-
Re: Pitajte časovničara
Iskreno, i meni je tako izgledao, ali kada sam poceo da googlam, stalno izbacuje Nemacku kao zemlju porekla, sto mi je bilo neverovatno. :) Nadao sam se da ga je neko od clanova video u zivo. Ono, ako ne konkretan sat, onda bar neki slican.
Holandjanin iz oglasa je tvrdio neku nebulozu i cenio ga je gotovo duplo vise od ovog naseg zemljaka. (Ovo uzmite sa rezervom, jer holandski ne znam nego sam se sluzio Guglovim prevodiocem.)
Predpostavio sam da bih mozda nesto mogao da nadjem na watchuseek-u, ali tamo se nisam registrovao, a sam Gugl mi nije ponudio nista sa tog foruma.
U svakom slucaju, hvala za link. :)
-
Renis Geneve
Kratko rečeno: Vintage sat iz negdje 60-ih, 70-ih godina, proizvođač švicarski nisam
našao baš mnogo od proizvođača ali volio bih čuti i druge komentare o satu, da li ima kakvu vrijednost i slično.
Hvala.
-
Re: Renis Geneve
Zdravo, da li možeš da postaviš sliku tog sata? Pozz!
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Renis Geneve
-
Za bilo što reći treba još podataka, slika werka, eventualno i cal. da li i koliko stabilno radi, odoka izmučen i ne odviše kvalitetna kućišta, savjet nema nikakvu značajnu vrijednost, za djelove ili razmjenu
u zadovoljavajućem kolekcionarskom stanju na europskom tržištu, pedesetak dolara "plafon"
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Orient Y319621-60
Pozdrav svima,
imam par pitanja, u pitanju je sat iz naslova, dosta je star, ali je ispravan i odlicno radi, pritom je automatik.
Postavio sam par slika. Zanima me da li neko zna nesto vise o ovom modelu, kolika mu je otprilike vrednost. Ne znam tacno koliko je star.
Hvala.Prilog 101253Prilog 101253Prilog 101254Prilog 101255
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Doxa 210.30 Pitanje
Naime imam Doxa sat koji je kao zlatan,90% sam siguran da je orginalan ali znam da je mozda pozlata sigurno nije zlatan,pa me interesuje da li bi neko strucan mogao da mi kaze kolika je vrednost sata,sat je inace nov ali je kupljen 2006 god i nije nosen,sat je veoma lep i tanak i jako elegantan i lagan,neki ljudi koji se kao razumeju kazu da nevredi vise od 2000 dinara sto mi malo bas nije ubedljivo mozda gresim,pa bih voleo da mi neko ko se razume da malo vise informacija o ovom satu i njegovoj vrednosti,hvala unapred :)
-
Re: Doxa 210.30 Pitanje
danielg
Taj sat kao nov košta nešto preko 100 evra.
Vrednost tvog nije baš lako proceniti.
Nije među satovima koji se često pojavljuju u prodaji ali recimo kada bih ga ja prodavao tražio bih 50-60 evra ...pa bih video kako stoje stvari.
Hodinky Doxa 210.30.011.11 Tradition - Doxa - Tradition
-
Nova je vani 90 e, mislim da se kod tebe radi o quartzu, a što se tiče pozlate može biti od 5-40 mikrona, ne uvećava vrednost sata, a za zlato postoji "punca" odnosno žigovi. Savjet za ubuduće malim povećalom provjeriti žigove, vrlo je jednostavno
za Bojana, na netu se može kupiti novi orient automatik za 80 dolara, dakle ovaj tvoj ..., preporuka ako si kolekcionar ostavi ga, cijena orienta iz osamdesetih će porasti
-
Original jeste svakako, jer satovi ovog proizvođača nisu zanimljivi falsifikatorima. Što se tiče cene, mislim da za njega nećeš dobiti baš neki veliki novac. Ovi kvarcni modeli se ponekad mogu videti na oglasima, ali mislim da na njemu nećeš mnogo zaraditi. Evo jednog oglasa koji se vrti skoro dve godine:
Nakit, satovi i dragocenosti : Doxa, švajcarski muški sat - ID 16875207 - Kupujem Prodajem
Doxa je bila jaka firma dok je pravila kvarcne mehaničke satove, a kada je promenjen vlasnik, krenuli su na skuplje ronilačke modele. Kao reper možeš da uzmeš i Tissot, koji ima jeftine kvarcne serije:
Nakit, satovi i dragocenosti : Tissot PR100 /Swiss Made /Sapphire - ID 16876041 - Kupujem Prodajem
Nakit, satovi i dragocenosti : "Tissot" 1853 PR 50 - ID 16168623 - Kupujem Prodajem
Ne znam koliko bi mogao da dobiješ za njega i nadam se da će ti reći neko ko je kupovao ove modele, ali verujem da nećeš biti zadovoljan dobijenim novcem, jer je tražnja za njima mala. Bolje je da ga čuvaš za sebe.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Imam Tissot sat PRC100 koji je dobijen na poklon pre 5-6god, nikad nije nosen, kao nov je zanima me koliko vredi?Prilog 101294Prilog 101295Prilog 101296
-
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Citat:
nokru kaže:
Nova je vani 90 e, mislim da se kod tebe radi o quartzu, a što se tiče pozlate može biti od 5-40 mikrona, ne uvećava vrednost sata, a za zlato postoji "punca" odnosno žigovi. Savjet za ubuduće malim povećalom provjeriti žigove, vrlo je jednostavno
za Bojana, na netu se može kupiti novi orient automatik za 80 dolara, dakle ovaj tvoj ..., preporuka ako si kolekcionar ostavi ga, cijena orienta iz osamdesetih će porasti
@nokru ne bih se složio sa tobom iako je fakt da o satovima znaš mnogo bolje od mene...
Naime, podatak koliko košta koji model u svetu (i to još ne taj već novi moderni) postavljaču pitanja ništa ne znači... Kod nas se orient automatici iz 70 i 80 prodaju od 1000 do 3000/3500 din zavisno od očuvanosti i opšteg stanja u kojem se nalaze... Kao što smo već više puta konstatovali naše tržište je zbog mnogočega specifično pa su na njemu stari (vintage) satovi mnogo jeftiniji, a novi dosta skuplji nego napolju...
Što se tiče tvog predloga da sat ipak sačuva za sebe tu se potpuno slažem sa tobom, ali ako ga čuva samo da bi ga naknadno prodala od toga se neće ovajditi...
-
Dragi prijatelju, nema tu naše i vaše, forum je otvoren za sve, treba reći "pravu cijenu. Obzirom da smo blizu Europe, orjentiram se okvirno na njihovu ponudu cijene, zatim da li ih i koliko ima u ponudi, zatim da li je vjeran fotki, odnosno da li ono što si vidio ... To što se kod vas jeftinije nađe sat neznači da kada uđe identičan sat meni i tebi u kolekciju, tvoja kolekcija vrijedi manje. U pravilu sam protiv kupovanja i procjenjivanja sata dog ga ne uzmem u ruku. Savjet da ga čuva odnosi se na nju kao sakupljača, pa i na sve ostale a za trgovinu bitno je da da ti ulaz bude manji od izlaza. poz.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima,
e ovako, imam sat koji mi je ostao od ujaka, pa me interesuje da li moze neko da proceni njegovu vrednost. Probao sam da se informisem preko interneta, ali je marka sata dosta retka, tako da nisam imao puno uspeha u tome. Sat je marke Loyal Prince, postavicu slike, pa ako neko moze da proceni njegovu vrednost bilo bi dobro.
Prilog 101481Prilog 101483Prilog 101484Prilog 101482
-
Swiss automatik, ima ga vani i prodaje se od 100-200 dolara, nešto je rjeđi, pa samim time poželjan u kolekciji. Čini mi se da je tvoj tvoj u dobrom stanju, starost pedesetak godina i ako je ispravan, bez servisa 80-100 e
-
Hvala na odgovoru. Jeste ispravan je, ako znas napisi u poruci gde mogu da se obratim za eventualnu prodaju.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Zdravo svima! dosao sam u posed jednog lepog sata Girard Perregaux 7000 GBM pa me zanima njegova trzisna cena. Hvala!Prilog 101542Prilog 101543
-
Lici mi na nekog kineza?!
-
Da osvezim moje pitanje... Da li neko zna koliko vredi ovaj sat?
Citat:
Nachos kaže:
-
Nachos
Ako ga prodaješ-probaj sa 200 evra mada mislim da je realnija cifra bliža 150 evra.
Kažeš da nije nošen.
Možda i nije ali je prljav na način na koji se isprlja sat posle nošenja.
Svakako ga očisti (kućište sa zadnje strane i narukvica između svakog linka)
-
Imas Tissot PRC 200 i nisi ga nosio ? Stvarno sam ostao bez teksta.... :D
Nesa ti je dao realnu cenu, postavi ga za 200 posto je stvarno ko nov, ako ti se ne zuri kupice ga neko verovatno
-
Ja bih rekao i da mu posveta na poklopcu donekle obara cenu.
-
Citat:
himmelstrider kaže:
Nesa ti je dao realnu cenu,
Ovo je već drugi put da me doživljavaju kao Nešu :confused:
:)
tiha
Tačno.Ima i toga.
Mada zavisi od kupca-ko razmišlja o budućoj prodaji sata, trudiće se da i na tome spusti cenu.
-
Veruj mi, veze nemam zasto sam napisao Nesa... Zadnjih dana sam dosta rasejan, izvinjavam se :D
-
Ima Frojd objašnjenje za ovu vrstu omaške ali nećemo sad o tome :P
-
Sad kad bi me testirali, zavrsio bih u poznatom institutu "Laza Lazarevic" :D
-
I nebi bio sam, neboj se :D
-
@himmelstrider
Pa nije baš PRC200 nego PRC100, posveta je definitivno hendikep, ne baš mali. Velika je ponuda Tissot polovnjaka, mislim da je 200e daleko od onoga što tržište plaća Vlada\Neša je lepo napisao, 150 jora, to je ta brojka, mada ja lično teško da bih ikad kupio sat sa posvetom...možda sam sujeveran, ali posveta je posveta, takve stvari jednostavno nisu za prodaju ni kupovinu.
-
Vlada/Nesa hahahhahahah. 100 ili 200, ja bi ovo nosio pa rasturao, svidja mi se sat.
Sto se posvete tice, mozda obara cenu, ali iskreno mislim da ce je malo polir paste lagano pojesti, bez ostecenja natpisa i poklopca, malo finog poliranja posle samo. Ruku na srce, to vec jeste zezanje malo sa satom, moze da mu obori cenu bas zbog toga sto je sredjivan... zavisi od kupca, a svako ce svakako probati da ti obori cenu, verovatno
-
Citat:
Baron kaže:
Lici mi na nekog kineza?!
nije kinez bio je na proveri i sat je u redu takodje sadrzi dosta 18 karatnog zlata ali nisu mogli da mi pomognu oko cene.
-
Evo linkova sa uporednim cenama:
https://www.collectorsquare.com/en/l...00-prices.html
Girard Perregaux 7000 GBM | Girard Perregaux Reference Ref ID 7000 GBM Watch at Chrono24
U pitanju su slični modeli, ne isti, jer ih na tržištu nema baš mnogo. Slikaj i mehanizam i pogledaj uputstvo u ovoj temi, ali zanemari uzorke fotografija.
Proveri ga za kod zlatara (zob pozlate), a zatim kod još jednog časovničara. Na cenu sata utiče i to da li ima papire, da li je servisiran, poreklo, očuvanost i slično. Ako si ga dobio na poklon, a nije u pitanju nasledstvo ili arapski šeik, onda je po svoj prilici replika.
-
nije replika to sam prvo proveravao a isti mi je rekao da je u pitanju zlato samo nikako ne mogu da dodjem do neke realne cene jel cene na ovim sajtovima su za nove satove sa papirima sto kod mene nije slucaj. u svakom slucaju hvala na informaciji.
-
To sam zaključio po poklopcu, zavidava se šaravčićima a gravura kao da je rađena ručnom gravirkom. Tu je i fabrička folija, ne mogu da vjerujem da neko toliko nosi sat a ne skine naljepnicu...
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Ocevi su oba...proverio kod casovnicara i radi se o originalima,ali cene zavise od stanja...ispravna su oba i kasne malo,ne znam tacno koliko....vasa procena?Prilog 101677Prilog 101678Prilog 101679Prilog 101680Prilog 101681
-
Chronostop je u principu pozeljan model, narocito kad je u dobrom stanju, sto ovaj ocigledno nije, nazalost. Pleksi je dosta izgreban, sto i moze da se resi, ali cini mi se i da je cifer ostecen, a to vec ne moze tako lako da se sredi. Rekao bih da i narukvica nije njegova originalna.
Da ti kazem koliko vredi u ovakvom stanju ne znam stvarno.
-
Nije originalna brazletna ili kakogod se kaze...bila je kozna,zamenjena je ovom...kozna se raspala i ostala kod casovnicara..
-
Daj Boze da je samo pleksi u pitanju... ovako, sa unistenim pleksijem, tesko je reci koliko je cifer zaista unisten, ali, opet, kad covjek pogleda malo bolje, vidi se da ga je vrijeme opasno nagrizlo. No, eto, i to se moze donekle srediti.
Ovaj drugi mi izgleda kao jedan od one cuvene 26x serije sa subsekundom, tamo neke pedesete, sezdesete. Moguce 266 ili 267, tu negdje.
Moza da otvoris poklopac, pa nam kazes sta pise.
Cijena im je od nekoliko stotina, pa do nekih milju eura i kusur, ali i to zavisi od stanja u kojem se nalaze, a ovog su godine opasno oglodale.
A posto su oceve, kakva god da je cijena - malo je... Ja bih ovo sredio, koliko se moze srediti, pa sacuvao kao lijepu uspomenu.
-
Chronostop je definitivno popio vodu, mozda i druga Omega... U ovakvom, veoma losem stanju, vrednost je mala. Naravno prava steta bi bila ne dovesti ih u sto bolje stanje, a isplatljivost je pitanje.
Inace u odlicnom stanju Chronostop po mojoj proceni 700-900e, a druga Omega 200-300e kod nas.
-
Znam da bi trebalo da sacuvam,opravim..ali nisma znaosta donosi dan a sta noc...stislo brate sa svih strana trebam pomoc od jarana je situacija :) a sutra ih nosim kod casovnicara da otvori poklopce i da ih tako slikam...pa vam javim ili postavimslike sa brojevim i oznakama
hvala
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 101731 Prilog 101732 pozdav svima.ako moze procena prva dva sata,to mi je od pokojnih roditelja naravno da se nece prodavati cisto me interesuje ima li to neku vrednost i sta mislite o ovom orientu,