-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?
Pozdrav ljudi,
Dosta vremena sam preturao po netu pokusavajuci da manje vise sa sigurnoscu ( kolko god je to moguce ) utvrdim da li je sat koji sam dobio replika. Naime dobio sam ga pre par godina od strikana koji zivi u Svici sa ruke bez kutije i papira jer eto, coveku dunulo nesto da mi pokloni.
Naime u pitanju je Rolex Daytona 24 REF:16523
Toliko stvari sam pregeldao da vise ni sam ne znam cemu da verujem jer internet je to.
U sustini, stvar koja me najvise brine jesu kazaljke, tacnije njihov oblik i duzina.
Sekundara radi kako bi trebalo, vise koraka za jednu sekundu. Svi kronografi rade kako treba, kazaljke se lepo poklapaju sa podeocima itd itd.
I pored svega ovoga, zanima me preporuka za servis jer jednom prilikom pao sa stola ( hvala ti seko!) i "broj" 1 se otkacio.
Video sam po forumu da svi pominju doticnog gospodina Petrovića, da li postoji neka alternativa u Novom Sadu.
Zanima me da li on mozda radi i procene jer nisam smogao hrabrosti da skidam sam narukvice i proverim serijski broj.
U prilogu kacim fotografije, trudio sam se da upecam sve detalje pa cak i ogrebotine.
Staklo je mint bez i jednog traga koriscenja dok se na samom satu vidi da je nosen. Zanima me vase misljenje i potencijalna procena.
Unapred zahvalan!
Prilog 124829Prilog 124830Prilog 124831Prilog 124832
-
Nema suda o autentičnosti bez dobre fotke werka no po završnoj obradi poklopca rekao bih da se radi o kopiji.
-
Happyleptic dobro došao na forum.
Verujem da bi ti procenu orginalnosti mogao uraditi Simović iz NS. Kada otvori sat videće/videćeš koji je mehanizam unutra.
Časovničar Simović Damir | Svet Satova
-
Originalima obicno ne otpadaju delovi nakon pada. Osim ako ne padaju sa balkona na beton.
-
Dobar dan,ptrebna mi je pomoc radi utvrdjivanja da li je sat original ili ne.Da li mogu i gde da vam posaljem slike i kako bi mogao i gde da prodam sat jer nisam bas upucen u to.Unapred zahvalan.
-
poskok
Slike možeš postaviti u ovoj temi.
Potrudi se da budu što kvalitetnije.
Kada vidimo o kom satu se radi dobićeš i predlog gde (i da li) da ga prodaješ
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
pozdrav svima, treba mi pomoc u proceni da li je sat original ili ne. Radi se o casio edifice ef-334. E sad na internetu se pojavljuje kao EF-334D-1AVPrilog 124946Prilog 124947Prilog 124948Prilog 124949Prilog 124950Prilog 124951
-
Sat je zasigurno original
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Može li se na osnovu ovih slika odrediti je li sat original ili ne ?...U Srbiji sat košta 27300 dinara što je 430 KM , čovjek ga prodaje za 200 KM, kaže da je originalan i nudi provjeru kod stručnjaka kojeg kupac izabere. Prilog 125496Prilog 125497Prilog 125498Prilog 125499
-
Dobrodošlica kolega Diling.
Samo da pojasnim za neupućene da je KM skraćenica za Bosansku konvertabilnu marku i da je 1 euro=1.95583 KM.
-
Diling, dobro došao na forum.
Ukoliko ti se sat sviđa i cena odgovara, moj ti je savet da ga obavezno proveriš kod časovničara i to ako je moguće u nekom od ovlaštenih servisa za "Tissot" satove.
Proveri u mestu gde živiš da li postoji ovlašteni diler i servis, ukoliko ima, pravo na proveru kod njih.
-
16 Priloženi(h) fajl(ova)
Imam par satova koji mi stoje ko zna od kad,interesuje me da li je nesto original i da li imaju neku vrednost ako bi mogli da se prodaju?
Kada sam ih navio vidim da rade ali nisam pratio da li su tacni i koliko dugo rade.
01.Darwil Special Flat Lux62.
Prilog 125582Prilog 125583Prilog 125584Prilog 125585Prilog 125586
02.Glashutte spezichron navija se na pokret.
Prilog 125587Prilog 125588Prilog 125589
03.Neki dzepni ne vidi se marka i mislim da je u pitanju plastika umesto stakla.
Prilog 125570Prilog 125571Prilog 125572Prilog 125574Prilog 125575Prilog 125576
04.Seiko 5 navija se na pokret.
Prilog 125577Prilog 125578
06.Seiko 5 isto se navija na pokret.
Prilog 125579Prilog 125580Prilog 125581
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav, imam 3 sata kuci marke Longiness Quartz , stoje vec duze vreme, znam da su od nekog dobrog celika koliko sam shvatio i mislim da su to Svajcarski satovi, pa sam hteo da pitam nekoga ko se razume u satove da li su original ? Hvala :)
-
-
Kako znas? I naprimer da hocu da ih prodam koliko bi kostali, jel imaju neku vrednost? Hvala na odgovoru :)
-
-
@Nikola, vidi se da su satovi prilicno lose uradjeni. Pogledaj i sam na internetu kako izgledaju njihovi satovi, i sve ce ti biti jasno.
@Dragane, koliko vidim ovako na prvu, ti satovi su originalni. Sto se vrednosti tice, ne zanm sad napamet, u dosta su losem stanju tako da ne bih ocekivao puno za njih, ako uopste i uspes da prodas nesto.
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li neko moze da mi kaze nesto blize o ovome modelu Baume et Mercier satu jer na netu nisam nasao nista za ovaj model.
Od prijatelja sam cuo da je u pitanju redji sat ove firme sa specificnim nazivom kod nas "zablji bataci"
Mozda je to pogresna informacija od njega jer ja stvarno ne znam.
Prilog 125840Prilog 125841Prilog 125839
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima, dobio sam nekoliko satova na poklon, pa me interesuje da li su oni original i koliko vrede ako neko zna . Ne razumem se uopste u satove pa bih bio veoma zahvalan ukoliko bi mi neko pomogao. Unapred hvala.
Slike:
Prilog 126071Prilog 126072Prilog 126073Prilog 126074Prilog 126075Prilog 126076Prilog 126077Prilog 126078Prilog 126079Prilog 126080
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
Ekser već sam odgovorio u drugoj temi.
Svi brendirani su fejkovi žnj klase.
Ostalo osim prvog seika i citizena vrijedi 10£ po komadu.
Seiko je 6119 70m sa razor narukvom,Citizen je ok,ima safir.
Molim te nemoj pitati kolko vrijede replike. Mjesto im je u kanti za smeće.
Poslano sa mog LT22i koristeći Tapatalk
-
^Samo da dodam da se ja ne bih kladio ni da je Seiko original ili je u najboljem slucaju lose servisiran.
-
Seiko je origigi. Ali je servisiran zadnji put za vrijeme univerzijade u Sarajevu
-
Sve je to relativno... the beauty is in the eyes of the beholder! Kupis repliku Vacheron Constantina, ubedis sebe da je original, skoci ego, skoci adrenalin, utripujes da te odjednom svi vise cene, strahopostovanje ovo ono, zaustavi te saobracajac, ti mesto vozackom pocnes mases Constantinom i zavrsis u apsu, kad ono u celiji cimer s original Rolom, nabavljenom, ne kupljenom ti se smeje sto nosas repliku po gradu...
Budite ono sto jeste, laznjak na ruci, laznjak u dushi
-
Ja nosio kod casovnicara da promeni baterije on mi rekao da su svi original kako sad to :/
-
U takvim slucajevima samo pitas koliko bi ti ponudio para za te satove. Kad cujes cifru znaces da li su originali ili ne.
-
A da ti je rekao da su lažnjaci,bi li mijenjao baterije ?
-
ako je casovnicar rekao da su orginal onda jesu sigurno.
-
Je
Pogotovo tag japan movt.
A nije 1887 kalibar
-
Vladane, po čemu znaš da je PP kopija, ako nije problem odgovoriti. Zahvaljujem. Lijepi pozdrav.
-
Vidi se da je izrada jadna. Pogledaj slike Patek satova po internetu, uporedi i bice ti sve jasno.
-
Hvala na odgovorima, trebao sam izgleda prvo doci ovde pa onda nositi kod casovnicara.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav,
Original ili replika? Prilog 126128Prilog 126129
-
Fejk
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Podrav. Novi sam ovdje. Imam nekoliko satova, pa ako biste mogli da mi kazete da li su original i da li vrijede nekih novaca. Unaprijed zahvaljujem.
Prilog 126248Prilog 126249
Evo još jedan. Emporio Armani AR0101
Prilog 126251Prilog 126252
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Nije orginal.
Olakšaćeš sebi ako prvo malo potražiš po internetu podatke koji te interesuju. Recimo za ovaj sat trebao si ukucati Cartier ladies watches (možeš dodati i reč price) i našao bi npr. ovako nešto:Cartier women's watches - 3,701 Cartier women's watches on Chrono24 i zaključiš da to nisu baš jeftini satovi, da imaju odličnu završnu obradu i sl. Tako možeš rešiti mnoge nedoumice.
-