Ima 4 repetitora u svetu. I kinezi imaju repetitor takodje.
Ima 4 repetitora u svetu. I kinezi imaju repetitor takodje.
dobro, jesi li autor teme i vlasnik sata pogledao uputstva istog ?
@tolarbo
Ma jasno mi je sta kazes,samo mislim da on prepozna gde je kada stelujes vreme,jer meni pokaze uvek na repetitor u Evropi,a ne neki drugi.Zato mi nije jasno koji prikaze u Kini,kada krene da prima signal.Gledao sam test na netu nekog Amera i kad je krenulo stelovanje pokazao je na repetitor u USA.Kontam da prikazije onaj koji mu je najblizi ili oni imaju neku identifikaciju sami po sebi,u zavisnosti od mesta.
Moram da nadjem nekog Kineza na yuotube-u,da vidim sta se desava.
@panonski
Ne znam sta je covek uradio...Dobio je uputstva od nas sta mu je ciniti,a na netu je sve odlicno prikazano.Valjda je uspeo.Javice se ...
čovjek je naprosto izgubljen u vremenu
![]()
Postoje 6 radio transmitera, jedan u USA, 1 u Kini, 2 u Japanu i 2 u Evropi (jedan u Nemackoj i jedan u UK).
Sve frekvencije su razlicite, a prvobitno su pravili satove koji su mogli da primaju signal samo sa jednog radio transmitera, a sada se prave multi band satovi koji kada su u dometu signala mogu da se sinhronizuju sa svim transmiterima.
Moj G-Shock je pravljen za EU trziste i moze da uhvati signal i iz Nemacke i iz UK.
ali još niko da spomene da na satu postoji opcija biranja vremena tj. vremenske zone ?
Pa mi smo na +1 od Londona
Ja sam to isto napisao u mom postu-tvoj Citizen je multi band sat, moze da prima vise signala, ako si u USA prima signal iz Fort Kolinsa u Koloradu, ako si u Evropi ili iz Antorna UK ili iz Mainflingena u Nemackoj, automatski prima signal za podrucje na kome se nalazi.
U Japanu se jedan od transmitera nalazi na brdu blizu Fukusime...
I Casio i Citizen kao i kucni stoni satovi rade na istom principu sinhronizacije.
Bookmarks sajtovi