2Likes
-
1
Post By nmiljan
-
1
Post By
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Seiko 5 godina proizvodnje?
S/N 052010
Po kalkulatoru pise maj 1990, sto je vrlo moguce.
Inace sam iz Nisa, zovem se Miljan, a sat sam dobio na poklon od ujaka mislim za 2-3. rodjendan. 88 sam godiste. Posto mi su moji cuvali sat jer sam bio klinac
, nisu mi davali da ga nosim dok malo ne porastem. Kasnije mi je vec nekako izasao iz mode pa ga je uglavno nosio cale. Medjutim posto je preminuo,ceprkam i nadjem sat u vitrini, vec sam bio i zaboravio na njega sad bih da ga malo i nosim iz sentimentalnih razloga, iako smo hteli da pobacamo to , nasao sam jos neka 2 sata pored ovog, tako da cu da ih cuvam i repariram koliko je moguce kao uspomenu bar, verujem da nemaju neku materjalnu vrednost.
Listajuci o satu, tako sam i nasao ovaj forum , listam ga vec nekih mesec - dva dana tako da nisam samo zbog obog seika ovde, iskreno zaintrigirali su me pojedini satovi o kojima je polemisano na forumu, tako da cu verovatno za neki mesec gledati da kupim sebi neki bolji autimatik. Javicu se i tada oko konsultacija i vase pomoci 
Do sada sam nosio uglavnom digitalce kvarcne, tipa Q&Q,Casio i neke kineske modele tipa Zeide i tako to. Volim da nosim sat iako sam do sada npr 1 godinu nosio svaki dan, neku godinu samo prilikom izlazaka i nekih svecanihi trenutaka.
Kada sam pitao za navijanje, mislio sam da kada je sat npr na ruci i navijam krunicu da li se tada navija ili ne, ili npr uvece pre spavanja da ga skinem sa ruke navijem nekoliko puta i ostavi ga na sto, da li moze tako da se navije ili iskljucivo i samo nosenjem.
Sat radi nema nekih kasnjenja ili zurenja bar koliko sam primetio nekih 2 dana sam ga nosio non stop, u mirovanju radi odprilike nekih 12-15h, posle toga stane pa mora opet da se nosi da bi se navijo. Nikada nije otvaran ma sitnu ogrebotinu na staklu i par na samom kucistu, valjda moze da se ispolira necim.
Mada planiram da ih sve odnesem kod majstora da pregleda i podmaze, i sta vec ide uz to.
Izvinjavam se na malo opsirnijem tekstu, prihvatio sam kritiku clana popovac 76 
Hvala Vam svima na odgovorima.
P.S evo jos 2 sata koja sam nasao.
Dzepni radi bez kasnjenja/zurenja , ova mala raketica zuri odprilike 3h na dan.
1.caliber 2614.H model 4391648
2.caliber 903167 model 903167
ako su tacne informacije sa googla

Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi