-
Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Ne znam da li ovde treba da se obratim, ako sam pogresio izbrisite post i uputite me gde treba.
Imam Zenith Automatic sat pa me zanima da li neko zna nesto o njemu. Cena, godina proizvodnje itd. Svaka informacija je dobro dosla. Unapred hvala.
Evo i slika:
http://www.dodaj.rs/f/3n/gB/4fdHDAO4...0104152654.jpg
http://www.dodaj.rs/f/t/Eo/2T3VW40K/...0104152705.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3t/f6/3HaeEDOb...0104152736.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1K/Mx/3be893iW...0104152845.jpg
-
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Imaš veoma lijep , vintage zenith automatik. Sasvim sigurno je iz perioda, šezdesetih, bez obzira na posvetu. Probaj preko broja potražiti godinu proizvodnje, a unutra bi trebao biti cal 2600, no i to nije sigurno, ili 2562, treba ga otvoriti, ako je ispravan i ako kućište nije zlatno u ovakvom stanju bi ga procijenio 200 e
-
Re: Cena sata.
Citat:
DeKi Babino ToZla kaže:
Nekoliko hiljada € u zavisnosti od stanja.
-
-
Prijatelju malo si ga prećero za prvi puta. Obzirom da na svakom satu imaš sve potrebne podatke, da saznaš ono sto te interesira. Odokativno ocjena od 1-5, prosijek za sve tvoje +2, za stanje izvana, bez pogleda na werk. Vrijednost redom, odnosi se na tržište u Hrvatskoj, pod uvjetom da svi rade, možeš ih nabaviti ovako 1. već od 150 e, 2. 10 e, 3. 70 e, 4. 100 e, 5. 40, 6. 25 e, 7. 10 e, 8. 30e, 9. 10 e, 10. 25 e, 11. 15 e, 12. 30 e, 13. 90 e, 14. 10 e, 15. 50 e, 16. 25 e, 17. 10 e, 18. 10 e, 19. 20 e, 20 25e
.
-
Za cenu kod nas komotno možes smanjiti desetak posto, ako ne i više.
-
Cijena je relativna stvar, treba samo naći kupca. Inače je cijenu teško odrediti ali zbog blizine dviju država terba uzeti cijenu u Srbiji u Hrvatskoj, eBay, pa zbrojiti i podjeliti sa tri. Treba uzeti u obzir carinu, poštanske troškove, učestalost pojave sata na tržištu, stanje sata, i mogao bih nabrajati do sutra. Pokušam odrediti čisto informativnu cijenu.
-
Citat:
Djordje Sugaris kaže:
Nekoliko hiljada € u zavisnosti od stanja.
Možda i više
-
A opet, možda i manje. Bilo bi dobro da se kaže nešto više o satu.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 104648Prilog 104649Postovanje zanima me imaju li ovi satovi neku vrednost,prvo je marwin musko prilocno star,zenski su marwin,nisus i chaika.Na chaiki, je staklo napuklo svi zenski rade.Na nisusu pise plaque 1G a pozadi 8501G
Hvala
-
Pozdrav svima! :)
Da li biste meni, potpunom laiku :confused: , pomogli tako sto bi dali Vase strucno i nepristrasno misljenje o 2 rucna casovnika koja posedujem koja bih povoljno prodao jer me satovi, za razliku od Vas ovde, apsolutno ne interesuju i ne znam sta cu sa njima a grehota je da stoje i rdjaju a neko bi ih koristio a mozda cak i uzivao u njima (vidim sa koliko strasti i ljubavi Vi ovde govorite o ovim spravicama):
- "Rotary" , ne znam koji je ali pise pozadi "Chronospeed" a izgleda ovako:
Prilog 104863
- "Citizen" , pise "Eco-drive Titanium WR100"
Prilog 104862
Eto, toliko, unapred hvala na odgovorima i izvinite sto upadam ovako kao padobranac na forum o necem sto me ne zanima ali prosto nisam uspeo da izmozgam drugi nacin :blushing: . Jos jednom hvala i svako dobro Vam! :)
Hmm... nisu mi izasle slike a bile su prikazane kada sam napisao post... da pokusam ponovo:
http://a5.img.bidorbuy.co.za/image/u...05211154_3.jpg
http://i1303.photobucket.com/albums/...g?t=1420949141
Taman da napomenem: nemam tj. ne mogu da nadjem "dodatnu opremu" koja je isla uz njih :banghead: -2 "knjizice" uz Rotary (Manual i "Rotary history" valjda?!) i lepa plisana kutija (lepu kutiju neko od ukucana/rodjaka uvek mazne :thumbdn: ) pa je ostao samo sat i jastucic (na slici), a od Citizena ni kutija ni Manual (u koji polozaj postaviti kazaljke da bi se napunio, posto ne radi na bateriju nego se puni na svetlost). Stoje (citaj: samuju u cemernoj usamljenosti i ignoraciji) mi vec par godina u ormanu nekorisceni i zeljni vlasnika koji ce im pruziti topli dom i velike kolicine ljubavi i posvecenosti :thumbup: (ironija Zivota da sve uvek zapadne nekog kome uopste nije stalo do tog :banghead: )!
Eto, pa mi Vi dajte Vasu procenu koliko, ako uopste vrede ista i, po mogucnosti, savet gde se moze naci kupac (ja sam jedino cuo za te neke zalagaonice ali mi drug rece da one kupuju samo zlato i dragocenosti). Najlepse bi bilo da ih poklonim ali i ja zelim/moram da kupim neke stvari meni potrebne tako da...
Jos jednom hvala unapred i svako dobro! :)
-
Pozdrav.
Nick ti je bezveze ali postovi nisu, baš fino i iskreno sročeno...
Ne bih se usudio da ti dam preciznu procenu vrednosti ova dva sata bez nekog prethodnog proučavanja (posebno jer za brend Rotary nisam ni čuo, cene polovnih Citizen hronografa su jako šarenolike), ali preporučio bih ti da satove bolje oglasiš ovde na sajtu jer se tu okupljaju ljubitelji istih koji su neretko spremni da za njih izdvoje i malo veću sumu od tržišne, nego da ih nosiš kod raznih nakupaca...
Oglasiti možeš klikom na tab "Polovni satovi", pa na tab "Postavi oglas"...
Srećna prodaja.
-
Slažem se da prodaju svakako treba obaviti na mestu gde su ljudi spremni da plate ono što kupuju, pre nego u zalagaonicama.
-
Sto se Rotarija tice, vidjao sam reklame po Engleskoj, ali, da budem iskren, nisam nikada bio nacisto s cijelom pricom - gdje, ko, sta, kako, jer sudeci po reklamama definitivno imaju veze s Engleskom, ali isto tako znam da su im mehanizmi kineski ili, eventualno, japanski, a koliko i imaju li uopste veze sa Svicarskom, to zaista ne znam.
Znam da im je cijena nekih 50 eura, nekad nesto vise, nekad nesto manje.
A za Citizena... e tu ce trebati neko ko se razumije u Japance. Ja sam tu tanak.
-
@ KureNS
Hvala na iskrenom misljenju :beer: ! Ma, video sam ja da ima prodaja satova - ali stavili ljudi koji prodaju i cene a ja ni najblazu predstavu nemam koliku cifru bih smeo upisati :questionmark: ... a ne bih bas da se brukam :hahaha: niti vredjam Vas ljude koji ove spravice shvatate ozbiljno... ionako sam upao na ovaj forum kao zandarmerija u 04h ujutro...
@ Djordje Sugaris
Pa, tako nekako sam i ja razmisljao... hvala na odgovoru:beer: !
@ arch_m
Sasvim delim Vasu zbunjenost - na ebayu sam vidjao zblanjujuce razlike u prodajnoj ceni za ovaj model Rotaryja (od 80$ do 170£ - pa sad ti Bezveznjace budi pametan i odredi neku cenu! :confused: :hmmmm: Doduse, nisam ulazio u detaljne opise, mozda su neki bili zbog nekog razloga toliko skuplji/jeftiniji, npr. starost, ocuvanost, zasto ne reci i-pokvarenost...). Hvala i vama :beer: !
Eh, eto vidite da ste i Vi, neuporedivo bolji poznavaoci materije zbunjeni i nesigurni - e sad pokusajte da zamislite koja sam ja :sheep:sto se tice procene ovih satova...
Sto rece arch_m , nadam se da ce se oglasiti neki od najupucenijih Vasih kolega ovde i reci neku koliko-toliko realnu procenu, dati mi makar neki okvir da mogu da ponudim povoljno udomljavanje ovih meraca vremena jer realno "ono sto ti ne treba-samo ti smeta" a Vi ovde sa toliko divnom strascu i dirljivom ljubavlju pricate o njima :wub: da me je cak prilicno i blam... zaboravih Vam reci-imam ja jos 2 sata - e, njih sam nosio i nosicu, nepoznate su marke, nisu od metala i lagani su (ovaj Rotary je prosto pretezak, imam osecaj da bih hodao naget na stranu na kojoj bi ga nosio) imaju udobne, meke kaiseve a i da mi ih neko ukrade, da ih polomim ili pokvarim ne bi mi bilo ni najmanje zao.
Eto, toliko, ljudi, hvala Vam jos jednom na izdvojenom vremenu, misljenjima i savetima i ziveli mi! :beer: :cheers:
-
Bezveznjak, nick ti je bezveze ali nema veze.
Lepo si se ti raspisao, vidim ja da to tebi ide.....pa ti samo sugerisem da ne napustis ovaj portal tako brzo k'o sto planiras.
Citaj nasu opisanu strast, pokusaj se uziviti u nasu "bolest", pa se mozda, samo mozda i ti zarazis virusom.....:yes4:.
-
Pojaviće se on kod nas vrlo brzo ne brini.Jači smo od principa.Pozz
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Buduci da sam i ja nova, molila bi vas da mi, ukoliko mozete, pomognete sa procenom vrednosti sata. :D
Jaguar, 18K zlato, narukvica-krokodilska koza, safirno staklo Prilog 104905
-
@ MMario
Ti si vec drugi (pored kolege KureNS ) koji mi je ukazao na neadekvatan odabir nicka. Pripisacu to vasoj neupucenosti u razmere siromastva moje licnosti (jer da me poznajete nesumnjivo biste za moj nick rekli "e, jesi ga ubo k'o prstom u...") ali i otkriti da sam, u neku ruku bio i prinudjen na taj izbor zbog objektivnih okolnosti.
Naime, moj "prvi pik na draftu" nickova, "Car", otpao je nakon sto nikako nisam uspeo da se odlucim koju od fascinantnih fotografije izvodjaca istoimene pesme, velicanstvenog Bore Drljace (<font color="#423308">https://www.youtube.com/watch?v=XxgTqb7hf34) da upotrebim za avatar.
Zatim, moj drugi izbor - "Bacevic: od Kineza deset hiljada milijardi", ispada iz trke nakon utvrdjivanja da sadrzi nedozvoljeno visoku kolicinu brojeva 0 (a i na slovima je preizdasan).
A kada mi je automat odbio registraciju treceg nicka, "Mentol", zbog nesrecne okolnosti da je "vec zauzet" (uz utesni dodatak da je u pitanju "najcesce pokusan nick"), shvatio sam da mi nije preostalo mnogo opcija. Pogledao sam se u ogledalo, iskreno procenio i svaeobuhvatno sazeo sebe u jednoj reci i... ostalo je istorija.
Sto se tice ovih vestih mamljenja i vrbovanja u svet strastvenih ljubitelja ovih ljupkih masinica - bas zato i ne zelim da zadjem dublje! Koliko je samo lako beznadezno se zaljubiti u velicanstvena remek dela velikih ljudskih umova, zadivljujuce naprave koje cudesno funkcionisu, intrigantne mehanizme koji su naizgled stigli najblize savrsenstvu... neka, hvala, jos mi samo fali i taj "virus" da zakacim na ovu skupocu!
A i tesko cu se zadrzati na forumu sa ovolikim offom u svakom postu... doduse, zavisi kakvi su admini ovde, ja ne znam...
-
Pozdrav, ljudi!!! Čitam vas i divim se, no...
Hmm... 'Ajde ovako.
Imam dva džepna sata, 1. Illinois Central, 2. Omega. Oba 'pretekla' od starine:)
Trenutno ne mogu da ih fotografišem, ali sam proverio serijske brojeve.
Omega sa unutrašnje strane kutije:
- U trokutu znak Omege i natpis OMEGA, potom ispod FAB. SUISSE/ Swiss-made/ 101 628 66, pa nov (dupli) poklopac.
Mehanizam: Swiss/ 15 Jewles/ 9 424 048. Dakle, iz 1941/42.
.........
Illinois Central: sa unutrašnje strane poklopca - WADSWORTH/ ispod znak poput KORMILA/ispod PILOT/ispod 25 YEARS (pretpostavljam da je u pitanju pozlata kutije)/ a ispod niz brojeva: 5260 889.
Mehanizam: 17 JEWELS/ ILLINOIS/ SPRINGFIELD/ WATCH CO/ Adjusted. Malo dublje u mehanizmu ( oko osovine???): DOUBLE ROLLER.
S. broj mehanizma: 4 425 653 - to bi bila 1923/24???
.......
Elem, oba sata rade! Brojčanici neoštećeni. Nisam BIO baš namerio da ih prodajem, ali čitam temu i ljudi većinom pitaju šta i koliko mogu dobiti za časovnike. Te poče da me kopka. Mada nisam rešen, zanima me šta imam kod sebe. Naime, satovi su predivni (i to može znati samo neko ko zaspivao i budio se u tom 'ritmu' koji kao da emituje 'muziku Univerzuma', a svaki ponaosob prepoznatljiv - zidni, budilnik, ručni, džepni - neko bi pomislio kakofonija, a ono – „Muzika sfera“).
......
Zahvalan bi' bio za ocenu naslepo, a fotke ću ubaciti čim budem u mogućnosti!
-
Haha bezveznjak, dobar odgovor.....u poverenju...ja te samo "uvlacim" u pricu a ti kao pristojan, moras da odgovoris.....sutra ce te cimnuti drugi kolega, prekosutra treci.....i evo dok trepnes ti si nas!:dance3:
Vidis da te i admini tolerisu.....
-
Citat:
KureNS kaže:
... ali preporučio bih ti da satove bolje oglasiš ovde na sajtu jer se tu okupljaju ljubitelji istih koji su neretko spremni da za njih izdvoje i malo veću sumu od tržišne, nego da ih nosiš kod raznih nakupaca...
Ne znam zbog cega mislis da ce ovde na forumu neko da plati za sat vise nego sto vredi!?
Mislim da je situacija bas suprotna, cenu vecu od realne ce pre da postigne neki sat tamo gde ljudi ne znaju sta kupuju, pa mozda i preplate sat. Ovde gde se uglavnom zna koliko sta vredi, tesko.
Bilo je vise slucajeva da su ljudi ovde na forumu stavljali vece cene nego na drugim berzama i oglasima i samo su se izbrukali.
-
Zbog "jarčevi na brvnu" sindroma kada dva-tri ljubitelja satova "jurišaju" na isti "plen"... To za posledicu ima povećanje vrednosti "plena"...
Naravno satovi koje Bezveznjak trenutno prodaje nisu iz kategorije onih zbog kojih bi se ljubitelji satova "pobili", ali poučen nekim prethodnim iskustvima nikad ne potcenjujem taj "jarčevi-brvno" fenomen...
-
Citat:
MMario kaže:
Haha bezveznjak, dobar odgovor.....u poverenju...ja te samo "uvlacim" u pricu a ti kao pristojan, moras da odgovoris.....sutra ce te cimnuti drugi kolega, prekosutra treci.....i evo dok trepnes ti si nas!:dance3:
Vidis da te i admini tolerisu.....
A na to idete-suptilne indirektne ucene i skriveni uticaj, a? Lukavi ste, nema sta, mala ali opasna zavera iza koje, jasno, stoje megakorporacije proizvojaca satova... ali dobro-bar otvoreno priznajes koliko ste kvarni, prevejani i prefrigani a to treba ceniti... :thumbup:
Pokusacu da se oduprem svim silama privlacnosti sjajnih, bljestecih, bozanstveno izradjenih kucista meraca vremena... :love:
@ RUS
Pa, kako se meni cini, sam termin "realna cena" je nesto sto se tesko definise, bude predmet konsenzusa tj. zavisi umnogome od emocija. Recimo, ja nemam nikakvu strast niti ljubav za satove, nisam sa ovima prosao pakao npr. Kosara niti mi ih je dao umiruci predak na samrtnoj postelji (Boze me sacuvaj). Da je ista od ovoga slucaj, mozda bih imao drugaciju procenu te imaginarne "realne vrednosti" ovih satova. Toliko mnogo varijabli je u igri da je tesko reci mirne duse koliko je sta vredno...
-
@dekadent nema prcene bez slika, no omega u dobrom stanju sve originalno neoštećen brojčanik 200-250 e, springfild 150 e, no ponavljam ovisi o broju poklopaca, a obzirom da su ratne godine (ćini mi se), možda imaju neke vojne oznake itd,
-
@Bezveznjak
Kada je u pitanju cena sata, nema tu previse emocija, nikoga ne interesuje sta je neko prosao sa satom. To je licna stvar vlasnika, koja nikako ne podize cenu satu, osim ako je vlasnik bio ruski ili americki kosmonaut koji je sat nosio na svemirskoj stanici mir. Ako ti je do sata stalo previse, nemoj da ga prodajes, stvar je vrlo jednostavna. Razumem da je neko emotivno vezan za neki sat i da iz ovih ili onih razloga mora da ga proda, ali to nema veze sa cenom sata na trzistu.
Realna cena se tesko definise kad je u pitanju egzotika. Kada su u pitanju neki cesti i "obicni" satovi vrlo dobro se zna koja je realna cena za odredjeni sat u odredjenom stanju. Nema tu previse odstupanja.
-
Slazem se sa RUS-om u potpunosti. Ovde velika vecina nas ljubitelja i clanova ovog foruma zna proceniti satove, tu mislim na ove "svakodnevne". One retke, tesko da se i srecu vise.....pokupilo se to. Ali stvarna odnosno realna cena ne mora cesto da ide u korak sa prodajnom cenom.
Evo ja bi naveo samo jedan primer, djepne satove. Oni u zadnje vreme su maltene toliko obezvredjeni da se zbilja ne isplati prodati ni jedan. Oni kolekcionari koji su ih godinama skupljali, trazili po starim tavanima, u starim kovdjezima, sredjivali ih....e pa danas se i ne mogu obogatiti na njima. A ako ih realno pogledamo, velika vecina ih spada u jako lepo, rucno uradjene satove, ne retko u pozlati, ne retko stariji od 80-100 godina, rade i dan danas tacno i ispravno. Priznajem i to da danas nisu u "trendu", ne uklapaju se sa danasnjim stilom oblacenja ili cega vec. I sam ga "okacim" na sebe 4 do 5 puta godisnje i tako se pojavim u javnosti. Tko ga zameti....cudno me pogleda. To mi ni najmanje ne smeta jer taj djepni nosim radi sebe a ne radi pokazivanja. Cudna smo mi sorta.....mi ljubitelji satova, ali nimalo cudnija od ostalih "obelezenih" skupina.
A sada opet malo o cenama ostalih trendi ili ne trendi satova.
Zivimo i radimo na prostorima gde je trenutna kupovna moc za nasu ljubav zbilja postala luksuz. Nesto sto realno kosta 100 necega kod nas se moze prodati za 70-80% trzne cene. Neki put i manje.....kazem opet o trenutnoj potraznji i ponudi....Onih 100 sam naveo kao index izraza velicine. Znam neke ljude koji ovde kupuju satove, odnose iz dalje u susedne drzave, pa cak i udaljene drzave kao sto su Nemacka, Engleska, Francuska. I lepo znaju zaraditi na tome. Imaju kontakte i veze tako da obadve strane zarade. I onaj tko ih otkupi ovde a i on ko ih preuzme u drugim drzavama. Meni licno to ne smeta, neka se snalazi tko kako hoce. Ali da mi ostaje gorak okus u ustima, to priznajem.....
E tu stajem, jer kako sam krenio trebati cu otvoriti jos 2 do 3 nove teme.....
-
@bezveznjak:zameram vam,ali oprastam,neimanje strasti i ljubavi za satove na ovom mestu.To sto ste videli u ogledalu mozda je posledica pomenutog nedostatka ko zna?Usput, videli ste sto ste videli u ogledalu, ne ocajavaj te,drugi put kada budete bacili pogled u ogledalce mozda ce te videti donatora!
-
Citat:
dusan51 kaže:
...drugi put kada budete bacili pogled u ogledalce mozda ce te videti donatora!
Tesko. Naime, odbili su me. Lepo sam dosao u autobus na Trg da budem donor krvi - bila neka kuknjava kako "nedovoljan broj ljudi daje krv" - a oni meni 'ladno: "Ipak Vi zadrzite Vasu krv..."
Tako da sam ja njih zamrcio zauvek i mene kao donatora nece gledati. Ako ste na tu vrstu donatorstva mislili.
A ako ste mislili na doniranje ovih satova - ne morate mi verovati ali rado bih, kad bi i meni neko donirao stvari meni potrebne koje licitiram i placam na Limundu, Kupindu i Kupujemprodajem (recimo, jedna od stvari koje trazim ovih dana je mali TV sa AV ulazom, hrpi ljudi koji prodaju na pomenutim sajtovima primerke za 1500-2500 din sam ponudio ovog Citizena+moj savrseno ispravan TV koji nema AV ali niko nije hteo vec svi odgovaraju:"Samo kes"). Tako da, da bih kupio sto meni treba/zelim - moram prodati nekom drugom sta njemu treba/zeli.
Svi imamo svoje strasti, merake i uzivanja a ona na zalost nisu, sto vele Angli - "interchangable".
-
@bezveznjak:shvatio sam vas problem i zato izvinjenje za drugi deo mog posta:adore:srdacan pozdrav:)
-
Molim za odgovor na post broj 1970 :)
-
U potpunosti bi isto napisao kao rus i mario, sve je realno sagledano i stvarno. Uvijek onaj tko kupuje,mnogo mu je, a prodavaču malo. No uvjek postoji neki "trefer", bogat a nezna, zaljubljenik a voli, kolekcionar a želi, te osvrt na moje procjene, odnose se na mlađe i nove kolekcionare i kao orjentir što otprilike ima, a nikako, na prodaju koju će vlasnik relativno lako ostvariti.
-
Citat:
duda kaže:
Molim za odgovor na post broj 1970 :)
Mozda niko ne zna odgovor na to pitanje.
Drugi problem je sto su slike ocajne i na njima se nista ne vidi. Ja iskreno sa takvih slika se ne usudjujem nista da komentarisem.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima,
Zapazio sam kod djeda jedan zanimljiv sat, radi se o staroj omegi...
Ako mi možete napisat nešto više o tom satu i njegovoj vrijednosti....ako uopće vrijedi išta.
Hvala
Prilog 104935
-
U potpunosti se slazem s Rusom!
Mozda cak da se u samom naslovu teme, ili na neki slican nacin naglasi - da ce se komentari ostavljati samo nakon prilozene fotografije sata, uz objasnjenje sta bi to bila ona neka donja granica kvalitete fotografija, ispod koje jednostavno nema smisla, a ni svrhe, bilo sta komentarisati.
Znam, nismo svi rodjeni fotografi, ali, brate, nekada su fotografije tako lose, da covjek, a da unaprijed ne procita o cemu se radi, iz samih slika ne bi mogao ni ime brenda da pogodi, a kamoli da o istom kaze nesto vise.
-
^Postoji nesto slicno, nalazi se u prvoj poruci ove teme, samo sto to retko ko procita.
Citat:
Procene vrednosti satova će se raditi samo u ovoj temi i ni u jednoj drugoj!
Par osnovnih pravila:
- Prilikom zahteva za procenom vrednosti sata obavezno postavite Vaše slike Vašeg sata u ne manjoj rezoluciji od 640x480 piksela. Poželjno je da veličina slike bude 800x600 piksela i da slike budu kvalitetne.
- Procene vrednosti satova bez postavljenih slika se neće raditi.
- Nemojte postavljati linkove ka domaćim online berzama jer će se ti linkovi brisati.
- Kontakt informacije o firmama/radnjama/osobama koje vrše procenu vrednosti satova tražite putem privatnih poruka. Portal "Svet Satova" nije odgovoran za eventualnu nestručnu procenu vrednosti satova ili nižu procenu od tržišne.
- Nije dozvoljeno tražiti procene vrednosti satova koji se prodaju na forumu Svet Satova. Ako neko postavi oglas na forumu i traži određenu cenu znači da toliko vrednuje sat a eventualni dogovor oko druge cene kupac i prodavac mogu obaviti putem privatnih poruka.
- Procene vrednosti satova koje dobijate na forumu shvatite kao lične procene članova foruma, koje mogu biti realne ali i ne moraju stoga portal Svet Satova nije odgovoran za procene vrednosti koje dobijate u ovoj temi.
-
Da, da, znam za ovo. Mislio vise kao nesto sto se pojavljuje negdje u zaglavlju, ili uz naslov - nesto kao podvuceno, boldirano upozorenje, bez obzira na kojoj se stranici nalazimo, jer, vjerujem, vecina ljudi naleti na ovaj forum i ovu temu sasvim slucajno, igrajuci se s Googlom, pa malo ko od njih prelista vise od posljednjih stranicu-dvije. Nazalost - ali tako je.
-
Bravo za RUS-a......treba se drzati nekih pravila jer je zbilja nezahvalno proceniti sat ako se nema dovoljno podataka a dobre fotke su pod "must have".
-
Ali, evo, da ne ispadne da samo nesto gundjamo... :D Da pokusam pomoci novom clanu, Ivanu... Doduse, covjek je vec duze clan, ali, evo, legao je i prvi post. :thumbup:
@Ivan1987, dobro nam dosao! Ja sam veliki, veliki zaljubljenih vintage Omega, pa cu probati da ti dam kakav-takav odgovor, ali, opet, ne uzimaj ga zdravo za gotovo, jer mozda i grijesim. Dok ne vidimo mashinu.
Naime, tvoj me sat, s karakteristicnim "cistim" ciferom, bez bilo kakvih oznaka (osim loga i imena), a uz to i bez datuma, najvise podsjeca na poznate serije spocetka sezdesetih, opremljene kalibrom 286.
Ako mozes, mislim, ako te deda ne nokautira :lol:, da uzmes sat, pa da ga otvoris i kazes sta pise u njemu... Ako se zaista radi o kalibru 286, trebao bi imati 17 rubina... sve mi izgleda kao kod te sezdesetih godina jako popularne i cijenjene serije... "goli" cifer, bez datuma, centralna sekundara (koju ti je deda, nazalost, izgubio).
Svaka Omega vrijedi! To pitanje ne treba ni da postavljas, ali, isto tako postoji i nacin na koji se svaki ovakav vintage sat vrjednuje... sto vise ostecenja - to manja cijena, ali, recimo da bi ovaj tvoj, ali u jako dobrom "voznom" stanju, vani kostao nekih 4-5 stotina eura, pa i vise, naravno, ako je rijec o zlatu.
-
Citat:
dusan51 kaže:
@bezveznjak:shvatio sam vas problem i zato izvinjenje za drugi deo mog posta:adore:srdacan pozdrav:)
Ma, opusteno, ne verujem da je bilo ikakve zlocaste namere! :) :beer:
Srecom, jedan forumas mi je u privatnoj poruci ukazao da polovan TV te starosti i sa cenom 1500 din nije ni priblizno ogovarajuca naknada za Citizen u paketu sa mojim ispravnim i ocuvanim TVom - pa cu biti postedjen neugodnosti da se neki od tih prodavaca prilicno zgodno ovajdi na moj racun... tako da se je i ovaj moj jako kratak boravak na ovom Vasem lepom forumu vec isplatio, pokazao suvislim, korisnim i dragocenim zbog cega Vam se svima ovde od srca zahvaljujem! :cheers:
Sto se tice ovih nekoliko postova o realnoj proceni vrednosti - ja sam prestao u to da verujem kada sam na Historyju, NG i DIscoveryju video da se u jednoj Americi, koja je skoro sagradjena na principima Trzista, ljudi toliko snazno vezuju za stvari da se otkupljivaci stravicno i komicno frustriraju... sta tek reci za nas koji imamo samo maglovite predstave o tome sta je famozno slobodno triste koje formira cenu?
Molim za brutalno iskreno misljenje: je li preterano da na oglasu okacim cenu od 80€ za ova moja 2 sata?