23Likes
-
5
Post By Dzoni
-
9
Post By Dzoni
-
4
Post By Dzoni
-
5
Post By Dzoni
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 23
Re: Razlika izmedju Garmin Instinct 2x Solar Tactical i Garmin Fenix 5x
Opet ja, samo da iznesem testiranje mog Garmin Instinct 2x Solar Tactical Coyote tan. Nakon 1 mjesec i 17 dana od kad sam ga kupio novog-kad sam ga tek kupio bio je na 95% napunjenosti baterije. U medjuvremenu sam išao na par izleta od po 3-4h korišćenja-uključivanja GPS-a (tada najviše i troši bateriju, ali ne mnogo!), bio je spao na 68%, opet sam danas "došao" na 95% napunjenosti baterije samo korišćenjem solarnim napajanjem. (Kabal za punjenje sam samo probao da li radi kad sam ga tek kupio, i odmah sam ga isključio iz sata). Znači-može da se puni putem svjetla. Ono što mi se svidja u satu je neki čip koji služi da se sat ne pregrije na jačem suncu, iako je sada mart mjesec, i temperatura napolju kad punim sat je oko 10-13'C, sat postigne unutar kućišta temperaturu od 37'C (direktno je bio danas na suncu a napolju je bilo 15'C u Sarajevu). U nekom trenutku punjenja pojavio se znak da se sat više ne puni, da ne bi došlo do pregrijavanja baterije. Kad se sat ohladio stavio sam ga ponovo na sunce i ponovo je punio. To su baš dobro smislili. Na direktnom suncu dijagram punjenja pokazuje da najbrže puni, a kad sam ga stavio kasnije u hladovini ali nije bilo sunca- isto je punio ali mnogo sporije. Kao što sam nekad gore napisao mnogo dobro puni sa štednom sijalicom, doduše dijagram je manji kao kad je okrenut direktno prema suncu, ali nema veze-opet se puni.Sve u svemu, ako neko mnogo planinari, ili ide na višednevne ture, a nema utičnice da se napuni sat kad se prilično isprazni upotrebom GPS-a-može obnoviti bateriju putem sunca.
Poslednja ispravka: Dzoni (3.3.2024. u 22:28)
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi