eura.pojedinacno mozda dva navijaca po max 60 eura i automatic 80-100.ja bi vise nego vi voleo da su satovi skuplji jer ih imam mnogo ali situacija vam je bas takva.ne zanosite se da u inostranstvu mozete uzeti neke silne pare.jedno je juvelirnica a drugo privatan prodavac jos kad vide odakle teska posla.
Ok je to, ja bih voleo kad bih negde našao tu omegu za 80 evra, ali teško... Zbog toga kažem da preteruješ, kao i za Alvarex, šta je danas 500 dinara i jesam ga platio 1300, a to mi je manje od polovine jednog izlaska subotom... A ipak je u taj sat uloženo dosta znanja i truda, da bi sad koštao ko dve punjene pljeskavice...
-
Jako lepa omega, na kozi moze da izgleda sjajno samo plasim se da ni ona ne moze da postigne neku veliku cenu, kao sto sam ovde vise puta spominjao cesto vliki izbor starijih satova moze te da nadjete na sajmu na slaviji,ne znam kakva je situacija sa ntikvitetima u NS ali bi trebalo i tamo da se pogleda. Cene,cesto i zlatnih satova , pa i omega nisu nesto preterano visoke.
Pre nekog vremena gledao sam IWC cirka '50, pozadi potpis titov,verovatno jedan od satova koji je poklonio verovatno nekom oficiru prodavao se za 1000e
-
@Martin
Otprilike 30 eura.
@Nikle
Strašna Omega! Unutra bi trebalo da je 1020 mehanizam! Cijena.....pa ne znam šta bih ti rekao!!! Kada sam vidio koliko para traže ljudi na Chrono24.com za modele Seamastera od čelika i nisu hronometri,ovaj bi mogao za 2000 eura 'ladno proći!!! Ovo je naravno "world wide" cijena,a ne za domaće tržište!
-
Citat:
Nikle kaže:
Kolika je realna cena ove omege na koznom kaisu u odlicnom stanju?Omega je zlatna,ne pozlacena,stara je nekih 40 godina.
Prilog 3512
Auuu svaka cast druze, brutalan je, ali brutalan. Mislim i ja da je u njemu 1020. A za vrednost ne znam, da imam para ja bih ti je kupio jer mi se bas svidja.
-
znas li koliko je truda potrebno da bi se dobila punjena pljeskavica.
-
Citat:
jagos kaže:
znas li koliko je truda potrebno da bi se dobila punjena pljeskavica.
Very funny :)))
-
Hadzi Dalibore, meni je rekao jedan prodavac koji radi samo sa skupljm satovima da mu je cena izmedju 700 i 900 evra, kada bi bio u potpuno sredjenom stanju. Sad sam zbunjen...
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jedan Tissot (kvarcni) koji me poprilično koštao 1988 god. a kupljen u Beogradu u
nekom komisionu blizu hotel Moskve. Bio je kao zaplenjena carinska roba. Mene služi super jedino što ne mogu da nađem bateruju sa oznakama koje je imao kada je kupljen.
Verovali ili ne u sekundu je tačan.
Šta mislite koliko vredi.
Da dodam, specifičan je po tome što kada se izvuče ključ onda se pomera samo mala skazaljka za
satove dok minutara ne mrda. Kada se šteluje posle nameštanja baterije onda se vrši pritisak na krunicu, zadržava nekih 3-4 sekunde, odpusti i onda ponovo pritisne i tek tada počinje sekundara da se brzo vrti kao elekto motor i na taj način se doteraju minute. Uvek malo više preteram sa sekundarom pa onda fino štelovanje se vrši stopiranjem sekundare. Dok traje baterija on je tačan.
-
Citat:
Martin kaže:
Hadzi Dalibore, meni je rekao jedan prodavac koji radi samo sa skupljm satovima da mu je cena izmedju 700 i 900 evra, kada bi bio u potpuno sredjenom stanju. Sad sam zbunjen...
Pogledaj e-bay.....cijene su 50 do 60$! Ima ih po 200-300$ ali i od 25$(vrlo sličan tvom modelu)!
@enes
Možda 10-tak eura!
-
Za ljude iz Beograda postoji stručna procena satova u zlatarskoj radnji ''MB''
Bul. Kralja Aleksandra 124
Kako procena u radnji se vrši i otkup satova.
-
Citat:
ANGEL II kaže:
Za ljude iz Beograda postoji stručna procena satova u zlatarskoj radnji ''MB''
Bul. Kralja Aleksandra 124
Kako procena u radnji se vrši i otkup satova.
Ali mi iz provincije se baš nadamo u ovaj sajt jer verovatno ima dobrih poznavalaca, kako satova tako i prilika na tržištu.
Poz.
Nebi bilo loše da se taj učlani na ovaj portal.
-
Citat:
enes kaže:
Ali mi iz provincije se baš nadamo u ovaj sajt jer verovatno ima dobrih poznavalaca, kako satova tako i prilika na tržištu.
Poz.
Nebi bilo loše da se taj učlani na ovaj portal.
Ostaviću ti broj telefona u privatnoj poruci. Pozovi, vidi, objasni možda će ti ikako pomoći!
-
@enes
Možda 10-tak eura![/QUOTE]
Dalibore baš si me presekao, još razmišljam da li sam bio glup kada sam kupio ovaj sat ali da vredi kao neki "kinez"? ? ?
Za ROAMER nema još ništa novo, majstor se nije javio.
Pozdrav.
-
@enes
Tissot nije Patek Philippe pa da drži cijenu! Za 150 eura možeš naći nov(ili skoro nov) Tissot kvarc,a za koje pare se može prodati Tissot kvarc star 22 godine izračunaj sam!
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Ne bih vas mnogo davio,ali situacija je sledeća-
Nakon smrti mog tasta došao sam u posed nekoliko satova koji su svi neispravni:dontknow:
E,sad.Ja volim stare stvri ,ali volim i da su u funkciji:yes4:
Molba za vas je-Recite mi šta možete o svakom satu,procenite vrednost istog i dajte savet koliko se isplati dati časovničaru po određenom modelu da sat dovede u ispravno stanje?
Za sada sam saznao da bi me popravka Nardina koštala 3500 din.,ali ne znam koliko vredi popravljen.Verujem da shvatate moj problem. Dakle...
DOXA - Trebalo bi da je zlatan i praktično nije nošen.Pozadi ima posvetu.Dobijen 1980-te
Prilog 3607 Prilog 3606
MARVIN - Takođe ima posvetu pozadi.Sat je iz 1968 god.
Prilog 3609 Prilog 3608
HELVETIA - Možda zlatan ili pozlaćen.Dosta dobro očuvan.
Prilog 3610 Prilog 3611
POLJOT
Prilog 3612
ULYSSE NARDIN - Sat je od pre 1940-te.Prilično je zapušten,ali se ,kao što rekoh,može dovesti u ispravno stanje.
Prilog 3614 Prilog 3613
Biću zahvalan za bilo koju informaciju:adore:
-
Ne znam šta se desilo sa rasporedom slika i teksta u predhodnom postu,ali računam na vašu dobru volju da se snađete:dontknow:
-
Bilo je gusto, ali mislim da sam uspešno savladao slagalicu. :lol:
-
Citat:
dragon kaže:
Bilo je gusto, ali mislim da sam uspešno savladao slagalicu. :lol:
:congrats::thank_you2:
-
Citat:
VLADAN P kaže:
Molba za vas je-Recite mi šta možete o svakom satu,procenite vrednost istog i dajte savet koliko se isplati dati časovničaru po određenom modelu da sat dovede u ispravno stanje?
To su satovi za koje verujem da su se godinama skupljalu i tastovoj kolekciji!?
Kao takve ih treba čuvati jer imaju samo emotivnu vrednost, kreću se od 1000-2000RSD.
Da li ih treba popravljati vremenom, po meni da treba je kako kažeš i sam voliš ispravne satove! :)
Kod Nardina popravka košta 3500, veruj da nije puno! Jednom sam prisustvovao kada se za krunicu Choparda naplaćivalo 180€ plus popravka.
Kontaktiraj člana Sima Hrabri neka ti da info o časovničarima koji popravljaju stare satove. Cene bi se relativno od kvara kretale od 1000 pa do ......RSD.
Ja ti mogu dati brojeve telefona za Nardina kao i za poliranje satova p.porukom.
Pozdrav, emotivna vrednost je nekada jača od svakog dinara! :)
-
Citat:
VLADAN P kaže:
I ja bih se slozio sa procenom druga Angela, jedino mislim da ce popravka Nardina kostati dosta vise, ukoliko zelis da ga dovedes u pristojno stanje. Masina verovatno moze da se sredi za 40-tak evra, ali poliranje kucista i restauracija brojcanika mogu da budu paprene... naravno, ukoliko planiras uopste da ga sredjujes, 'nako, bas da bude ko nov. :)
-
Zahvaljujem na odgovorima.
Sređivaću jedan po jedan.
Prva će da bude DOXA jer je najbolje očuvana a i sviđa mi se.
Za ostale satove razumem cene(1000-2000din),ali za DOXU mi je to malo čudno,pogotovo AKO je zlatna?
Molim za komentar.
-
Nemam razumno objasnjenje :), ali najskuplja doxa koju sam video kostala je, mislim, 8.000 din i to u vrlo dobrom stanju. Nije iskljuceno da tvoja vredi nesto vise, posebno ako nije samo pozlata u pitanju, ali pravu prcenu bi mogao da ti da samo sajdzija ili neki ozbiljniji kolekcionar.
Poz!
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Šta mislite o ovom Darwilu, kolika je neka okvirna vrednost?
-
Ja ne znam kolika je vrednost ali sat je prelep
-
U sličnom ili boljem stanju sam gledao, dobijao Zenith 800€, IWC 600€, Omega, Longines 350€. Darwil je u rangu Omikron-a recimo. Ništa skupo, a stvarno lepo.
Kod ovog Darwila cenu drži kutija kao i cena na njemu, kaiš od zmiske kože, pozlata.
Možda grešim ali nekih 150€ zbog dobre očuvanosti.
Imaš ga?
-
Imam ponudu da ga kupim, što ću i učinti, jer je sat stvarno u extra stanju, samo nisam hteo baš previše da se zaletim i da ga pretplatim. Zato sam se i konsultovao sa vama, jer nekad me baš zaslepi lepota nekog... :D
-
Ok je sat, kakav je mehanizam? Moraš da paziš sa ovim satovima, šminka je jedno, kvalitet mehanizma drugo. Neka prodavac pristane na test kod časovničara i samo tada daj pare!
Poliranje stakla sata košta 1000 RSD, hemikalija koja čisti koroziju se nalazi kod svakog časovničara, a šta je sa mehanizmom.
Ne kažem da nije dobar jer ne znam išta o tom satu, samo ti govorim na šta sve moraš da obratiš pažnju dok kupujem takve satove. Ono što nije pogodno kod njih, nema svako rezervne delove za satove koje se više ne proizvode.
-
Pošto je sat kao nov, odnosno nikada nije korišćen ni nošen, ja ga najradije ne bih otvara (davao časovničaru), našao sam par komada na e bay i odatle saznao sve što me trenutno interesuje, ni ja ga verovatno ne bih nosio...
-
:)
Evo i ja da se oglasim - bez brige, sat je nenosen, neotvaran i u fabrickom stanju. Odgovaram, kako se to kaze, "moralno i materijalno". :) Nisam merio preciznost, ali bih rekao da je izuzetno tacan.
Kupio sam ga s namerom da ga nosim, ali nemam srca da ga arcim posle 40 godina stajanja. I drago mi je sto ide nekome sa ovog foruma, tj. sto "ostaje u porodici" i sto ce biti dobro cuvan! :D
Evo jos koja slika za drustvo... :)
http://i247.photobucket.com/albums/g...IMG_8883-v.jpg
http://i247.photobucket.com/albums/g...IMG_8887-m.jpg