Poslednja ispravka: jagos (7.8.2013. u 1:12)
Ma naravno, i ja sam imao slična iskustva, sto se tiče Seika i tog mehanizma. Ali, to je ipak mahanizam koji može da ima odstupanje i preko 15s po danu, kao što može da ima odstupanje i 0,7s po danu.![]()
Da li će ovo prerasti u Seiko vs Swiss ne znam ali reći ću da je moj Monster kada sam ga kupio ( posle nisam ni merio vidim da je i sada tačan pa se nisam zanimao ) išao plus ili minus ( zaboravih šta je od to dvoje ) 3 sekunde i noću sam uspevao to da korigujem. Mogao sam na taj način da ga održavam na nuli. Da ne ispadne da su svi 7s takvi reći ću i da imam SKX007 koji ide -15 sekundi dnevno ( i ne mogu to ostavljanjem noću u različite položaje da korigujem ). Mada mogao bih da ga odnesem kod časovničara i siguran sam da bi se odstupanje moglo bitno doterati ali nije mi jedni sat pa mi nije toliko ni bitno a ne bih ni da otvaram nov sat . Kad već pišem reći ću i da sam merio odstpanja na starom Seiku 7006 ( napisao sam i postavio tekst o njemu ovde na forumu ali su se izbrisale slike ) i sat nije servisiran ko zna koliko dugo a odstupanja su mu bila plus jedna do dve sekunde i moglo se noću anulirati. Suština je da jeftini Seiko mehanizmi su jeftini po mnogo čemu osim po kvalitetu i mnogi direktno iz fabrika imaju zapanjujuće dobra odstupanja a oni koji nemaju mogu se doterati na sasvim solidna odstupanja. Ima mnogo razloga zašto volim Seiko a ovo o čemu pišem je jedan od njih.
Poslednja ispravka: skydrummer (7.8.2013. u 1:28)
ne znam zasto ali monster je uglavnom precizniji od 007.stargate jos precizniji od monstera dobro i malo drugaciji mehanizam ali sam se cudio koliko je tacan.zaboravio sam da pomenem orient m force,kratko sam ga pratio ali odlicni rezultati.to bi mogo 23 jewels da nam kaze.
pa ne moze i pare i jare
Odosmo u OFF.
Ne moze ni kod Seika!
Gde nam ode Milanče, moraćemo da ga budimo![]()
nemoj nije raspolozen.prekidamo OFF da nas ne brisu dzaba smo onda pisali
Ja sam se već izjasnio više puta kada je COSC u pitanju... zasigurno poslednja stavka u svetu urarstva koja me zanima.
Što se preciznosti tiče, Orient LE King Diver je odstupao manje od sekund dnevno , koliko god to zvučalo ne verovatno.
Victorinox - real steel with mechanical soul
nesto razmisljam i moram da napisem.mislim da ce svajcarci morati da poostre uslove tj standarde za izdavanje COSC certifikata.napriner da uvedu COSC 2 ili tako nesto .pa sad invicta ima COSC sertifikovane satove.sve ovo pomalo gubi smisao.
Poslednja ispravka: jagos (16.12.2013. u 23:49)
Bookmarks sajtovi