Strana 6 od 10 PrvaPrva ... 2345678910 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 51 do 60 od ukupno 91
Like Tree162Likes

tema: Omega vs Rolex

  1. #51
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13195
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Mali Tigrilo,

    Već sam kolegi odgovorio o Blancpain i Breguetu, koji nema veze sa ovom temom. To ne znači, da se ne slažem sa njihovim mišljenjem. Obožavam oba brenda i o tome možemo uvek u temi o njima ili njihovim satovima. Ova tema se ne odnosi na ta dva brenda, nego na druga dva.

    Što se tiče ostalog. Uvek reagujem, kada neko bez ikakve osnove vređa sat ili brend, bez realnih činjenica. Svoje mišljenje se može izneti bez vređanja, a ako već vređaš, budi spreman, da budeš vređan.
    Da, ponekad reagujem i kada se neko bez ikakve potrebe izdiže iznad ostalih. U stilu: ja sam već veoma dugo u ovome, imam ogromno znanje, ti grešiš, preispitaj sebe a onda ću it ja pokazati i slično. Na konkretno pitanje, koji je tvoj doprinos horologiji, da sam sebi daješ pravo za to, kao po običaju, nema nikakvog odgovora. Ne znam, čime ja svojim reagovanjem na takonešto, sprečavam nekoga, da ima svoje mišlenje.
    Reagujem i na očigledne insuinacije i zavođenje ostalih na forumu. Kada neko kaže, da poseduje ogromno znanje i onda udara sa takvim promašajima o Geraldu Genti, Beta 21, kada neko najveće delo horološkog genija, počasnog člana švajcarske akedemije nazavisnih časovničara, čiji su mehanički satovi bili precizniji od kvarčnih sa devijacijom 1 sekunde na mesečnom nivou, kompletan autor sata, koji je prošle godine na aukciji prodan za 4.561.000 $ i spada u 20 najskuplje prodanih satova u istoriji horlogije, vlasnika zlatne medalje Brtanskog Horološkog muzeja, dobitnika britanske počasne titule doktora nauka i nosioca titule prvog reda brtianskog imperija, Georga Danielsa, označi kao banalno i marektinškom manipualacijom. Ako to nije definicija trola, onda ne znam, šta je.

    Reagujem, kada je neko toliko nekulturan, da ti uđe na stranicu i čitavu kolekciju satova, koju si skupljao sa srcem i dušom označi vredniom samo jednog Citizen Bullheada i onda počne, da nabraja svoje satove uz obaveznu samohvalu, od kojih pokazuje samo Seiko kvarčnih hronograf. Nemoj me, pogrešno razumeti. Nije meni stalo do toga, da neko hvali moju kolekciju i da mi to predstavlja ultimativnu satisfkaciju ali čovek prosto ostane zapanjen tako primitivnim iskazom osnovne kulture.

    Slažem se, sve su ovo samo satovi, ali satovi dosta govore i o ljudima. Način na koji se odnosi prema njima, kako se predstavljaju i slično. Uvek ponavljam. Nije sve samo na redovima. Više je između redova. Nije sve samo u satovima, nego i na ljudima. Kada prljavo igraš, ne možeš imati čise ruke.

  2. #52
    Banned
    Član od
    21.12.2020.
    Poruke
    40
    Lajkovi
    35
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Pa ja nemam političku težinu da tvrdim da je koaksijal marketing, već sam PRENEO da je to rekao čelnik Omege, evo i izjave koju prenosi Kristijan kog verovatno poznaješ, servisni centar u Londonu, ostavljam link ispod (ako čelnik Omege to tvrdi, zar ja ne smem da to prenesem i zašto sam ja onda napadan)

    Omega vs Rolex-izlaja-pr.png

    Malo više o famoznom koaksijalu, na stranu svi mogući problemi koji su nastajali svih ovih godina sa tim mehanizmom, potenciram sledeće:

    -otisak prsta na ciferu na novom satu

    Omega vs Rolex-otisak-prsta.jpg

    - ukrašeni samo mostovi i to strane koje se vide, ostatak je kao bazična ETA

    Omega vs Rolex-ebauche.jpg

    - datum za mehanizam potpuno preuzet iz ETA (što jagoš kaže omega prepakovani swatch, eto donekle sličnosti sa tvrdnjom)

    Omega vs Rolex-date.jpg

    - potpuno patiniralo burence i veoma potrošene opruge na satu starom 18 meseci (adut Omege je inače DLC premaz na tim burencetima, to je kao wow ali eto kako je osetljivo)

    Omega vs Rolex-burence.jpg

    - Omega prodaje poseban alat za podešavanje beat rate na koaksijalima, taj alat je oko 350 evra i nije odgovarajući, verovali ili ne

    Omega vs Rolex-beat-rate.png

    Koga zanima šta je sve dalje Kristijan pisao o satu i koliko je bio suv posle tog perioda, koliko je brzo ispao iz tog čuvenog standarda može ovde da vidi i pročita:

    https://watchguy.co.uk/service-omega...-calibre-8500/


    Kolega piksi, naravno da je bolji Submariner pa jer se mroa o tome diskutovati, sat je možda čak i dve klase iznad Omege PO. Mi smo pretpostavljam vodili diskusiju koja se ticala celokupnog doprinosa horologiji, svemu što su ovi napravili, nismo vodili diskusiju Submariner vs Omega PO, jer je tu malo je reći očigledno šta je bolje
    Poslednja ispravka: Mali tigrillo (23.12.2020. u 16:50)

  3. #53
    Banned
    Član od
    21.12.2020.
    Poruke
    40
    Lajkovi
    35
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Ovo gore je samo redan review i samo delić mali onoga što sve ima i što se dešavalo sa koaksijalima, tek su lična iskustva časovničara zastrašujuća, ali zaista zastrašujuća sa ovim mehanizmima, mrzi me da pišem, prebacujem slike, prenosim izjave i slično, dovoljno ovo malo gore




    Stvari koje se tiču komentarisanja samo Citizena iz cele tvoje kolekcije i nazivanje toga nekulturom, kao i pokazivanje samo Seika, seti se da sam sat vremena kasnije banovan.

    Što se tiče mojih nazovi površnih navođenja o Beta 21, Genti i slično, sve ja to mogu romanski argumentovati kao što sam i delom sada argumentovao Omeginu situaciju sa koaksijalom, ali znam kakvi su ljubitelji satova, njima sve dokažeš u slikama, izjavama i onda isti kažu: "Nisi ti ništa dokazao, ja i dalje se držim svog"


    Prema tome, pre nego što nekog nazoveš nekulturnim, preporučiš mu lekove ili ga nazoveš provincijalcem, razmisli je l je dotični možda banovan, nema vremena, planira da to dokaže sutra ili čak da sačeka vikend kad bude imao više vremena, pripremi fotografije iz svoje arhive....
    Poslednja ispravka: Mali tigrillo (23.12.2020. u 17:03)

  4. #54
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13195
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    O bože dragi. Ovo ti nazivaš dokazom.

    Christian Dannemann, vlasnik bloga Watch Guy, koji nije u nikakvoj zvaničnoj povezanosti sa Omegom tvrdi, da mu je čelnik Omege u Bielu (kako mu je samo uspelo doći tamo) preneo vruću vest, da je Co-Axial samo marketinška odluka. Znači, poverljiva informacija između dva profesionalca, od kojih je jedan nosioc najvećih tajni Omege i koji je za firm ugovorno vezan kddom poverljivosti, prenosi takvu inforamciju čoveku izvan firme, znajući, da ako bude raskrinkan, onda mu više nema mesta u časovničarskoj industriji i da će mu sud ska parnica na osnovi ugovora skinuti i gaće sa d....a.. I onda ovaj drugi profesionalac takvu informaciju obelodani celom svetu. Naravno, pošto je takav profesionalac i čovek od poverenja, kome je sve za verovati on ne navodi ime i prezime izvora (jednog od čelnika) Omege (kao, da ih ova ima na stotine, pa ih je nemoguče naći).. I kao šlag na torti, dolazi review servisa sata sa strane istog čoveka, koji dobija takvu poverljivu informaciju od čelnika Omege ali ipak mora sam kupiti polovan sat u želji, da ga otvori. Ovo zaista postaje sve zanimljivije i zanimljivije.
    Posle godinu i po dana, kalibar 8500 i dalje radi u METAS granicama (0-5 sekundi). Uzgred, moja Planet Ocean sa kalbirom 9900 je kupljen jula prošle godine. Star je 17 meseci. Moj časovničar, koji je oduševljen tim konceptom je nekoliko puta merio tačnost, za svoju informaciju. Nikada nije išao preko 1 sekunde dnevno.
    I sada taj majstor nalazi prstne otiske na mehanizmu. Nakon redosleda događaja, sve mu je za poverovati. Čak ih je i slikao i javno objavio. Uprkos činjenici, da je dobio takvu poverljivu informaciju od Omege o Co-Axialu.
    Servis prolazi koliko toliko ok. Ništa posebno, osim poruke između redova: satu je ipak bio potreban servis. Posle godinu i po dana. A zvaničan servisni interval se glasi na 5 do 8 godina. Garancija ne mehanizam, kao i na čitav sat iznosi 5 godina.

    Što se tiče alata za Co-Axial. To zaista nije moje polje interesovanja i ovde će navesti samo neke lične zaključke, koji mi se čine logičnim. Još, samo da dodam i mišljenje mog časovničara, koji je inače privatnik. Kaže, da se ne bi nikada latio popravke Co-Axiala jer je nemoguće dobiti odgovarajuće oruđe. To je izjava od pre dve godine, kada smo razgovarali na tu temu. Ne verujem, da on ima neku novu informaciju, jer bi mi je verovatno preneo, prilikom susreta.
    Koliko mi je poznata politika brendova (opet naglašavam, to nije polje, koje dobro poznajem), čini mi se nemoguće, da bi Omega prodavala alat za Co-Axial javno odnosno kupcima i serviserima, koji nisu njeni zvanični zastupnci. To mi je zaista nezamislivo, da svaki šarlatan može, da čeprka po In House mehanizmu High End proizvođača. Upravo sam proveravao na njihovom zvaničnom sajtu. Možda, ja ne znam, da nađem ali nisam nigde našao na ponudu alata za servisiranje bilo kojeg Omeginog kalibra.
    Malo sam proširio pretragu. Da, na netu se može svašta naći. Jedan od najvećih prodavača alata za popravak je naprimer Esslinger.com. I tamo lepo piše:

    Esslinger & Co. is independent of and not affiliated with or sponsored by Omega®. Warranty does not apply to non-genuine parts supplied by Esslinger & Co.

    Ne znam, gde je ovaj tip iz Watch UK dobio alat za 8500. Definitivno nije zvaničan Omegin serviser, jer inače ne bi morao kupovati polovan sat, da ga maltretira.

    Sve u svemu, priče za malu decu i one, koje uživaju u Conspiracy Theory šlagerima.

    Navodiš, da je Co-Acial u stvari ETA. Primećujem,da se nisi baš informisao o načinu na koji radi Co-Axial. Možda ga i zato tako uporno svrstavaš u sferu banalnosti. George Daniels je dosta pisao o tome. Nije pisao samo o Breguetu. Njegove knjiege su odlično štivo.
    Nije nikakva tajna i Omega to nije nikada sakrivala, da je prvi njihvo Co-Axial mehanizam nazvan Omega 1120 u stvari modifikovana ETA 2892-A2 iz 1997 godine.
    Kada su 2007 godine prešli na kalibar 2500, još uvek je osnovu predstavljao ETA 2892-A2. Nikada nisu sakrivali, da su imali ivzesnih problema sa tim kalibrima, a poznate su i verzije 2500B, 2500C i 2500D. Svaka je donela neki novi napredak, odnono kako su sami izjavili na Baselworldu, to ih je nateralo da do kraja ispoštuju prvobitnu Danielsovu zamisao.
    Iste godine, kada su predstavili 2500 D na bazi ETA, počeli su i sa vlastitom proizovdnjom svih delova za Co-Axial, što znači, da je svih 202 komponenti kompletno proizvedeno u Lemaniji. Za razliku od 2500, novi 8500 je imao silicijevu spiralu.
    I tako priča kreće dalje, kada nastaju hronografi i ostale In House verzije. Koliko je poznato, sa njima nema problema. Pojedini primeri nisu nikad isključeni. Apsolutno ništa ne postoji.
    dule bg and don Alberto like this.

  5. #55
    Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Poruke
    5.337
    Lajkovi
    27420
    Reputacioni uticaj
    54

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    2500 A, B, su imali problem sa jednim zupčanikom, čija geometrija zubaca je takva, da nije dozvoljavala redovno nauljivanje, što je doprinosilo habanju i brzom raštelovanošću mehanizma, samim time i gubljenjem tačnošću. Sa verzijom C su to ispravili, a sa verzijom D su već počeli da stavljaju silicijumsku spiralu, čak šta više, ko god bi im poslao direktno u fabriku sat sa mehanizmom 2500 A, B ili C, oni su izvršili servis i potrebnu zamenu problematičnog zupčanika kao i stavljanje silicijumsku spirale i davali su potvrdu sa serijskim brojem sata i mehanizma da je sad model 2500 D u njemu i potpisali i udarili pečat. Sa takvim odnosom prema mušteriji su oduševili mnogo ljubitelja ovog brenda. Takođe su i napravili limitiranu cenu servisa, bez obzira šta sve mora da se zameni u toku servisa sata i ona iznosi 550 evra. Sve ove informacije sam sakupio kada sam i sam kupio Seamaster planet ocean cal. 2500 C, jer sam hteo da im ga šaljem da mi to odrade, međutim, to je malo zakomplikovano kod nas sa potrebnim potvrda a o trenutnom izvozu sata radi servisa u samoj fabrici i posle ponovnog uvoza, tako da sam odustao od toga, jer mi je muka više od naše administracije i večite rečenice "fali ti još jedan papir"!!!
    dule bg, Milos G. and Haifisch23 like this.
    Omega rules !!!

  6. #56
    Član
    Član od
    7.6.2019.
    Poruke
    372
    Lajkovi
    3597
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Da iskoristim temu, a i malo da uozbiljimo diskusiju. Posto nemam rolex, a nije da ne razmisljam u doglednoj buducnosti o kupovini istog. Interesuje me, sta bi mi preporucili kao entry level, dress varijanta, a da me ne oderu kao musa jarca ....

  7. #57
    Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Poruke
    5.337
    Lajkovi
    27420
    Reputacioni uticaj
    54

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Rolex airking



    Vladimir Pejakovic likes this.
    Omega rules !!!

  8. #58
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.287
    Lajkovi
    29467
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Explorer I, strašan sat, mislim da je drugi najjeftiniji u gami.

    https://www.petitegeneve.com/sr/caso...r-m214270-0003

    Naziv: Rolex-Explorer-214270-Baselworld-2016-Long-hands-7.jpg, pregleda: 240, veličina: 222,8 KB


    Odličan je i Oyster Perpetual 39, ali naspram njega Explorer izgleda mnogo moćnije

    Jeftin Rolex za svaku priliku
    Poslednja ispravka: piksi (24.12.2020. u 22:15)
    Vladimir Pejakovic likes this.

  9. #59
    Član
    Član od
    7.6.2019.
    Poruke
    372
    Lajkovi
    3597
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Razmisljao sam o Airkingu intenzivno. Ne spomenuh, interesuju me i stariji modeli. Mislim da se u cenovnom rangu 3-4k moze naci pristojan deal.

  10. #60
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13195
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    U entry razredu je super izbor Oyster Perpetual.
    Nov: 5.600 €. Pokreće ga najnoviji mehanizam 3230 iz 2019 godine, sa 70 sati rezerve snage, Rolex plavom silicujum spiralom i vlastitim antišok sistem - Parafelx. U njega su stavii sve ono što pokreće i skoro duplo skuplje modele.
    Možeš birati između dve veličine: 41 mm i 36 mm. Izbor boja brojčanika: crna, plava, srebrna, zelena, žuta, narandžasta, tirkizna.
    Naravno, čeka se neko vreme. Trenutno oko pola godine.

    https://www.rolex.com/watches/oyster...4300-0002.html

    Što se tiče starijih modela za 3-4 €. Takođe široki izbor. Naravno, da je otprilike govora o satovima sa 10 i više godina postojanja, posebno sportskih modela.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •