i ja sam se zapitao isto kada sam skorije postavljao temu o svojoj kolekciji. Mislim da nema smisla raditi 'downsize' sa 5 6 satova koji pokrivaju razlicite namene ili imaju dovoljno razlicite odlike (npr po jedan digitalni, jedan iz neke ranije price, jedan automatik za razne prilike i jedan formalniji sat), ako postoje prilike da se sat nosi. Pogotovo nema smisla ako su u pitanju relativno jeftiniji modeli (npr do 200 eur), jer toliko vise para ostavljamo u proseku na kojekakve druge 'gluposti', pa ni satovi ne treba da trpe. Sto se tice izbora sata za odredjeni dan, i tu treba shvatiti mogucnost sireg izbora kao slobodu, a ne ogranicenje, posebno kada su mnogima od nas dani usled opste situacije cesto medjusobno i previse slicni. Meni se cesto desi da do predvece nosim jedan od satova, pa posle promenim. Jedino me smara sto kad ostavljam stan praznim na dan dva ili vise, pakujem i nosim sa sobom satove, jer je to jedino u stanu sto materijalno bar za mene zaista vredi a bilo bi mi krivo da mi pokradu eventualno provalnici.

off topic, ali nastavno na ovo - dobar drugar ima bas ukus suprotan od mog za satove, sve neki kvarc hronografi, ne bas jeftini, i od pre neki ubiboze modeli. sem toga je sakupljac novcanica, i ima fantasticnu kolekciju, gde ima i dosta aktuelnih banknota , sve u svemu 10+ K Eur je ta zbirka .. i obiju mu kucu skoro, pokupe te grozne satove a nize na polici ne primete kolekciju i ostane mu. rekoh spasli te satovi, ucinili ti ljudi uslugu, sad uzmi normalan sat ..