Amalgam...
Printable View
Amalgam...
Našao sam da je dosta proizvođača koristilo Felsa 4007N u ovom kućištu i svi su bili skin diveri.Tressa,Action,Dogma,Nivor,Herodia,Mikore,Al pha itd.
Uglavnom izmedu 1960 i 1970 su se proizvodili ti satovi.Biće tesko pronaći jedan od tih cifera,ali se nadam da ću dočekati.
Slike su iz oglasa, cena sata je jako pristupacna zbog ostecene narukvice i mehanizma za datum koji je u kvaru. Zanima me da li je sat original ili ne:
Prilog 147121Prilog 147122Prilog 147123Prilog 147124
Odgovara modelu Guess GC 35502G.
Vaše mišljenje, da li je sat original?
https://www.kupujemprodajem.com/naki...oglas/93906220
Deluje uredu
Ima i ovaj kolko vidim, nego su "out of focus" pa su mutni, traži nek ti pusti na viber dodatne fotke.
Onda ne štima.
Pozdrav treba mi pomoc jel neko mozePrilog 147925 da mi kaze jel ovo original rolex Oyster Perpetual day date ili da mi kaze gde u bg moze da se uradi procena
Pozdrav i tebi. Nekako mi kiklop iliti uvecalo za datum, lupa, ne uliva poverenje da je sat original ili je do ugla slikanja. Svakako ako otvoris sat moci ces lako da uporedis originalni mehanizam sa mehanizmom u tom satu. Ili odnesi u servis neki, mislim da ta procena nije skupa, Bojovic, Kostic Dojcinovic, Srba Mihajlovic... su neki od servisa koji mislim da ce ti to uraditi.
Petrović je zastpnik za rolex
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
ako je noviji na 6 u staklu imas krunu roleksa a po ovom kiklopskom oku sumnjam u originalnost
hvala svima na odgovorima u pitanju je kopija
Moje iskustvo mi kaže da čim ti sumnjaš da je orginal onda nije orginal.
Ovakav originalan sat se čuva, pazi i ne dovodi pod sumnju. Ako ga dobiješ onda je to od oca ili strica, nekog ko je bas vezan za tebe. Postoji još opcija da ste jako bogata porodica ali i u tom slučaju se ne sumnja u orginalnost jer takva porodica ne kupuje kopije.
Volio bih da je orginal da te obraduje.
Pozdrav, dobio sam ove satove od dede, zanima me da li su ovi satovi original, koji su model, koja je njihova cena i da li mogu da se restauriraju jer se vide tragovi koriscenja?
Prilog 148645Prilog 148646Prilog 148647Prilog 148648
Pozdrav druže. Satovi su kopije, rekao bih.
Najlošije kopije. Ne isplati se bilo šta ulagati u njih
Poz, sta mislite o ovome, da li je original i generalno o kupovinu ovog sata:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...69d287c8a5.jpg
https://m.kupujemprodajem.com/nakit-...-1593637032102
Pošto je prodavac ostavio samo jednu sliku a čak i ona nije od sata koji se prodaje, teško da ti iko može reći da li je original.
Hvala na odg, ovo je poslao putem Vibera
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...38f887e04b.jpg
Pozdrav,
S' obzirom da je u oglasu naveo da je moguce proveriti sat, pitaj ga da li moze da se proveri kod Srbe jer obicno kad je u pitanju kopija Tag-a izbegavaju proveru kod njega. Ja sam imao slicnu situaciju. Kopije taga se rade na vrhunskom nivou, ne moze svaki casovnicar da utvrdi da li je originalan.
Najbolje kod Srbe
Hvala puno svima!
Jedino kod Srbe nece proveru [emoji846]
Dovoljno :)
Sve ti je jasno!!! :yes4:
Pametan predlog drugih kolega, za nauk!
Nacuo sam cak da se u pocetku pojave tih kopija desila situacija upravo kod g.Srbe:
Naime odnesen je sat na proveru (Aquaracer), sad dal je Srba ili njegov majstor gledao, al uz detaljnu inspekciju receno je da sat izgleda skoro kao originalan, cak da je i zavrsna obrada na korektnom nivou, al da mu je nesto cudno i da mora dodatno proveriti, jer sumnja da nije original ali ne moze konkretno uperiti prstom u nesto jer samom vizuelnom inspekcijom nije utvrdio 100% neke nepodudarnosti.
Nakon toga su proverili preko QR koda referentni broj, dal online ili kako vec jer su u tom momentu jos uvek bili Ovlasceni zastupnik za Tag te su imali pristup bazi, obzirom da isti nisu mogli naci u bazi podataka sat je ispao ustvari vrhunski odradjena replika.
P.S.:
Do skoro su to mahom bile replike Aquaracer modela, non chrono i chrono, sad su mozda krenuli i sa drugim.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ovih “originala” ocigledno ima dosta, evo jos jedan oglas, doduse sada sa svim pratecim stvarima (kutija, kartica, itd) gde prodavac odbija na proveru kod Srbe uz komentar on namerno ne daje informaciju jer je on distributer za Srbiju.
https://m.kupujemprodajem.com/nakit-...-1594195668329
Već sam negdje pisao o mom iskustvu sa Tissot sceleton. Niko nije mogao vjerovati da je kopija. Ako su u stanju napraviti kopiju na satu u kojem se sve vidi onda ne smije se vjerovati ničemu bez provjere. Jest da košta provjera i traži vremena ali bolje biti siguran.
Da li neko zna koje je marke sat i da li je original i koja je cena.Sat je neispravan!
Mislim da ni referentni broj nije sigurnost. Dodju do jednog broja i onda naprave ko zna koliko satova sa tim brojem. Sat odnijeti nekom ko se konstantno susreće bas sa tom markom sata. Sve ostalo je rizik. Rolex, Omegu, Breitling, TH Itd kupiti a prije toga ne provjeriti kod ovlašteno servisera je ludost. Papiri i certifikat nisu nikakva garancija. Bolje provjera nego bilo kakav certifikat.
Proveru u bazi podataka radi samo ovlašćeni prodavac tag heuer jer on ima pristup. Postoje kopije koje su postale bolje od originala i imaju istu selitu kao i tag, tako da nema razlike.
Uskoro kopije postaju možda i bolje od originala, imate ali ne kod nas kopije koaksijal omege, pateka nautilusa koje su u rangu, a u nekim detaljima i bolje od originala, jedino gde nisu je mehanizam, te kopije su 500 dolara.
Imate gomilu skupih rolex satova koje ljudi nose misle da su original a ono totalne kopije sa mehanizmom rolex koji je neko izvadio iz najjeftinijeg Air King modela. Nije bukvalno bezbedno ni sa kutijom uzeti.
Molio bih Vas da mi odgovorite da li je ovaj sat originalan i koje je marke?
Prilog 148734Prilog 148735Prilog 148736Prilog 148737Prilog 148738Prilog 148739Prilog 148740Prilog 148741
Može pomoć,da li je satom sve u redu?
https://m.kupujemprodajem.com/nakit-...-1595950019784