Francisco Rodriquez "Pipin" Fererras (4)
“King of the Deep”
Kao podvodni morski lovac od najranije mladosti, i njegove izuzetne sposobnosti ribolova u velikim dubinama, koje su pre smatrane izvan ljudskih domasaja i mogucnosti, donele su mu zasluzeno priznanje:
“King of the Deep”
“Spoznati opasnost je jedini nacin da kontrolises paniku i strah. Ja volim more-okean, ja volim to sto radim.
Ronjenje na dah je misticno, jedan prosto magican nacin zivota.”
-Pipin
Jos veoma mlad i ambiciozan, zeljan dokazivanja, ubrzo se pridruzio posadi ribarskog broda (u drzavnom vlasnistvu naravno), on je bio zaduzen za lov na jastoge, na moru su bili po 3 nedelje i on je fakticki provodio ceo dan u vodi.
Po povratku kuci ronioci su isli opet u podvodni ribolov , ali sad onako za svoju dusu..i stomake svoje familije.
”Bio sam veoma srecan”, kaze Pipin.
Jednom prilikom dok je bio u Havani, prijatelj ga je pitao da povedu u ribolov jednog italijanskog novinara. Primetili su veliku kernju na prilicnoj dubini. Dok se Pipin se spremao za zaron, Italijan je prokomentarisao da je to jako duboko i da je taj zaron verovatno rekod. I ja sam to uradio.
Tadasnji rekord je bio 60m. Sledeci dan je Pipin poneo uze da izmeri zaron, dok je novinar snimao super 8 kamerom, Pipin je ponovio, zaron je bio 62m.
Sledece sto se seca je bio poziv da dodje u Italiju. Ali Kubanska vlast je to odbila, to nisu olimpijske igre. Pipin je u besu dao otkaz i napustio ribarski brod, sledecih 7 godina je lovio sam . Citao je sve sto je bilo dostupno o rekodima postignutim u Evropi , razmisljao o tome da ih i sam ponovi i prestigne.
1987 Kuba polako izlazi iz unutrasnjeg izgnanstva i otvara turisticke centre, drzavi preko potreban priliv deviza. Tu se naslo mesto i za njega, na poziv drzavnih organa , pred stranim novinarima i podvodnim snimateljima je zaronio na neverovatnih 67 m.
Posle toga primirje je sklopljeno, on dobija da drzi ronilacki centar na jednom od novo otvorenih kompleksa sa hotelima. Ubrzo postaje i miljenik Kubanske elite.
Moj zivot se promenio, postao sam prijatelj sa najuticajnijim ljudima iz vojske i politike.Lovio sam sa njima i za njihove porodice, znate i Kastro je dobar u podvodnom ribolovu.
(Uuuuff, ovo je bas poltronski, ali kad se ima neki cilj pred sobom neki ne biraju sredstva, valjda). Kako god, on je dobio dozvolu da putuje van zemlje i da se takmici, ali sa uvek “budnim podsetnikom”, drzavno poverenim i proverenim pratiocem. Njegova novo otkrivena sloboda je ogranicena, a on je uplasen dokle ce trajati. Mozda ce Kastro odjednom samo reci: Dobro! vec mi je dosadio taj Pipin, strpajte ga u zatvor.
Jedan od prvih odlazaka u Evropu-Italiju, kao centru takmicarskog ronjenja na dah, iskoristio je da se oslobodi svoje " senke" i pobegne u nesputanost. Evropa je cenila umetnost ronjenja na dah, tu se postaje slavan....
Seiko Scubamaster Pipin Ferreras SBCW007 - LE(1000kom.)
Dial mapa Kariba
La Vida Es Un Carnaval - Celia Cruz - YouTube
Pozz
Registracija
Help

2352Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi