Opasno nam skocio standard, pola srbije nosi Patek, Cartier, Konstantina, Role I ostale svicarske high end produkte! :lol:
Printable View
Opasno nam skocio standard, pola srbije nosi Patek, Cartier, Konstantina, Role I ostale svicarske high end produkte! :lol:
Ja razumijem da ne moze - i ne mora! - svako biti dovoljno potkovan znanjem, kao vecina ovdje, na forumu, pa da moze iste sekunde provaliti da je rijec o dupljaku, ali, brate, 95% ovih replika ne da je loooooose i dno dna, i po izradi i po dodatim detaljima, nego ne vjerujem da bi prosi ni kao one dzabalesku igracke sto ih uguraju u kakao ili cokolino.
Kad vidim onaj jeftini, futavi kineski otvoreni most na balansu, tacno mi se povraca.
arch ti si legenda.jesi ga opiso svaka cast.
Upravo tako, Vladane. Nogama uradjeno... i to s dvije lijeve.
Ali dzaba. Mnogi i dalje ne vide nista cudno u tome sto se npr. jedan (ustvari, po pravilu - i jedini) Breitlingov otvoreni tourbillon, koji, inace, kosta stotinu i ko zna koliko hiljada Eura, odjednom pojavio na nekoj lijevoj stranici, te ga prodavac - koji, pored ovog "originalnog Breitlinga", u isto vrijeme prodaje i cehoslovacki mikser; zenski kais od skaja, koristen; bure za kiseljenje kupusa, koristeno - cijeni 120 Eura.
posalji link do tog prodavca, zainteresovan sam za bure, a brajtling cu preskocim, ima komsha bolje verzije sa AAA oznakom na ciferu
Dono ujak iz Švicarske.
Ja sam skoro popušio maru od nekog đankija kod frenda u zalagaonici. Donio čovjek u najboljoj namjeri JLC turbiljon e ne bi li ga prodao. Koji btw je tzv "fiver" ili najniža klasa fejka od 5$.
I ne radi. Kad sam mu objasnio da to može samo u smeće baciti ovaj prolupao,da mu ja namjerno neću reći da je to original i da to vrijedi i da ima papire za njega i kutiju i potvrdu od urara ali da mu stric nije poslao,pa počeo lupati po stolu,prijetiti....šou.
Enivej,dokraja su ga momci ljubazno zamolili da izađe van i da se više nikada ne pojavljuje ili će mu ljubazno polomiti obje noge.
gruße,Senad
Dobar daaaan. Evo imam jedan sat koji suprug planira kupiti pa me interesira je li original ili ne. Sat je polovan i kao sto se vidi u malo losijem stanju...
Sat Breitling CHRONOGRPHE - Nakit i Satovi - Ručni Satovi - Kiseljak - OLX.ba
Google samo zbunjuje. Zamolio bih za objektivnu procenu vrednosti... Hvala unapred
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1af2be317b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2faaf05058.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c8c456dda9.jpg
Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
Dok ti se ne javi neko ko zna vise o konkretnom modelu, samo da kazem da ovaj tip 1012-ke ne bi trebao biti nesto pretjerano skup.
Doduse, ja sam nailazio na srebrne cifere i tu su cijene bile do par stotina eura ali mozda, ukoliko je rijedak u odnosu na ostale modele, ovaj zeleni cifer dize cijenu.
Inace, jako lijep sat!:thumbup:
Cca 200 eura
sent from my LV using Gucci
Moze i koji dinar vise, bez problema, samo da je sat u dobrom stanju.
..do 200€...koliko ju zeleni cifer dize toliko ju oblik kucista spusta....
Isle su ovakve i slicne 1012-ke iz sedamdesetih i za vece pare na njemackom forumu, ali, doduse, bilo ih je i za manje love... J*biga, Omega je to, svako voli da zakaci koju.
Ne znam koliko je rijedak ovaj zeleni ciferblat, ja ga nesto ne upratih ranije. Jako fin sat.
Ali, definitivno stoji da ovaj oblik kucista spusta cijenu. Nekad i znacajno.
Zahvaljujem svima na izdvojenom vremenu, posvecivanju paznje mom pitanju i datim procenama.
Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
Meni lično ovakvo kućište diže cenu [emoji6]
Ukoliko je sve kako treba, kod nas na tržištu oko 200e. Napolju može da se dobije i 300-350e. Problem je sto Geneve modeli iz tog perioda idu jako slabo, za razliku od Seamaster i DeVille.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da li je ovo original Panerai sat? I koliko mogu dobiti za njega?
Prilog 126938Prilog 126939Prilog 126940
..slikati po danu, vani i ako je moguce sa sto vise detalja....ovako je tesko reci.
Nemanja321 dobro došao na forum.
Sat je kopija i to se vidi i na ovakvim fotkama. Za kopije se ne daju procene.
Trzisna cijena je 0 dinara.
Izadji van,fino macolu u ruku I opleti. Baci ga na dno vrece za smece. Optereti kamenjem. Baci u neku rijeku ili jezero.
Sat nema trzisne cijene jer je kopija,tj.ilegalno ga je posjedovati ili prodavati. Nemoj se sramotiti. Ekipa koja ih prodaje je povezana direktno ili posredno sa trgovinom narkotika,traffickingom,ukradenim automobilima I manjim lokalnim ratovima.
Isto si morao pitati jel original desetka dopa I kolka je cijena ili kako prodati ukraden Golf.
Pardon. Reciklazno dvoriste. Mozda dobijes par dinara za 100 grama kineskog celika...ako je uopce celik.
Pozdrav. zanima me da li je sat autentican i koja mu je vrednost
izvinjavam se sto su slike u manjim pikselima trenutno nemam sa cime da ga slikam
Prilog 126951
napred pise:
ROLEX
GENEVE
QUARTZ
Prilog 126952
nazad pise:
ROLEX
ARGFNT
PLAQUECRG507
FRANCE
342518
valjo bi mi taj panerai da potkocim nogar od stola da se ne klati kad se naslonim..
No hard feelings al kopije ne vrede nicemu i ko zna od kakvih materijala su ih kinezi pravili, mogu da budu i kancerogeni, radioaktivni i tako dalje a i truba je nositi djubre na ruci, iz avijona se vidi da ga kinez sklepao u garazi nabrzaka.
Kad smo vec kod replika, sve sam mogo da verujem al da su poceli da kopiraju i Casio satove od 4-5000 dinara e to vala nisam!
Siguran sam 100% . Kao što rekoh za kopije se ne daju procene. Međutim, taj sat i takav kakav je ima jednu dobru stvar a to je mehanizam. Mehanizam nije kopija i koliko vidim u pitanju je najverovatnije Miyota 8215. To je odličan i dugovečan mehanizam i bilo bi šteta baciti ga, bez obzira što je nagrđen sa tim Panerai natpisom. Dakle, sačuvaj mehanizam.
Avitavi dobro došao na forum.
Sat je kopija. Postoji jednostavan način da se i sam uveriš. Taj sat se lako otvara. Sa donje strane između poklopca i kućišta imaš malo udubljenje-zarez od par milimetara (na samom spoju). Uzmi manji tup nož i stavi ga u taj zarez i samo povuci na gore (i časovničar bi tako uradio). Da je sat orginal unutra bi video ovako nešto: Rolex Quartz Watch Movements | Caliber Corner
Međutim, videćeš otprilike ovako nešto:
Prilog 126955
Na ovom linku ( http://www.hqmilton.com/vintage-rolex/oysterquartz ) možeš videti kako izgledaju Rolex kvarcni satovi. Uđi u bilo koji oglas, ima dosta fotki, pa ćeš sam uočiti detalje i kvalitet završne obrade.
Pozdrav novi sam na forum. Ovako dobio sam sat od tetke za rođendan iz švicarske ali ne piše swiss made nego made in china e sad je moje je pitanje dali ne to kopija ili original? Jel može da bude da je sklapan i kini pa onda tako piše ili ima nešto drugo. Zanima me dali je original
To što piše ''made in China'' ne znači da je sat kopija.
Mnogi renomirani proizvođači svoje proizvode prave ili sklapaju u Kini.
Da li je sat originalan se može eventualno proceniti na osnovu više kvalitetnih fotografija.
Hvala ti na odgovoru. Ja sam novi ovdje na forumu pa još neznam najbolje kako da stavim slike ako mi možeš kako pomoci još jednom hvala puno i sve najbolje
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Pozdrav svima. Danas sam preko mreže za kupoprodaju došao u posjed sata FERO Feldmann. Sat je mehanički, navijač i za 12 sati kontrole tačnosti žuri 6". Pošto nisam do sada čuo za tog proizvođača molim članove koji znaju nešto više o ovom proizvođaču da to podijele sa nama. U opisu sata koji je naveo prodavac stoji da je kupljen 1983-84. I molim za procjenu o autentičnosti. Prilog 127096 Hvala.
FERO Feldmann je švajcarski proizvođač jeftinih satova. Koristili su eboš jeftine mehanizme.
Na ovom linku se vidi da su osnovani krajem 50-tih godina prošlog veka.Mikrolisk - The horological trade mark index
Da li je sat autentičan? Verovatno.
Primer sata gde možeš videti jedan od mehanizama (pin lever escapement) koji je ugrađivan u ove satove. Jeftiniji mehanizam od ovog na videu teško je naći. Ne mora značiti da je i kod tebe nešto slično.
https://www.youtube.com/watch?v=eL4lNmLsRuU
Hvala sky.Nisam gledao mehanizam. Lijepo izgleda, odlično je očuvan, doslovno bez ogrebotine a nisam ga puno ni platio. Zanimljiv i nesvakidašnji dodatak mojoj skromnoj kolekciji.
Moze pomoc oko autenticnosti,ponudjen mi je za 80 E,ne znam dal je original ili ne i dali vredi toliko? Prilog 127945Prilog 127946Prilog 127947
99% je original.