Strana 3 od 10 PrvaPrva 1234567 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 91
Like Tree162Likes

tema: Omega vs Rolex

  1. #21
    Mlađi član
    Član od
    5.10.2016.
    Poruke
    40
    Lajkovi
    31
    Reputacioni uticaj
    8

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Omega vs Rolex-breguet_type-xxi-collection.jpg

    ili ovaj. Ja da imma para toliko Rolex nikad ne bih pogledao pored ovakvih lepotana.
    don Alberto and bokanegra like this.

  2. #22
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.910
    Lajkovi
    13194
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Meni je zanimljivo, kako se uvek u temama, koje su adresirane isključivo na dva brenda uvek pojavi neko, kao ova poslednja dvojica i onda "znalački" ponudi treću ili četrvtu opciju, koja nema nikakve veze sa temom i ispadne veći trol od onog prvog, koji se pojavljuje u temi.
    A iz aviona se vidi, da svi imaju nešto zajedničko. Pišu o brendovima, čije su satove možda u najboljem slučaju, jednom u životu imali priliku za nekoliko sekundi držati u rukama. Prvi trol opservaciju počinje trvdnjom, da je vlasnik tuce satova Omega i Rolexa a u nastavku teksta sam sebi pljuje u tanjir, čiji se sadržaj prosipa neznanjem u vidu površnih navoda o Beta 21, Rolex Quartzu i grande finalom o Geraldu Genti, koji je jadnik kucao na vrata velikih švajcarskih firmi, pa je tek Omega prepoznala njegov talenat i uzela ga pod svoje. 23-godišnji Genta je 1954 godine za Universal Geneve dizajnirao legendarni Polurouter a Omega ga je tek 5 godina kasnije unajmila, da je dizajnerski obnovio u to vreme njihovu najjaču stratešku liniju - Constellation. To što njegova izjava stoji u Omeginom muzeju, to je njihova stvar. Postoji milion drugih mišljenja o brendovima od raznih stručnjaka i besiti se samo na jedno je smešno.

    Zanima me, da li kolege, koji tako znalački ističu Blancpain i Breguet, to govore iz ličnog iskustva sa oba brenda odnosno oba sata? Nešto se baš i ne sećam slika sa Fifty Fathoms i Type 21 na njivomim rukama a kamoli neke recenzije u kojima oisuju iskustvo njihovih posedovanja.
    Zanima me, da li bi Fifty Fathoms u njegovim izjavama još uvek bio tako ispostavljen, kada bi na sebi nosio logotip LIP a ne Blancpain, kako je bilo prvo zamišljeno i da se više-manje igrom slučaja našao na mašinama prve fabrike sa druge strane francusko-švajcarske granice?
    dule bg, BucaJr. and aleksandar88 like this.

  3. #23
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Ozbiljno se razmisljam da spustim loptu ove teme tako sto cu zaloziti jos jednu, nadam se manju vatru, i postaviti temu Rado vs Longines ili mozda Bucherer vs Tag Heuer Cisto da se ostane unutar Svajcarske zbog ogranicenja kretanja radi suzbijanja pandemije napada na Rolex i Omegu
    Vladimir Pejakovic likes this.

  4. #24
    Banned
    Član od
    21.12.2020.
    Poruke
    40
    Lajkovi
    35
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Pozdrav, kolega Haifisch tiho prenebregne sve moje tvrdnje koje se tiču istorije i doprinosa Omege u merenju vremena, istorijata Omege i Rolexa, kao i nekvaliteta starih Rolex satova i tera vodu na svoju vodenicu dok mu masa egzaltirano uzvikuje: "Bravo, bravo".

    Kolega Haifisch, pre nego što nečije znanje nazovete plitkim, molim vas da pogledate svoj Citizen Bullhead i utvrdite da li je kućište zaista od čelika kako ste napisali u temi ili je hromirano, iznenadićete se. Takođe bih vas zamolio da obratite pažnju na to koji su sve delovi na vašem Seiko 6139 hronografu neoriginalni i ispravite svoju tvrdnju da imate potpuno originalan Seiko hronograf.

    Kad uradite introspekciju, onda vam ja, ako me ne banuju mogu pokazati kako izgleda originalan Seiko hronograf i zašto je to tako. Jedno je pokupiti znanje sa PDF dokumenata i iznositi suvoparne činjenice, a drugo je imati manje upadljivo i napadno znanje o satovima "sa terena". Verovatno zbog toga se i razlikuju naši pogledi o tome da li Rolex pravi fake liste čekanja kako bi podigao veoma uspavanu prodaju ili zaista jadan ne može da postigne jer je tražnja prevelika.


    I da iskomentarišem ja par navoda, reći da je Koaksijal Danijelsa najveće dostignuće u 250 godina je lična stvar, lično viđenje, reći da je namera da se produži servisni interval je falacija. Danas je 2020. godina, uskoro izlaze satovi koji očitavaju krvnu sliku, broje leukocite, govore vam da li vam telo ima nedostatak nekog vitamina, daju predlog kako da što ranije utonete u fazu dubokog sna i milion drugih stvari. Težak je anahronizam danas se oduševljavati i smatrati dostignućem jedan koaksijal, koncept star dva veka, pogotovo kad uzmete u obzir da kinezi za jedan dan skucaju na mašinama punu kompoziciju voza replikama tog koaksijala (a možda su i originali saznaće se i to uskoro), tako dobrim da Omega eksperti ne vide razliku, i sve to za 200 dolara.


    Uostalom koaksijal je marketinška odluka reči su jednog Omega predstavnika na Bazelu pre nekoliko godina, istražite online imate podatke i veoma skraćuje servisni interval, nekad i posle 6 meseci sat ispadne iz standarda i morate ga servisirati jer je netačan.

    Navodi o Beta 21 i ostali navodi su površni kako ne bih pisao romane jer mi to nije svojstveno i umarajuće je po čitaoca.


    Ovima što navode Blancpain, ukratko, stari su smešni u odnosu na ove danas, stari imaju najobičniji AS ili ETA mehanizam, novi su izuzetni, imate makro slike mehanizama na nakedwatchmaker pa procenite. Ali šta je to sad epohalno u vreme mikročipova i nanotehnologije.

  5. #25
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    777
    Lajkovi
    3128
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Složio bih se sa Haifisch23 da je jako bitno posjedovati sat da bi čovjek mogao donijeti bilo kakav sud o istome. Istorija jedne marke sata je nešto vrijedno ali to nije garancija da odredjeni modeli će biti dobrog kvaliteta. Imamo primjer i sa TH a i drugim markama koje imaju promašaje u odredjenim modelima. Ja se nikad ne bih usudio komentarisati sat koji nisam posjedovao bar 7 dana. Mogao bi iz knjiga iznjeti istoriju proizvodjaca i karakteristike odredjenog modela, ali za neki moj sud morao bih se susresti odredjeni period sa navedenim modelom.
    Navest ću primjer iz modela koje posjedujem ili sam posjedovao: Daytona, Breitling,TH, Seiko i ML. Osjećaj kad izvučeš krunicu i kreneš da navijaš( sto nije preporučljivo) ili da nastimas vrijeme je neusporedivo kod Rolexa i drugih navedenih modela.
    Nema lufta, kad okrećeš krunicu imas osjećaj kao da se miluju zubcanici, kad vraćaš krunicu neće se pomjeriti kazaljka minute već ostaje na istom mjestu. Poslije Rolexa dolazi Breitling ( ogradjujem se za modele ETA 2924-2) mislim na B20, koji je mnogo bolji a onda dolaze ostali modeli.
    Nisam nikad imao Omegu i zato sam želio da čujem mišljenje stručnjaka, nekog ko je posjedovao obadvije marke i poznaje te satove.
    Haifisch23 likes this.

  6. #26
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Ljudi ako krenemo da poredimo koji to pametni satovi sta danas mere i rade za par stotina eura ili dolara, doci cemo do toga da su Casio, Apple, i hajde Samsung (da ne idemo dalje) najveci proizvodjaci satova koji imaju sve, a svaki mehanicki lux ili mehanicki "povoljan" sat tesko smece. I to moze biti necije licno misljenje ali je relevantno bas kao i tona youtuber-a koji znaju sta je sve "bez sumnje najbolje", ili "posaljite mi 50e pa cu vam reci sta vas sat govori o vama..."

    Bez namere da uvredim ikoga sa ovim poredjenjima. Ali to je kao kada bi rekli da je Van Gogh nista u poredjenju sa fotografijama koje pravi najjeftinija kamera...

  7. #27
    Banned
    Član od
    21.12.2020.
    Poruke
    40
    Lajkovi
    35
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Waldi, grešiš veoma, ja kad hoću vrhunsko horološko dostignuće stavim zlatni Vacheron kalibar 1003 na ruci, debeo 1.65 milimetara gde je svaki deo ručno rađen u Švajcarskoj, e to je nešto što je najbliže slici Van Goga iz horologije

    a ovo danas što su generacije marketing timova ljudima usadili u glavu da je koaksijal nešto posebno i specijalno i da zato mora da bude 6.000 evra ili da Rolex ima toliku potražnju pa ne može da napravi sve to za 10 godina je već naivnost modernog kupca i čista reciklaža časovničarske industrije kojoj je rok trajanja odavno istekao


    vi imate audemars piguet koji čekate dobrih 10 godina, kome je cena skočila sa 13.000 na 23.000 evra, a u isto vreme imate na stranim berzama desetine istih koji stoje neprodati po cenama koje su niže nego te u buticima gde kupci navodno čekaju 10 godina da ga kupe

    i nemojte govoriti kako je mehanički sat danas, slika velikog Van Goga, kad se štancuju tone i tone tih satova, vrlo često ili čak i isključivo u Kini na CNC mašinama

    Nešto vrlo blizu slike Van Goga je mehanički vintage komad, napravljen u 400 jedinica, sa mehanizmom čiji je svaki deo mikrometarski ručno brušen u vreme kad u 70 posto evropskog kontinenta nije ni struje bilo


    svako ko današnji mehanički sat upoređuje sa nekakvim umećem, istorijskim nasleđem, neverovatnim tehnološkim dostignućem i uzdiže na nivo filozofije je ozbiljno potpao pod uticaj marketing timova kompanija koje su ga u to ubedile

    Godina je 2020. švajcarci u Cernu su stvorili antimateriju, imate atomske časovnike koji greše jednu mikrosekundu u milijardu godina i vi smatrate čudom koaksijal, 904L čelik, METAS standard ili Rolex super standard tačnosti
    stanis likes this.

  8. #28
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Pazi ja se slazem da su marketing timovi svasta napravili i ja delim donekle tvoj stav o umecu i tehnologiji.

    Mislim da se kod pomenutih brendova koliko sam uspeo istraziti satovi sastavljaju rucno i to je jedan debeli razlog zasto se i ceka i zasto toliko kosta. (a naravno da kosta i zbog maretinga i troskova same distribucije) Takodje sam misljenja da proizvodjaci mogu da skrate liste cekanja, ali ne zele, jer se time podize veca fama oko njihove trazenosti. Nije to nista novo, i nije samo kod proizvodnje satova slucaj. Sto se Kine i stancovanja tice, mislim da se u ovom cenovnom rangu to ne dogadja ali bih voleo da se uverim nekim dokazima ako je slucaj takav.

    Vec sam jednom pisao, ako Apple moze da trazi 999 dolara za stalak za monitor, onda o cemu pricamo... Jedino o brendu. Tako da vlasinici ovog stalka su mi jednaki (ako ne i gori) snobovi od vlasnika Rolex-a koji ne znaju ni da podese vreme na istom.

    Vezano za tehnologiju, uzmimo primer Astrona koji je ultra precizan, pionir i u istoriji a i u kasnijoj pojavi 2012... Takodje ima svoje mesto pod nebom i u ovom svetu. Imas tonu modnih satova koji kostaju nenormalno puno a ne nude ni blizu "istorije" a ni "tradicije" samog zanata. Sve se to ukrsta, odnosno prava tehnologija i prava tradicija. Ako je sa ukusom, prezivi a ako je bez ukusa, propadne.

    Poslednja stvar je znanje. Treba to "znati" sastaviti i "popraviti". Prosto, da je sve to robotizovano do kraja, opet mora neko da mu udahne zivot. Isto je kao i sa krojacima lux odela, ili sa koznom galanterijom, ili sa vrhunskim kulinarstvom. Svuda ces naci marketing i svasta jos, ali samo "znanje" je to koje se prenosi i usavrsava i na kraju naplacuje tako puno...Danas mozes zaobici papir i olovku apsolutno pa ipak se prodaju one divne olovke odnosno naliv pera koja znaju da kostaju i po par stotina eura. Znaci, tehnologija svakako ima uticaja, ali ono fundametalno treba sacuvati. U vremenu krize znanja svake vrste mislim da je veoma bitno imati sacuvan svaki "zanat". Bilo koji "elektricni" prevodliac ma koliko da je dobar ne moze da zameni na pravi nacin zivog prevodica za strane jezike. Zato smatram da tehnologiji treba odati svaku pocast i podrsku, ali nikako ne treba ni za delic "nipodastavati" ono sto ljudske ruke urade pa makar bilo i veoma skupoceno.

    PS: Kriza i umetnosti,muzike pa i horologije je upravo zasnovana na nerazumevanju, a i na nedostatku volje istih aktera da sebe pojasne ili predstave. S toga imamo elitisticke "cigle i cuskije" koje lete na sve strane i masu koja dok upire prstom u nebo dok lete naokolo misli da je bas ta "cigla i cuskija" ona sustina, a ne vidi da je to samo jedno drvo u sumi... vrlo cesto i cast izuzecima.

  9. #29
    Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Poruke
    5.337
    Lajkovi
    27420
    Reputacioni uticaj
    54

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Ja pojeo kokice i sad sam prešao na bobi štapiće.
    Omega rules !!!

  10. #30
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Citat don Alberto kaže: Pregled poruke
    Ja pojeo kokice i sad sam prešao na bobi štapiće.
    Kako se odvija stanje, bolje malo fizicke aktivnosti dodaj, inace ima da zavrsis za 2-5 kg viska na kraju diskusije

Strana 3 od 10 PrvaPrva 1234567 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •