Znači ovako, sad će blizu mjesec dana kako imam Garmin Instinct 2x Solar Tactical Coyote tan, (kupio ga 15.01.2024) baterija je bila kad sam ga tek kupio na 95%, danas (14.02.2024), baterija pokazuje 81%,(preostalo 68 dana sa ovim procentom baterije) punio sam ga pomalo na suncu kad je bilo sunca, što u hodu, što izlaganju sata prema suncu, oko 1h dnevno (sjedenje u kafiću). Tako da Solar dobro radi svoj posao, mogu ga preporučiti ko želi da nadopunjava bateriju na satu pomoću sunca (mada se dobro puni i sa štednom sijalicom, probao sam), ako ste negdje na nepristupačnom terenu gdje nemate struje da napunite sat, sunce može pomoći. Na Igmanskom maršu sam uključio "Aktivnost"-praćenje staze, staza je duga tačno 8km i 800m, hodanje je trajalo 2h 24min, krenuo sam započinjanjem aktivnosti sa 78% baterije, na cilj stigao sa 70%. Znači potrošio je samo 8% za 2h 24min. U medjuvremenu sam uspio doći do danas na 81% napunjenosti baterije. Ovo "iz prve ruke" pišem, bez nekog uvijanja i hvaljenja sata samo zato što ga posjedujem. Odprilike ako ga ostavite direktno prema suncu nekih 3h možete dobiti oko 3-4% napunjenosti baterije. Bukvalno, i zaboravio sam na kabal za punjenje, jer solar dobro radi posao.