Postovani,molim vas za autenticnost ovog Longines Conquest sata,kvalitet interesuje me mehanizam u njemu,nemate nijednog od casovnicara servisera u Sapcu pa se i ne usudjujem ovde da ga odnesem na pregled?Srdacan pozdrav i ako moze odgovor!
Printable View
Postovani,molim vas za autenticnost ovog Longines Conquest sata,kvalitet interesuje me mehanizam u njemu,nemate nijednog od casovnicara servisera u Sapcu pa se i ne usudjujem ovde da ga odnesem na pregled?Srdacan pozdrav i ako moze odgovor!
Na prvi pogled ne deluje kao lažnjak, ali su za to potrebne veće slike u makro-modu. Što se tiče mehanizma, najbolje je da otvoriš sat ukoliko možeš, jer samo tako se lepo vidi šta je unutra.
Hvala na odgovoru,nema sanse da ga otvorim,pitao sam casovnicara za servis na njemu,pogledao ga je dobro sa onom lupom i rekao 5.000din.servis.Sat radi kad se navije.Kupljen je krajem 70-tih.inace nosio ga je moj otac.Znate li mozda njegovu vrednost?
Ako je tada kupljen i potiče iz porodice, sigurno je original. Što se tiče cena, ovoje šareno tržište i cene variraju, pa se može naći po ceni 100-150€, a časovničar ti je preterao sa cenom. Pogledaj Ovu temu: http://www.svetsatova.com/forum/f108...rima-2200.html
Mislim da je najbolje da sat pošalješ na čišćenje u BG ili NS, jer ovaj tvoj časovničar će te odrati. U BG preporučujem servis Kostić-Dojčinović, na osnovu svog iskustva, ali ima i drugih koji su veoma dobri. Mislim da bi on naplatio oko pola cene od navedene, ako ne i manje.
Ok,ucinicu tako,
Pozdrav
Pozdrav!
Da li mi možete reći je li ovo original Sector 450? Kupljen otprilike u drugoj polovini 90-tih.
Dobar dan iliti vece
Interesuje me par stvari vezano za ove satove
1. Dugena Festa goldaufl 20mik edelstahl securing
2. Breil Botticelli
Naime interesuje me originalnost a zatim me interesuju i vrednosti .
Pozajmih prijatelju odredjeni iznos i u zalog dobih ova dva sata . Prijatelja sam izgubio vec odavno jer su satovi kod mene 10-ak godina.
Muski navijac - Navijen i radi tacno evo vec 11sati , a zenski pretpostavljam kvarc - verovatno je baterija davno crkla
Nikad otvarano ili servisirano , niti promenjena baterija
Rado bi ih i prodao ali ne znam ni pribliznu vrednost .
Molio bih za sto iskrenije odgovore
Samnom je svaki dogovor moguc
Prilog 79061Prilog 79060Prilog 79062Prilog 79063
Tek nakon deset godina si isprobao satove i pitaš za njihovu vrednost? Ti satovi nemaju preteranu vrednost, bolje da ti čuvaju sećanje na prijatelja, to nema cena...;)
@Viki: Ja sam pre nekih godinu dana prodao moj Longines Conquest za nekih 100e (koliko sam ga bio i platio). Pritom imao sam kutiju za njega, originalnu krunicu i originalni Longines kais sa kompcom. Mozda moze i vise da se izvuce, ali sam samo hteo svoj novac da izvucem.
Inace sat je naravno original i unutra je prelepi rodinirani Longines 6952 sa hack funkcijom.
Po tom serijskom broju (6,3mio) dolazi u doba 1923-1929.
Evo ti link:
Omega Serial Numbers By Year...
Ovo bi trebalo bit ovde:
http://www.svetsatova.com/forum/f79/...tml#post134172
Hvala na info,imacu to u vidu,ali to je stvarno malo za ovakav sat,mozda ga ne treba ni prodavati!Pozdrav
Zdravo svima, skoro sam dobio Poljot koji nemogu da nadjem na netu pa me zanima Vase misljenje .Prilog 81960Prilog 81961Prilog 81962Prilog 81963
Sat pravi Poljot International, koji je u principu Nemacki brend i nema bas previse veze sa oni ruskim poljotom.
Mehanizam je 3133.
Hvala na brzom odgovoru, jeli previse da pitam koja je vrijednost ovakvog sata?
Iskreno da ti kazem, ne bih znao tacno da ti kazem.
Maloprodajna cena im je dosta visoka, ali sami satovi nisu previse popularni medju ljubiteljima i kolekcionarima ruskih satova, pa ih isti retko i kupuju.
Tebe to ne treba previse da brine ukoliko ti se sat svidja, verujem da ces uzivati u njemu i da ce te dugo sluziti.
Jos jednom se zahvaljujem, nisam ga mislio prodavati jer je poklon, cisto iz znatizelje pitam :)
Bas je lep sat uzivaj.cene novih imas na vitanov.rs
hvala :)
sta mislite o ovom satu za prvu ruku slike su ovakve jer bolji aparat nemam
Prilog 81975Prilog 81976
Na slici se ne vidi ni o cemu se radi. Pokusaj da postavis makar malo bolje slike.
moram naci bolju kamericu stavicu ih :)
nema tu sta da se spekulise, ovo je replika pateka
Ne znam da li aludiras da ja spekulisem, no nije to ni bitno toliko.
Naravno da sam i ja 99%(cisto da ne budem iskljuciv) siguran da je replika, i to losa u pitanju, ali ne zelim uopste da odgovaram na pitanja o proceni originalnosti i vrednosti satova bez odgovarajucih slika, te je zbog toga moj odgovor bio takav kakav jeste.
Iskreno savetujem svim clanovima, pa i tebi da se ubuduce uzdrzite od bilo kakvih procena, kad slike nisu odgovarajuce, to uostalom stoji i u pravilniku, onom koji niko ne cita.
nema problema, sve je u najboljem redu :)
eo vam za svaki slucaj nema veze sta god da je :)Prilog 81989Prilog 81990Prilog 81991Prilog 81992Prilog 81993Prilog 81994
zaboravio sam vam reci sat ima neki mehanizam radi samo kad ga nosis na ruci kad ga ostavis on stoi nije na baterije toliko
Nema sta druze, kopija je 100%.
okej hvala u svakom slucaju :)
Pozdrav svima!
Posedujem jedan zenski sat u pitanju je Hermes, ovako na izgled po narukvici, kopci, poklopcu itd rekao bih da je original a u njemu je mehanizam elmex 3D44 a oznaka sata je HH1.510 pa me zanima dal je neko strucan da mi kaze kakav je to mehanizam, tj dal je sat original?
Prilog 82380Prilog 82381
http://zaslike.com/files/8p2botgqsczw4mygnrgj_thumb.jpg
Ostavljen mi je ovaj sat u nasledje... Iza pise swiss made 4715 a napred sa desne strane koliko ja vidim BERMONT GENEVE...
Sad jel ovo obicna kopija ili nesto vredno cuvanja?
Hvala na odgovoru
Jos slika
Nažalost, nema ovdje ništa vrijedno.
Automatic, stoperica radi, datum prebacuje. Tezina i prvi pogled ko pravi (vjerujte imao sam jih vec nekoliko u rukama pa znam vec po materialu da li je OK ili ne) al mi je smetalo da na narukvici nije bilo broja.
Skinem narukvicu i vidim brojku 4488 B5. Znaci po tom broju sat je napravlje 44.sedmice u godini 1988. :D I zavrsena prica.
Za ovog sam prvo mislio da jest original, kad sam ga dobio u ruke, i ja mislim da bi jih puno mislio isto, ako nebi znali.
http://shrani.si/f/2D/gG/4Zdi6hHS/brojtling-004.jpg
http://shrani.si/f/h/xm/2wRej2cf/brojtling-002.jpg
http://shrani.si/f/1C/DS/148aBm08/brojtling-003.jpg
Pozdrav svima....Vredi li ovaj Rus nesto...Slava ,28 yewels,USSR,navijac (staklo sam mu ja polomio i skazaljke)stavio sajdzija neko plasticno staklo i druge skazaljke(fali sekundara)ostalo ispravno i radi.Iz koje li je godine...Prilog 84610
U tom stanju ne vredi skoro nista. Mozda 400-500 dinara ako je mehanizam ispravan, pa treba nekome za delove.
Koji mehanizam? Sat je ispravan.platio casovnicaru da mi promeni staklo i skazaljke i sat nosim,radi sve dan,datum,tacan je...Tako da se ne slazem sa tvojom procenom od 400 din.Nego me interesuje iz koje je godine...ako neko zna