Moram priznati da mi je na ovo pitanje teško da direktno odgovorim, a da ne spomenem razlike između onoga što želim i onoga što mogu da nabavim. Kada su u pitanju vintage satovi, svakako da bih voleo da na tržištu ima više satova sa svim originalnim delovima, ali je u praksi to teško izvodljivo. Ukoliko je sat nošen, prvo što ode jeste kožni kaiš, dok se neki primerak sa metalnom narukvicom još i može upecati. Imao sam sreće za nekoliko seika i jednu doxu, zbog kojih mi je veoma drago. Kod nekih je teško utvrditi da li su menjani krunica i staklo, jer često nisu potpisani, a ukoliko su zamenski, teško je utvrditi originalnost. Svakako da ne bih uzeo vintage omegu kod koje su kazaljke sa npr. darwila, a krunica sa roamera i trudim se da izbegavam takve frankenštajnovske kombinacije.

Što se tiče sata za svoju dušu, već neko vreme razmišljam da napravim neki pilotski, i to najverovatnije od džepnog. Nikako da nađem vremena da se posvetim ovome, a svakako da bih voleo. Nadam se da ću steći i neka znanja da ovo uradim, a nekoliko takvih primeraka koje je napravio naš član Vukas potvrđuju da se uz ličnu kreativnost i tehničko znanje mogu dobiti veoma lepi i zanimljivi primerci.