Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 17
Like Tree22Likes

tema: Orient Planet Automatik

Hybrid View

Novi član
    Član od
    27.9.2011.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Orient Planet Automatik

Pozdrav svima
    Molio bih za jedan savet,posto se u decembru spremam za kupovinu sata,a laik sam po tom pitanju,pa bih se ovde raspitao.Na internetu sam video slike Orienta Planet narandzaste boje sa koznom narukvicom i sat mi se bas svidja,pa me zanima kakvo ve vase misljenje o tom satu,odnosno dali se isplati dati 200 eura za njega?Kakav je mehanizam i kakva je marka Orient uopste (posto bas i nisam cuo za njih)?Hvala unapred

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Određen forumom Re: Orient Planet Automatik

Prvo-dobrodošao.
    Drugo-pročitaj ovo-
    Orient - Google претрага

Kad pročitaš sve to shvatićeš da Orient ima našu preporuku.
    anbeast and 83stojan like this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Član
    Član od
    2.4.2012.
    Lajkovi
    513
    Reputacioni uticaj
    14

Pozdrav!

Dobar si izbor napravio, Orient su dobri satovi sa relativno malo novca. Konkretno taj model je jedan kolega ovde nasao za odlicnu cenu (online).

Orient CFM00003B Watch has a 21 jewel Japanese automatic (self-winding) movement, power reserve indicator, date wheel at 6:00, luminous silver hands and numbers, orange sub dial hands and a uni-directional rotating dive bezel/ with tachymeter.

Inace, ja sam bas juce narucio svoj prvi Orient (Bambino) i ocekujem ga za oko dve nedelje na ruci.
    83stojan likes this.

Stariji član Avatar korisnika Zenith
    Član od
    9.1.2012.
    Lajkovi
    2295
    Reputacioni uticaj
    56

Jos uvek nemam Orient,ali koliko sam shvatio ne da vredi svaki dinar,vec vredi apsolutno svaki dinar.
    Orient je preduzece kcerka velikog Seika,tako da nema potrebe i suvisno je da se o kvalitetu Orienta polemise.
    Nadam se da ces imati srece prilikom porudzine i carine ako narucujes preko neta.
    Pozdrav.

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

Evo, ja kao vlasnik Planet Orient modela mogu da kažem da je sat odličan. Moj model je sa srebrnim ciferom i metalnom narukvicom.

Moj savet bi ti bio da umesto modela koji tražiš uzmeš model sa metalnom narukvicom. Ovaj bi te izašao oko 215-220e. (kad odbijes nemački VAT i dodaš carinu i porez kod nas). Narukvica izgleda, a i jeste, izuzetno kvalitetna. Nije od savijenog čelika, već od punog čelika. Moj obim ruke je 19-20cm i narukvica bez skidanja linkova taman paše

Automatic Tachymeter Power Reserve CFM00002B - Power Reserve - www.orientuhren.de

Razlika u ceni njega i modela sa kožnom je 15ak evra a to je zaista zanemarljivo.

Majstor Pugo, doduše on trenutno ne radi, mi je uradio i kožnu za njega i stvarno odlično izgleda.

Rezerva snage je oko 42 sata, preciznost odavno nisam merio, to mi i nije toliko bitno al čini mi se da je i dalje u +/- par sekundi dnevno. Čini mi se da sat imam oko 3 godine. Detalji na brojčaniku, postavljeni u nekoliko nivoa odlično izgledaju.

Jedina mana je luminacija koja traje izuzetno kratko. 10ak minuta najviše traje pun sjaj. Posle toga veoma brzo bledi.
    anbeast, VLADAN P and backarelli like this.

Član
    Član od
    16.4.2011.
    Lajkovi
    102
    Reputacioni uticaj
    15

eee, ja sam citao dosta testova i najveca zalba korisnika je na dnevna odstupanja koju su i preko 15 sekundi na dan.DA li mozes da proveris to kod tebe kako stoji.Slazem se da je bolje uzeti metalnu narukvicu ali svakako ko hoce koznu treba da kupi originalnu koja vidim nije skupa oko 30 eura i jako je dobro uradjena.
    Da li je neko narucibvao sa nemackog orijent sajta i kakao salju i kako ste prosli sa carinom.

eee
    eee je offline
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

Ajd, evo javljam sutra ili prekosutra kakvo je odstupanje. Na početku, kad sam dobio sat, sam pratio i bilo je, mislim +1 ili +2 sekunde dnevno.

Inače, razmišljao sam i ja o original kožnoj, ali, zbog obima zgloba nema šanse da je stavim .

Član Avatar korisnika vlax
    Član od
    30.11.2009.
    Lajkovi
    1283
    Reputacioni uticaj
    16

Zdravo savke87,

Upravo ja imam tu kombinaciju Orient Planeta koja se tebi svidja, crni cifer i crna kozna narukvica. Imam ga preko 2 godine i mogu da kazem da sam jako zadovoljan. Tacno je, bar u mom slucaju je tako, da je odstupanje nekih +14s dnevno, ali to meni i ne smeta mnogo. Sto se tice narukvice, jeste kvalitetna i dobro mu stoji, ali bih i ja zbog raznih prednosti razmislio o opciji kupovine sa metalnom narukvicom. Sto se ostalih karakteristika tice, eee ti je fino napisao i mogu samo da se slozim sa njim.

Slike sata i kako stoji na ruci mozes da vidis u mom albumu:
    http://www.svetsatova.com/forum/memb...planet-orient/

Ukoliko imas bilo kakvo pitanje, tu sam.

Pozdrav,
    Vladimir
    RUS, vladas, anbeast and 2 others like this.
    Maurice Lacroix Aikon Chronograph
    Alpina Seastrong Diver 300
    Garmin Forerunner 255 Music
    ------------------------------------------------------------------
    http://www.svetsatova.com/forum/members/vlax/albums/

eee
    eee je offline
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

Evo malo sličica ovog mog. Slike su loše pošto, osim na mobilnom, nemam drugog foto aparata. Inače, imam i 2 dodatna linka za narukvicu, ponekad mi je knap pa moram da proširim za 1. Trenutno odstupanje (za ovih 12 sati) je oko -1s. Sad sam ga skinuo sa ruke pa ću ispratiti do jutra kako će se ponašati.

Orient Planet Automatik-20121019_125302.jpgOrient Planet Automatik-20121019_125334.jpgOrient Planet Automatik-20121019_125358.jpgOrient Planet Automatik-20121019_125459.jpgOrient Planet Automatik-20121019_233106.jpgOrient Planet Automatik-20121019_233124.jpgOrient Planet Automatik-20121019_233146.jpgOrient Planet Automatik-20121019_233311.jpgOrient Planet Automatik-20121019_233325.jpg
    milan zmaj, RUS, jagos and 4 others like this.

eee
    eee je offline
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

posle malo više od 24h odstupanje je -4s. Bio je odložen preko noći sa ciferom na gore.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 2.9.2012., 23:55
  2. Orient Black Mako Automatik Diver
    By Serb in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 21.5.2012., 2:35
  3. Kupujem jeftiniji automatik, Orient Mako, Seiko 5...
    By tommy in forum Kupovina satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 29.12.2011., 1:02
  4. Kupujem Planet ocean
    By Swissz in forum Kupovina satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.10.2011., 22:05
  5. [PRODATO] - Orient automatik
    By sdbiba in forum Prodaja satova
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 30.10.2010., 9:47

Bookmarks sajtovi