Strana 8 od 80 PrvaPrva ... 4567891011121858 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 71 do 80 od ukupno 1227
Like Tree649Likes

tema: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Re: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Ako je tada kupljen i potiče iz porodice, sigurno je original. Što se tiče cena, ovoje šareno tržište i cene variraju, pa se može naći po ceni 100-150€, a časovničar ti je preterao sa cenom. Pogledaj Ovu temu: Iskustva sa ovlaštenim servisima i časovničarima

Mislim da je najbolje da sat pošalješ na čišćenje u BG ili NS, jer ovaj tvoj časovničar će te odrati. U BG preporučujem servis Kostić-Dojčinović, na osnovu svog iskustva, ali ima i drugih koji su veoma dobri. Mislim da bi on naplatio oko pola cene od navedene, ako ne i manje.
    memoas likes this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Član Avatar korisnika esdy_11192
    Član od
    8.12.2009.
    Lajkovi
    652
    Reputacioni uticaj
    23

@Viki: Ja sam pre nekih godinu dana prodao moj Longines Conquest za nekih 100e (koliko sam ga bio i platio). Pritom imao sam kutiju za njega, originalnu krunicu i originalni Longines kais sa kompcom. Mozda moze i vise da se izvuce, ali sam samo hteo svoj novac da izvucem.

Inace sat je naravno original i unutra je prelepi rodinirani Longines 6952 sa hack funkcijom.

Novi član
    Član od
    25.10.2013.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Hvala na info,imacu to u vidu,ali to je stvarno malo za ovakav sat,mozda ga ne treba ni prodavati!Pozdrav

Član Avatar korisnika esdy_11192
    Član od
    8.12.2009.
    Lajkovi
    652
    Reputacioni uticaj
    23

Citat viki kaže: Pregled poruke
    Hvala na info,imacu to u vidu,ali to je stvarno malo za ovakav sat,mozda ga ne treba ni prodavati!Pozdrav
    Pa ni napolju nije nista veca cena. Mozda do 150-170e sam ih vidjao. Lep je sat, odlican mehanizam ali nije toliko atraktivan. NA zalost. Ali veoma kvalitetan "dress watch".

Mlađi član
    Član od
    24.5.2013.
    Lajkovi
    176
    Reputacioni uticaj
    13

Određen forumom

Po tom serijskom broju (6,3mio) dolazi u doba 1923-1929.
    Evo ti link:
    Omega Serial Numbers By Year...

Citat DJ16234 kaže: Pregled poruke
    Po tom serijskom broju (6,3mio) dolazi u doba 1923-1929.
    Evo ti link:
    Omega Serial Numbers By Year...
    Ovo bi trebalo bit ovde:
    http://www.svetsatova.com/forum/f79/...tml#post134172
    Poslednja ispravka: RUS (4.12.2013. u 16:11)

Novi član
    Član od
    14.1.2013.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav svima!
    Posedujem jedan zenski sat u pitanju je Hermes, ovako na izgled po narukvici, kopci, poklopcu itd rekao bih da je original a u njemu je mehanizam elmex 3D44 a oznaka sata je HH1.510 pa me zanima dal je neko strucan da mi kaze kakav je to mehanizam, tj dal je sat original?

Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-unnamed.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-unnamed-1-.jpg

Novi član
    Član od
    3.1.2014.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Ostavljen mi je ovaj sat u nasledje... Iza pise swiss made 4715 a napred sa desne strane koliko ja vidim BERMONT GENEVE...
    Sad jel ovo obicna kopija ili nesto vredno cuvanja?
    Hvala na odgovoru

Novi član Avatar korisnika V&T Admiral
    Član od
    30.11.2011.
    Lajkovi
    25
    Reputacioni uticaj
    0

Nailazim na neke primerke Seika 5 koji u potpunosti izgledaju kao original s tim što na staklu imaju nešto što bi se moglo okarakterisati kao vodeni žig, a radi se o natpisu Seiko 5 istovetnom onom na ciferu. Satove nisam otvarao ni video mehanizam, sliku... da bih mogao reći kakav je i koji zaista mehanizam u satu. Takav sat u svojoj kolekciji nemam pa sliku koja je obavezna mogu postaviti samo neku sa interneta.
    Moji stariji primerci kao ni nov Seiko 5 sport o kome ću pisati (utisci, rad...) nemaju taj "žig". Na sajtovima Vitanov i Sense to nisam video a kao što rekoh satovi se vizuelno meni (meni!!!) ne razlikuju od originala.

Novi član Avatar korisnika Danilo87
    Član od
    2.2.2014.
    Lajkovi
    25
    Reputacioni uticaj
    0

Moj Seiko 5 je na fabrickom staklu imao taj zig poput onog na ciferu, tesko uocljiv sem pod odredjenim uglom. Sat je kupljen nov `96. godine, misilim da je original. Kasnije sam to staklo promenio, jer je bilo previse osteceno, zamensko staklo, naravno, nema taj logo.
    V&T Admiral likes this.

Novi član
    Član od
    4.2.2014.
    Lajkovi
    17
    Reputacioni uticaj
    0

Hvala ponovo svima Nesu, Vladas-u, Milanu Zmaju, Hadzi Daliboru i Jagos-u oko pomoci za TAG HEUER original je nosio sam ga danas kod casovnicara!
    Videcu sutra da okacim malo bolje slike

Slične teme

1. Čišćenje spoljašnosti sata
    By theemp in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 20.12.2019., 22:25
  2. Da li je moguce ovako malo odstupanje u tačnosti
    By nikola0406 in forum Opšti forum
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 1.7.2010., 8:42
  3. Omega satovi i poznate ličnosti
    By Shmizla in forum Omega