Koliko vredi otprilike?
Printable View
2000 evra. Šalim se, vredi koliko ti se sviđa. Ja ne bih dao ni 20 evra za to a kamoli 80.
Evo koliko koštaju na oglasima:
Pretraga oglasa - KupujemProdajem
Pretragu sam ograničio na Beograd, a kako se vidi, prosek cene polovnih je 50 €. Naravno, ako je skuplje plaćen kada je bio nov, prodavac može tražiti i više novca. Pogledaj i ovu temu: http://www.svetsatova.com/forum/f117...485b-6315.html
To u principu nisu loši satovi, mada spadaju u tzv. modne, a što se tiče cene, probaj da je spustiš ako ti se sat sviđa. Pogledaj za taj novac i neki Seiko, Citizen ili Casio. Ako u obzir dolaze polovnjaci, za istu cenu se svakako dobija više.
Nasledio sam sat, stajao je u fioci bar 30 godina, časovničar je bio težak na rečima, reče samo da je navijač i da je mehanizam skoro suv, kompletan servis 5000din. Ne mogu da nađem nikakve podatke o ovom satu na internetu.
Zahvalan za bilo kakav info.
Od skoro sam prisutan na ovom forumu i oduševljen sam, za kratko vreme puno sam naučio i stekao još mnogo više poštovanja prema satovima i celokupnoj nauci koja stoji iza njih.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Zamalo da zaboravim slike😀.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...cb59b198c1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c99506ecdf.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...32a0bc0b4f.jpg
Veljko Živanovicu dobro došao na forum.
Što se tiče sata rekao bih da je iz 50-tih godina. Ne znam ništa o samom proizvođaču. Što se mehanizma tiče , pogledaj vrlo pažljivo ima li neki logo ispod balansnog točka (taj veliki točak sa oprugom). Trebao bi biti neki logo.
Ako vidiš logo uporedi ga sa oznakama na fotkama koje sam postavio. Tako bi mogao saznati ko je proizvođač mehanizma a to bi dalje moglo pomoći da se utvrdi koji je tačno mehanizam.
Još jedna stvar, ako je majstor tražio za servis mehanizma 5000 dinara to je previše za taj mehanizam, otprilike duplo više od očekivanog. Toliko ne košta ni servis automatika npr Seiko 7S26 i slični. Uostalom obiđi nekoliko časovničara pa ćeš videti da to nije ta cena.
Prilog 128319Prilog 128320Prilog 128321Prilog 128322
Taj broj je verovatno oznaka mehanizam ali ne znam ko je proizvođač.
Tražio sam preko Gugla koji bi to mogao biti mehanizam. Eta 853 i IWC 853 nije sigurno. Mehanizam u tvom satu ni malo ne liči na te mehanizme. Inače IWC 853 je automatik a tvoj je ručni navijač.
Ma pretpostavio sam i ja da sigurno nije IWC zato sam i stavio onog smajlija.
Inače ima taj neki Italijanski brend Philip watch koji se do 1947 zvao Philippe watch..
Našao slike nekih satova sa ETA 853 mehanizmom u sredini je moj sathttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...0de74d5079.jpg
Veljko napravio sam grešku. Ipak je tvoj mehanizam ETA 853.
Evo zašto sam napisao da tvoj mehanizam ne liči na Etu 853. Gledao sam ovu fotku (bidfun-db Archive: Watch Movements: ETA 853 )
Prilog 128325
Kada se pogleda mehanizam sa slike i tvoj mehanizam nema tu neke sličnosti jer se većina mehanizama najlakše prepozna po obliku mostova a ovde su mostovi potpuno drugačiji. Međutim kada se malo bolje pogleda, kada se uporedi položaj rubina, položaj šrafova na mostovima, most balansnog točka, balansni točak onda se vidi da je to taj mehanizam. Evo uporedne fotke:
Prilog 128326
Jedna nedoumica je otklonjena.
Što se tiče tvog pitanja da li bi vredelo popravljati taj mehanizam, moj odgovor je naravno, samo nemoj baš plaćati 5000 dinara za servis jer može to i bitno jeftinije da se uradi.
Raspitaću se malo bolje oko servisa, još taj deo foruma nisam ispitao, u svakom slučaju puno ti hvala na pomoći.
I drugi put.
Pozdrav svima,
Novi sam član foruma i interesuje me može li mi neko pomoći oko ovog sata A Lange & Sohne Tourbilion.
Da li se na osnovu ovih slika i ove "šifara" može proceniti da li je sat original i ako jeste kolika mu je vrednost?
Kako se radi o starom modelu nisam uspeo da ga nađem na netu čak ni kao repliku.
Prilog 128365Prilog 128366Prilog 128367Prilog 128368Prilog 128369Prilog 128370
Unapred hvala!
duba
Misliš li da će ponavljanjem pitanja da se promeni procena originalnosti?
http://www.svetsatova.com/forum/f117...tml#post211666
A pa u ovoj temi je original, u onoj nije [emoji23]
Koliko kosta ovaj sat i da li je orginal ?Prilog 128877Prilog 128878
Ovo je kopija Seika i ne kosta nista...
Pozdrav svima, nov clan sam na forumu.
Naso sam po kuci dedinu omegu ali ne znam nista o njoj niti kako da je indetifikujem. Odneo sam je kod casovnicara koji mi je reko kako je ovo omega iz ogranicene serije i kako popravka iste kosta oko 50 evra . E sad nisu mi problem pare ali me iskreno vise zanima da li je sat zaista original pa bih na osnovu toga odlucio o popravci. Inace sam veliki ljubitelj satova i imam neku da je nazovem kolekciju od 6/7 sata mada ni jedan nije automatik jer iskreno nisam veliki ljubitelj istih.
OMEGA SPEEDMASTER CHRONOGRAPH
Sat sam nosio kod casovnicara pre nekih godinu dana mada sam skeptican o njegovoj proceni da je sat original, ima tezinu i vidi se da nije neki kinez . Ne znam nista o njemu, nisam uspeo nista da nadjem po netu a na samom satu nema koliko sam video nekog serijsog broja.
Evo i slika pa ako znate nesto o ovom modelu kazite. Hvala !
Prilog 128930Prilog 128931Prilog 128932Prilog 128933Prilog 128934Prilog 128935
Mladen-Z
Sat nije original.
Mladen-Z dobro dosao na forum.
Sat je kopija kao kuca. Orginalnost sata i tezina nemaju veze jedno sa drugim. Sat verovatno potice iz zemlje koju si pomenuo.
Inace kod casovnicara koji ti je rekao da je ovo orginal ne bih nosio ni jedan sat na popravku.
E,da.
Ako ti je časovničar zaista rekao to što si naveo onda je hteo da te prevari i da ti uzme 50 evra te se ubuduće tako i ophodi prema njemu.
Iz Zajecara sam . U nasem gradu ima svega tri casovnicarske radnje od kojih su dve upravo ovog casovnicara koji mi je i reko to dok kod drugog imam lose iskustvo kada sam nosio neki stari rucni sat na popravku pa je hteo da mi uzme vise nego sto sam sat vredi . Ne razumem se toliko u satove da bih mogo da budem casovnicar ali odmalena volim satove i jednostavno ne mogu bez njih. Ova omega je lepsa uzimo ali isto tako ima dosta ogrebotina po staklu. Skeptican sam bio i kad mi je to on sam reko da je sat original, kako je iz ogranicene serije, na pitanje koliko vredi u ispravnom stanju, reko je ko 400evra . Nije mi problem da dam 50evra za popravku ali ako bi nakog toga sat vredeo manje od toga zasto da ga popravljam.
Sto se tice odlaska kod casovnicara izbegavam ih uvek. Kupio sam da kazem hobi alat za odrzavanje i popravku satova tako da sam radim neke stvari koje su u mojim granicama mogucnosti. Ne znam kakce su cene po ostalim gradovima ali kod nas je tipa menjanje baterije (razumeo bih da se radi o originalnim baterijama) izmedju 800-1000din
Nema Omege u ogranicenoj seriji za 400 evra. Covek prica napamet sa ko zna kojim namerama.
Zamena baterije je oko 400 dinara. Ako su neke posebne baterije npr. solarno punjive ili za Seiko Kinetic ili tako nesto onda su cene vece, par desetina evra. Ali obicne baterije kao recimo baterija koja ide u tvoj sat kosta mozda 100 dinara u nabavci a casovnicari kada je ugrade obicno naplacuju oko 400 dinara. Kakvih crnih 800 do 1000 dinara.
Ne isplati se nista raditi oko tog sata. Sat je replika i to jedna od grdjih i to je to.
Hvala puno na odgovoru ! Iskreno nisam ni imao velika ocekivanja za ovaj sat. Ovo je mali grad zato su mu i cene takve ili sam menjas na satu od par stotina evra bateriju i rizikujes da nesto zeznes ili ipak odvojih 1000din i bez razmisljanja odradis to. Kazem ja licno, sam radim takve stvari ali 90% ljudi nemaju drugu opciju pa placaju. U svakom slucaju hvala puno za savet i odgovor ostali su mi u dzepu 50e .
Ode dekina omega na oglas za 50 evra...
Nakit, satovi i dragocenosti : Omega speedmaster chronograph-citaj opis ! 29.01.2017 - ID 42101910 - KupujemProdajem
Stavio sam je neka je neko kupi,spustio sam na 30evra ipak mislim da nije da bas ne vredi nista ;)
Mada je i po ceni jasno ipak bi bilo lepo (pošteno) da u oglasu stoji da je u pitanju replika.
Slazem se, pepravio sam oglas .
Mada bi bilo ilegalno prodavati repliku al ajd sad....
sent from my LV using Gucci
Cenim svacije misljenje o satu. Prvo, znate sigurno i sami da se prodaju svakakve replike po internetu pocevski o Casio pa sve do Rolex-a . Ne mogu na osnovu procene preko interneta da verujem bas svima tek tako. Da je sat ispravan i da je vec replika kao sto tvrdite opet bi kostao minimum 150-200 evra jer uzivo kad bi ste imali priliku da ga vidite promenili bi ste sigurno misljenje koje imate o njemu. Druga stvar zbog cega jos nisam siguran da je replika je ta da je sat star minumum 30 godina a s`obzirom da je deda kao poslovan covek putovao po svetu i nikad nije imao finansijskih problema uvek je ziveo sa stilom i trosio sakom i kapom ne bih me zacudilo da je pazario original . Danas sam mu se popeo na glavu da bih ga naveo da se seti odakle mu. Kaze da je moguce da je kupljen negde po Italiji ali sad tacno gde to ne zna . Tako da iz jednog ugla sat mi se ne prodaje za ovako male pare 30evra nista nisu a i da ulozim 50 da bih ga popravio opet bi vredeo minimum 100e....tako da ne duzim vise sa ovom temom hvala svima jos jednom na pomoci oko indetifikacije sata nadam se da cu da donesem pravu okluku s`obzirom da nije kasno da skinem oglas . Hvala !
druže da me ne shvatiš pogrešno, ja sam imao preko 100 satova i popravio još toliko, mahom su bili krševi, ovde imaš isto ljude koji su imali stotinu i više satova, a kroz ruke im je više prošlo, na forumu smo sest sedam godina i sasvim je izvesno da kad ti kažem oda je replika kao kuća, da tako jeste i to je to, sat je jako loša replika i bukvalno ne vredi 30evra iako je draga uspomena do dede
Cenim i uvazavam misljenje !
to je lepo, pozdrav :-)
Milane jesi li ovaj popravljao?
Prilog 128952
Hehe ne zamerite na šali nisam mogao da izdržim, brišite post naravno [emoji12]
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Bas zbog toga se i dvoumim nije mi do toga da li je original ili ne sat je sat pa kakav on bio, svaki sat ima dusu i svoju pricu...ali gledam iz ugla da prodam ovaj a da tipa odam joj para i kupim neki bolji i obogatim kolekciju ako mogu tako da je nazovem...pecat bi bio neki rolex jer mi je to cilj da kupim ali naravno nista hitno i bitno... otprilike jednom godisnje castim sebe sa po jednim satom i uvek uzivam u tome kad pristigne ...tako da kazem verovatno se ni ne ispalti da ga prodam vec s`obzirom da mi pare nikad nisu bile na prvom mestu i da nikad nisam gledao i ustrucavao se za pravim zadovoljstvom, bolje da ga popravim i nosim ...hvala na sugestiji, verovatno cu odusati od prodaje . Neka postoji jos malo na oglasima ali imam joj jedan dzepni sat koji sam nasledio od njega . Prilozicu slike...