falsika teska
falsika teska
Spominjala se već ta Omega u sledećoj temi...
Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Tužno je što je aukcija prijavljena limundu a isti nije odreagovao na odgovarajući način te će neko, kao i u slučaju Coruma, biti pošteno za***an. Pogledajte samo koju je cenu ta RE*LIKA omege dostigla a do kraja aukcije ima još dva dana.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Ovaj video je već postavljan na forumu, ali ga priklučujem i ovoj temi....
Rolex Daytona Fake vs Real - Official Rolex Video
Putem ovog video klipa možete saznati i prepoznati detalje koji vam mogu pomoći oko procene da li je određeni Rolex sat originalan ili ne.
zanima me vase mislenje u vezi ovog sajta: Gardemoda.mk ovo je makedonki sajt pa me zanima sta mislite dali satovi su original u odnosu na cenu koju prodaju? 1evro = 61 den. ili 100 evra= 6100 den.
btw. nemaju ih na lageru, nego ih naruce ko zna od gde pa ih posalju. zanima me odakle to mogu da ih naruce i kako im se isplati da ih prodavaju po skoro istu ili nizu cenu od zvanicnih sajtova proizvodjaca ako su original kako tvrde. Osim iz kine neznam gde drugde bi nasli besplatnu postarinu? znaci postarina+pdv+ carina= na neznam gde je njihova zarada ako su original? sta vi mislite dali su zaista original, ili replika ovi satovi u odnosu na cenu? dali nekome moze da se isplati da prodaje originalni sat za cenu koju su odredili na ovom sajtu?
Pozdrav svima,nov sam na forumu i zanima me da li je ovaj sat replika ili ne i koja mu je vrednost? Hvala unapred uz izvinjenje ako sam u necemu prekrsio pravila ove teme.
Sat je original, iz perioda kraljevine Juge, srpske državne željeznice , kvalitetnog kućišta koje sam možeš sam lijepo očistiti utore drvetom i ispolirati finijom pastom do visokog sjaja. Na današnjem tržištu prodaje se več od 150- 200 eura, iako osobno mislim da sa boljim brojčanikom i potpuno ispravan vrijedi oko 400 e, eto vrijedi onoliko koliko uspiješ izvući kod prodaje.
Hvala puno na odgovoru i savetima.
Nikola888, moje mišljenje je da samo blago ispoliraš sat, čisto da skineš neke eventualne nečistoće, ništa više od toga jer ćeš samo izlizati gravuru koja je već dosta izlizana. Ako časovničar bude otvarao mehanizam neka ti zapiše serijski broj mehanizma, možda pomogne oko utvrđivanja tačnog godišta sata.
Što se kazaljki tiče, kao što rekoh mislim da nisu od tog modela sata, to naravno ne znači da je sat replika.
Još dva primerka sata sa oznakama Srpskih državnih železnica gde se jasno vidi kojeg oblika i debljine treba da su kazaljke (na ovom drugom možda brojčanik nije orginalan ali to za priču nije bitno) :
![]()
Što se tiče železničkih satova u Sloveniji iz tog perioda i njihovog označavanja, nikada nisam video, niti čuo za takav sat a ne mogu ni da ga "izguglam".
Bookmarks sajtovi