Evo, ja kao vlasnik Planet Orient modela mogu da kažem da je sat odličan. Moj model je sa srebrnim ciferom i metalnom narukvicom.

Moj savet bi ti bio da umesto modela koji tražiš uzmeš model sa metalnom narukvicom. Ovaj bi te izašao oko 215-220e. (kad odbijes nemački VAT i dodaš carinu i porez kod nas). Narukvica izgleda, a i jeste, izuzetno kvalitetna. Nije od savijenog čelika, već od punog čelika. Moj obim ruke je 19-20cm i narukvica bez skidanja linkova taman paše

Automatic Tachymeter Power Reserve CFM00002B - Power Reserve - www.orientuhren.de

Razlika u ceni njega i modela sa kožnom je 15ak evra a to je zaista zanemarljivo.

Majstor Pugo, doduše on trenutno ne radi, mi je uradio i kožnu za njega i stvarno odlično izgleda.

Rezerva snage je oko 42 sata, preciznost odavno nisam merio, to mi i nije toliko bitno al čini mi se da je i dalje u +/- par sekundi dnevno. Čini mi se da sat imam oko 3 godine. Detalji na brojčaniku, postavljeni u nekoliko nivoa odlično izgledaju.

Jedina mana je luminacija koja traje izuzetno kratko. 10ak minuta najviše traje pun sjaj. Posle toga veoma brzo bledi.