Prilog 115384Prilog 115386Prilog 115388Prilog 115385
Hteo bih da pitam za vrednost ovoga sata.AUDEMARS FRERES GENEVE na njemu stoji 1811 godina.sat je potpuno ispravan osim naravno stakla koje je napuklo vidi se na slikama.Hvala u napred
Printable View
Prilog 115384Prilog 115386Prilog 115388Prilog 115385
Hteo bih da pitam za vrednost ovoga sata.AUDEMARS FRERES GENEVE na njemu stoji 1811 godina.sat je potpuno ispravan osim naravno stakla koje je napuklo vidi se na slikama.Hvala u napred
Ovo ce najbolje znati Kruno i Fotopetar, a, cisto ako jos nekoga bude zanimalo, evo i jedan tekst direktnog potomka kuce Audemars, u kojem pojasnjava istoriju ove kompanije i (ne)postojanje veze sa svima poznatom Audemars-Piguet kompanijom.
Audemars Frères was one of three successor companies set up*after*the 1885 bankruptcy of the Louis Audemars company, by Charles-Henri and Hector Audemars, grandsons of the original founder Louis-Benjamin Audemars.* Audemars Frères operated until about 1910 when it had to be liquidated after a Russian customer "forgot" to settle a very large bill (six figures of Swiss fancs). I am bemused by the references earlier in this thread to "J.Lippetz in 1909" of whom I have never heard, and to the remark about their quality. Audemars Frères made very high grade watches and today their products (at least the earlier ones) are the subject of considerable interest to collectors. The other two successor companies were François Audemars Fils, set up by their elder brother François and - very confusingly - "Louis Audemars & Compagnie" founded by Louis Audemars-Valette, their cousin and my great-grandfather. Both were defunct by about 1900. A fourth "successor" company founded in about 1910 in London by my grandfather, also a Louis, was liquidated in 1969 following the death of my father. None of these had any connection with the illustrious and enduring company Audemars-Piguet founded in 1875 in the same Swiss village, Le Brassus, other than that Jules Audemars (an AP co-founder) appears to have been employed by Louis Audemars & Cie. He was my great-grandfather's second cousin. I note an increasing incidence of "Audemars" products appearing on internet auction sites which purport either to be "original" products or "original" movements re-cased as wristwatches.
Drugari šta mi možete reći o ovome satu, isplati li se restaurirati ga?
Svaki sat se isplati restauriti...mada sve ovisi kako se gleda...da li postoji emotivni, sentimentalni ili financijski elemenat. U svakom slucaju se isplati i to pogotovo ako se vrati u prvobitno stanje....znaci bez preinaka.
SASASS, Ne mogu ti reći određenu vrijednost, obično takvi satovi spadaju u džepne satove veće vrijednosti (od 500 E , pa nadalje), treba pogledati oznake materijala kućišta, serijski broj itd., sat nije iz 1811. godine, u svakom slučaju radi se o lijepom i rijetkom džepnom satu, kojeg se svakako isplati urediti, imati u kolekciji.
Nikako ne mogu saznati godinu proizvodnje i bar pribliznu vrednost sata,ne znam kome da se obratim ali hvala u svakom slucaju...
Pozdrav svima.
Zanima me da li neko moze da mi kaze ne sto o satovima sa slike i kolika bi im bila vrednost.
1. Gruen geneve swiss / gruen precision, water proof, shock resistant, anti - magnetic
2. Cortiebert antimagnetic / Grand prix antimagnetic fond acier inoxydable 8472
3. Doxa by synchron
Hvala unapred.
Prilog 115753
Pozdrav svima! i ja imam jedno pitanje oko procjene jednog sata.
U pitanju je Rado DiaStar, koji mogu dobit po vrlo povoljnoj cjeni.
Zanima me dali je sat original(ako se moze procjenit sa slika), kolika mu je vrijednost, i dali preporucujete kupovinu ovog sata.
Hvala unapred!
Pozdrav potrebna mala pomoc ...Zanima me realna cena za ove dve Omege muska i zenska?Novi nikad noseni kao sa slike,Prilog 115790Prilog 115791 jedino nemaju kutiju.
Pozdrav, interesuje me vrednost ovog sata. Na njemu pise da je 18k zlato. Da li se isplati prodavati u Srbiji? Uz njega ide original kutija i garatni list. Pise u garantnom listu da je iz 1977 god. Veoma ocuvan sat. Hvala. PozdravPrilog 116134Prilog 116135Prilog 116136
Imam mogucnos da nabavim ovaj model.
Interesuje me vase misljenje, savet ili orijentaciona cena koliko vredi ovaj vintage primerak?
Izuzetno je tacan i lepo ocuvan.
Hvala :)
Prilog 116215
Prilog 116216
Prilog 116217
Prilog 116218
S obzirom da treba uraditi servis i da sat ima tragove korišćenja na kućištu ( poliranje kućišta je oko 20e-ukoliko se odlučiš da sređuješ sat) maksimalna cena je 40 evra.
Inače za ovakva pitanja postoji tema:http://www.svetsatova.com/forum/f64/...l#.ViKYiyvKpoA
Hvala Skydrummer :)
Sto se tice poliranja, nije toliko kriticno.
Slike su u makro modu pa deluje strasno,ali slazem se da ce trebati.
не полирај га ни у ком случају, само сервис, брисање казаљки и цифера гумицом и полирање плексија
Ako moze neko da mi odgovori na pitanje. Posto mi je potreban hitan odgovor. Hvala. :D
Pozdrav Rado, ovakav sat se svakako ne isplati prodavati u srbiji niti bilo gde. Koju god procenu da dobijete nece biti adekvatna za samu vrednost sata. Ovo vam je pomalo mikro nisha, punu cenu mozete dobiti jedino od nekog ko skuplja Longines i da mu bas ovaj fali. Sa druge strane da prodate nekom samo zbog zlata, po meni cinite zlocin. Slicni modeli stoje mesecima na e-bay po ceni od 290 do 1290 dolara i retko koji se proda. Sacekajte nekog od iskusnijih forumasa da vam odgovori i sa srecom.
pozdrav svima posedujem sat brenda L.LEROY&CIE No 99˙(J.R,M)to je jako velik sat sve sto znam o njemu je da je to takozvani paluba sat nasao sam na netu u nekoj nemačkoj aukciskoj kuci identican koji nosi oznaku No 98 zanima me dali neko nesto zna o ovom satu i eventualno kolika mu je vrednost hvala
Ne bi bilo loše ponekad upotrebiti tačku na kraju i veliko slovo na početku rečenice.
Bez dobrih slika sata i mehanizma, tesko da ce neko biti u mogucnosti da ti da neku informaciju.
Pozdrav, narode. Sat sa slika sam dobio od oca, jos davne 1975. godine, a on ga je kupio u Libiji koju godinu pre toga. Ne secam se bas najbolje. Pokusao sam da izguglam, ali bezuspesno, da saznam njegovu vrednost. Da li mi neko moze reci kolika bi mu bila vrednost?
On je funkcionalan i radi bez problema. Jedini problem je brazetna, iskidana je.
Hvala unapred na svima na odgovorima i savetima.
Samo bih da naglasim da staklo izgleda mnogo bolje uzivo nego na slikama.
http://www.dodaj.rs/f/22/dz/10Od4mQt...8451116779.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2H/105/1IzaCAw...7984452152.jpg
http://www.dodaj.rs/f/N/6N/1K836aLW/...7684452185.jpg
Zdravo svima, ovo su satovi koje posedujem, zeleo bih da znam vrednost i stanje satova. Svi kuckaju sem Marvina koji stane posle desetak sekundi i nesto u njemu nije pritegnuto vec se cuje da se ceo mehanizam klati. Nisam otvarao satove, ne znam koji su mehanizmi ni u kakvom su stanju ali svi rade, ne znm koliko su tacni i to. Ne znam cak ni koji su modeli. Hvala unapred svima.
Prilog 116389Prilog 116390Prilog 116391Prilog 116392Prilog 116393Prilog 116394Prilog 116395Prilog 116396Prilog 116397Prilog 116398Prilog 116399Prilog 116400Prilog 116401Prilog 116402Prilog 116403Prilog 116404Prilog 116405Prilog 116406Prilog 116407Prilog 116408Prilog 116409Prilog 116410Prilog 116411Prilog 116412Prilog 116413Prilog 116414Prilog 116415Prilog 116416Prilog 116417Prilog 116418Prilog 116419Prilog 116420Prilog 116421Prilog 116422
Pozdrav svima.
Treba mi mala pomoć oko procene vrednosti ovog sata. Dakle želim da prodam ovaj zlatni Fortisov sat , mehanizam nije u funkciji. Kontaktirao sam Fortis, i pitao da li su zainteresovani za ovakav model u njihovom muzeju. Napisali su mi da napišem sumu kojom bih bio zadovoljan i za koliko bih prodao sat ukoliko mi jave da im je potreban. E sad trebala bi mi mala pomoć oko procene vrednosti sata.
Prilog 117222 Prilog 117223Prilog 117224
Ispravan, 500-700 E, lijep i vrijedan sat, ukoliko je 18 k gold 300 tinjak eura vrijedi zlato, ja bih se osobno potrudio osposobiti werk
@exer92
Ništa specijalno vrijedno, gruba procjena za tržište u Srbiji,obzirom na kondiciju satova 15 e, komadno.
одличан сат јави какав си договор постигао са мануфактуром
само да ти скренем пажњу да иако сат има 72грама у њему сигуран сам нема више од 5грама злата, највише 10грама
U vrijednost nisam računao narukvicu
Sat sam nasledio, jedan Beogradski sajdžija je rekao da je sat dobro očuvan, piše "Start 17 kamnei"
Takođe me zanima i vrednost ovog barometra-termometra-hidrometra, on ima oznaku "FisherPrilog 117263Prilog 117264Prilog 117265"
Da se ne upuštamo u detalje-''Start'' vredi do 15-ak evra
Poštovani , bio bih vam jako zahvalan u pomoći procene vrednosti ovoga sata Prilog 117356Prilog 117357Prilog 117358
da li bilo ko ima barem ideju o kojoj vrednosti se radi? pokusao sam gotovo sve, ali informacije nisam nasao, ima jedna ponuda na nekom americkom sajtu gde sa 650 dolara sat prodaju za oko 350 na popustu, ali ne bih rekao da je to uopste merodavno.
Iskreno mislim da taj sat tesko da ces uopste da prodas, a i ako uspes, cena ce biti minimalna.
kakvih 350 $ za taj sat, to nema veze sa zivotom.
брате без увреде само кажем како јесте, тај сат нико не би узео ни да поклањаш и не само тај, већина сатова овде која се качи у теми, колико год да људима кажеш цену, много је, једноставно стари мали сатови се тешко продају, нема ко да их купи, коју год цену да ставиш
људи мисле ако је сат и ако је стар да мора да вреди
још једном ништа лично само искрено кажем
hvala vam puno na odgovorima, moze se uvek prodati na internet aukciji , svaka roba ima svoga kupca :thumbup:
Imam ovaj sat potpuno nov sa etiketom u pitanju je jacques du manoir FA.9. Obratio sam se proizvodjacu da mi kaze koja je cena ali odgvora nema. Da li neko moze da proceni vrednost? hvala vam :) Prilog 117542
Ostao mi ovaj Marvin od dede, on je dobi kad je išao u penziju, kao sto se vidi potpisan je od strane Tita.
Ne bi ga prodavao samo me interesuje vrednost sata.
Prilog 117556Prilog 117555Prilog 117557Prilog 117558Prilog 117559
Pozdrav svima
Interesuje me da mi neko proceni ovaj sat. Dobio sam ga na poklon od prijatelja iz Kanade.
Prilog 117567Prilog 117568Prilog 117569Prilog 117570
Hvala unapred.
Da li neko može da mi proceni vrednost ovog sata? Hvala :)
Prilog 117752Prilog 117753Prilog 117754
Pozdrav
Zanima me koliko vredi ovaj sat
Zenith
zlatni 18 karata
grand prix paris 1900
16 rubis
broj sa mehanizma 2918470
radi besprekorno
ne mogu da postavim više od jedne slike
Prilog 117812
Longines Legend Diver (no date)
Odavno ga želim.
Pogotovu mi se dopada verzija bez datuma.
Razmišljam da napravim reorganizaciju kolekcije i da se počastim za Novu Godinu ovim primerkom, a naleteo sam i na potencijalnog (dosta tvrdog :banghead: ) prodavca... ustvari, čovek tačno zna šta prodaje.
Sat je malo korišćen, sa kutijom, garancijom i svim papirima, uključujući račun iz 2014. god.
Prilog 118062
Koja je realna vrednost ovakvog LLD?