Strana 7 od 9 PrvaPrva ... 3456789 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 70 od ukupno 87
Like Tree267Likes

tema: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

 1. #61
  RUS
  RUS je offline
  Moderator Avatar korisnika RUS
  Član od
  17.4.2009.
  Lokacija
  PA
  Poruke
  12.495
  Lajkovi
  43547
  Reputacioni uticaj
  575

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Da,da crvena. Dobro si to odradio.
  Jovan HN II likes this.
  "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

 2. #62
  Član Avatar korisnika SanelMNE
  Član od
  18.3.2012.
  Poruke
  131
  Lajkovi
  598
  Reputacioni uticaj
  11

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Jovane odlicna ti je kolekcija i pravo je uzivanje citati tvoje tekstove protkane entuzijazmom i "satomanijom".
  Veliki pozdrav sa sjevera.
  Jovan HN II likes this.

 3. #63
  Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
  Član od
  24.5.2012.
  Lokacija
  Herceg Novi, Crna Gora
  Poruke
  633
  Lajkovi
  3690
  Reputacioni uticaj
  35

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Pozdrav svima,

  Kao što sam obećao, evo i zvanične prezentecije moje nove bebice...
  Namjenski sam sačekao sa ovim nekoliko dana da ga malo istetstiram i dam realnu ocjenu, pozbavljenu ushićenja prvog utiska.
  Nastojaću da budem objektivan, ali ipak je to kraj ovakvog sata gotovo nemoguće.

  Krenimo redom.

  Prva riječ koja vam pada na pamet kad uzmete ovu spravicu u ruke je „kvalitet“.
  Odmah, na prvi dodir, shvatite zašto je TAG ono što jeste, odnosno ozbiljan konkurent Rolexu i Omegi i neprikosnoveni vladar u segmentu tzv. „sportske elegancije“.
  Sa ovim satom nema šale. Sve je kompaktno, utegnuto u mikrometar, bez škripanja, čudnog mrdanja spojnica i narukvice a završna obrada je taman tamo gdje treba da bude, na granici između elegantnog i opuštenog.

  Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6533.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6534.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6535.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6543.jpg


  Sat je prilično velik i težak ali zahvaljući intuitivnom dizajnu lugova, spojnica i narukvice na ruci djeluje znatno diskretnije od onoga što bi njegovih 45 mm sa krunicom u prvi mah izgledalo.
  Cifer, oivičen poliranom koronom, je semigloss crni sa diskretnom vertikalnom šarom na koji su nadenuti sat markeri od visokopoliranog čelika kao i kućice za dan i datum koje su izdignute i urađene u kombinaciji poliranog i matiranog. Oko cifera nalazi se crni prsten sa odštampanim slovnim oznakama sata sa šarom u kontra smjeru u odnosu na cifer što zajedno sa izdignutim detaljima na ciferu daje određeni utisak trodimenzionalnosti. Logo na ciferu je izdignut (i veoma – veoma precizno napravljen) dok su oznaka modela, pogona i vodootpornosti odstampani, kao i uobicajeni „swiss made“ kao i podioci za sekunde.
  Kazaljke su od visokopoliranog čelika sa luminova umetkom, vitke su i dugačke, posebno sekundara koja ima lijepi „raketa“ repić. Luminova je, u tačkama, stavljena i iznad sat markera.
  Safir je blago kupolast sa dvostrukim bezbojnim AR premazom sa unutrašnje strane uz savršenu čitljivost iz svih uglova.
  Poklopac je ušrafljujući providan sa safirnim staklom kroz koje se vidi mehanizam (o kojem će kasnije biti više riječi).

  Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6548.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6549.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6551.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6553.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6555.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6556.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6579.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6577.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6580.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6540.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6544.jpg


  Krunica je ušrafljujuća, 4oro položajna, ukrašena TH emblemom. Kazaljke se veoma precizno pomjeraju sa otporom taman dovoljnim za fine tuninig pri čemu je minutara dugačka taman koliko treba da se sat podesi savršeno tačno.

  Ukupno gledano, sat ima tradicionalni, nenapadni izgled ali dizajniran tako da ne bude dosadan i previše ozbiljan.
  Očigledno je da je inspiracija za ovaj model potekla od Rolex DayDate modela ali ipak ima svoju ličnost i karakter.
  Sve je upakovano tako da odiše luksuzom ali da ne bude kitnjasto. Opet, odličan balans između korisnog (sat) i lijepog (nakit).
  Uz sportski sako i olabavljenu kravatu ili uz košulju i kožnjak ovo je savršena kombinacija, nešto manje uz full formal odjelo.
  Inače, TAG je firma koja forsira dizajn usmjeren na mlađu klijentelu (30 do 40) odnosno mlade zrele osobe i gledano iz tog ugla dizajn ovog sata je čista 10-ka.


  Ovaj sat je dio TAGove „Link“ linije i to ga čini posebno zanimljivim.
  Neuobičajeno, ako ne i jedinstveno, je da se šitava linija satova naziva po, zapravo, narukvici. Međutim, kada stavite ovaj sat na ruku, odmah shvatate zašto.
  Uz svo dužno poštovanje za ostale proizvođače sa kojima sam imao dodira (a bilo ih je, kao i kod vas, mnogo), ovo je najudobnija narukvica koju sam ikada nosio, a sigurno je, i najljepša.

  Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6541.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6552.jpg


  Ideja narukvice je „zmajeva krljušt“ odnosno svaka alkica je napravljena od dva djela i međusobno su (u nedostatku boljeg izraza) prepletene. Ovo narukvici daje specifičnu pokretnljivost i gipkost koja je karakteristična za narukvice od znatno sitnijih aklica, odnosno dobija se visoka pokretljivost koja uz zadržavanje kompaktnog izgleda (što je i poenta TAGova).
  Alkice su među sobom povezane šinicom koja je učvršćena u jedan (lijevi) dio a nakon spajanja sa prethodnom alkicom fiksira se malim sarafom i tako nizom do kopče gdje se uz pomoć malog duhtunga i ležišta spaja sa kopčom.
  Veoma intuitivan i jedinstven patent koji daje već pomenutu gipkost i pokretljivost a istovremeno omogućava da narukvica bude tanja i da se ne remeti kompaktni dizajn pošto alke nemaju rupica sa strana.

  Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6571.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6572.jpg Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6595.jpg


  Čim je sat stigao namjestio sam ga na odgovarajuću dužinu i nisam htio da je ponovo razmontiram pa prilažem slike dodatnih alkica kao primjer načina spajanja.

  Sama narukvica je satenski brušena i ima blagi odsjaj koji se savršeno uklapa u kućište brušeno na isti način.

  Kopča je tek posebna priča, takođe savršeno izvedena kako iz dizajnerskog tako i ergonomskog ugla. Preklopna je sa feder zatvaračem ali je tako osmišljena da se sa spoljne strane potpuno uklapa u tok narukvice a sa unutrašnje strane je blago nesimetrično zakrivljena prema desno tako da prati anatomski pregib zgloba (ovo je takođe detalj koji nisam viđao kod drugih proizvođača) i čini da uopšte, ni pod jednim uglom, ne zadire u kožu i smeta.
  Pretpostavljam da su i narukvica i kopča smišljeni za potrebe Tigera Woodsa i potpunu slobodu kretanja zgloba. Nisam nikada igrao golf ali sam negdje čitao da je to igra „iz zgloba“, biće da je to to.

  Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6573.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6582.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6583.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6591.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6566.jpgKliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6540.JPG
Viđeno:	89
Veličina:	166,1 KB
ID:	55939Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6544.JPG
Viđeno:	80
Veličina:	159,1 KB
ID:	55940


  U svakom slučaju, nikad udobniju i praktičniju narukvicu nisam imao plus što u kombinaciji sa safirnim poklopcem obezbjeđuje da sat pravilno stoji na zglobu bez pretjeranog „bježanja“ pri pokretu ruke.
  I u tom segmentu, čista 10-ka.

  Srce sata čini TAGov kalibar 5, odnosno njihova verzija ETA 2824/2 mehanizma. Konkretno, u ovom satu je 2824/2 Superior klase, koja se od osnovne ne razlikuje tehnički ali su upotrebljene nešto kvalitetnije legure u konstrukciji i kvalitetniji materijal vještačkih rubina što, makar u teoriji, obezbjeđuje duži životni vijek, manju potrebu za servisiranjem i pouzdaniji rad.
  Fizički, mehanizam u ovom satu se razlikuje od obične 2824/2 postojanjem dnevne komplikacije, redizajniranim klatnom (koje je manje i tanje u odnosu na uobičajeno), upotrebom vidljivih zupčanika boje bronze i ukrasnnom „ženevskom“ šarom na tijelu mehanizma i ukrasima na samom klatnu, sa TAG lasergravurom.

  Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6564.jpg


  Prema specifikaciji, ovaj mehanizam ima rezervu snage od nekih 40ak sati, pri čemu ovo još nisam testirao. Ne bi trebalo da bude drugačije.
  Sve je u sat spakovano tako da prilikom navijanja nema nikakvih vibracija a i rad klatna je jedva čujan.
  Poslje punih 5 dana nošenja, sat je na – 15 sekundi, što mu u prosjeku znači nekih – 3 sekunde na 24 sata. Imajući u vidu da ovo (makar da ja znam) nije hronometar, to je fantastičan rezultat i znatno bolji od bilo koje 2824/2 koju sam imao. Takođe, nisam obraćao posebnu pažnju na položaj u kojem je noću ostajao. Sa malo eksperimentisanja vjerujem da bi se mogao svesti na +/- 2, mada ui svijetlu ovih rezultata mislim da se neću gnjaviti time.
  I po pitanju mehanizma čista 10-ka.

  Dakle, u sva tri segmenta sat dobija čistu 10-ku i ja sam, zaista, prezadovoljan. Konačno sam u kolekciji pokrio jedan segment u kojem je bila „rupa“ i konačno imam sat koji je efektivno za svaku priliku i za sve kombinacije (osim za planinarenje).

  Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6551.JPG
Viđeno:	135
Veličina:	151,1 KB
ID:	55932Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6557.jpgKliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6577.JPG
Viđeno:	82
Veličina:	93,7 KB
ID:	55937Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6580.JPG
Viđeno:	83
Veličina:	124,3 KB
ID:	55938Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6589.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6585.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6592.jpg




  jedini pravi prigovor koji bih imao je luminova koja je zaista mogla biti bolja a i od ovakvog sata i ovakvog proizvođača sam po tom pitanju očekivao više. Da se razumijemo, ona radi, traje nekih 6 do 8 sati i u mraku je dovoljna da se pročita vrijeme ali je slaba. Kad je već tako, onda su mogli i da je ne stavljaju uopšte, ovako je malo bez veze. Tješi me, pak, to da ovo i nije sat kod kojeg je to bitna stavka a i moj odnos sa luminovom nije baš najsjajniji pa ću to da progledam TAGovcima kroz prste.

  Jasno je sasvim bilo još prve večeri da je ovaj sat bacio u sjenku sve ostale koji su trenutno u kolekciji i to sasvim zasluženo. Slike, po običaju, ne mogu i ne predstavljaju ga u dovoljnoj mjeri i mnogo ubitačnije izgleda uživo. Već je pokupio brdo komplimanata a draga je na njega ljubomorna kao na ni jedan do sad. Uzalud jeoj objašnjavam da ja i nju volim, ali na jedan drugi način.
  Uzevši u obzir koliko sam zadovoljan, koja je ovo kategorija sata i koliko vrijedi (što je manje bitno u svoj priči), stvarno sam ovaj put ubo kao slijepa kokoš zrno.

  Slike su prve od sigurno mnogo budućih jer ovaj ljepotan ne ide nigdje sa moje ruke više i sigurno će biti čest gost u rubrici „koji sat nosite danas“.

  Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6589.JPG
Viđeno:	106
Veličina:	105,9 KB
ID:	55955



  Do narednih slika vas sve pozdravljam iz mimozom okićenog Herceg Novog.

  J.
  Poslednja ispravka: Jovan HN II (2.2.2013. u 14:21)
  RUS, vladas, vlax and 17 others like this.
  Roberto: Enzo, really, 10,000 dollars, whatcha going to do with that money?
  Enzo: Buy a rosary for mama, a new dress for Angelica and you... you get yourself a suit that fits. But most important...
  Roberto: Yes?
  Enzo: We find the Frenchman. We find Jacques Mayol.

 4. #64
  RUS
  RUS je offline
  Moderator Avatar korisnika RUS
  Član od
  17.4.2009.
  Lokacija
  PA
  Poruke
  12.495
  Lajkovi
  43547
  Reputacioni uticaj
  575

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Odlican opis, sat i slike, sve je za 10.
  Cestitam
  Jovan HN II likes this.
  "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

 5. #65
  Istaknuti član Avatar korisnika Serb
  Član od
  14.2.2012.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.460
  Lajkovi
  3723
  Reputacioni uticaj
  187

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Kao sto rece Ruja cista 10
  Jovan HN II likes this.

 6. #66
  Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
  Član od
  24.5.2012.
  Lokacija
  Herceg Novi, Crna Gora
  Poruke
  633
  Lajkovi
  3690
  Reputacioni uticaj
  35

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Hvala, hvala

  Ovakav ljepotan zaslužuje malo truda.

  Zaboravio sam da napišem da sad, u tradiciji mog tripovanja sa satovima, mogu da zamišljam da sam Leo DiCaprio i da kradem tajne iz podsvijesti članova upravnog odbora neke neimenovane korporacije... B)

  J.
  Roberto: Enzo, really, 10,000 dollars, whatcha going to do with that money?
  Enzo: Buy a rosary for mama, a new dress for Angelica and you... you get yourself a suit that fits. But most important...
  Roberto: Yes?
  Enzo: We find the Frenchman. We find Jacques Mayol.

 7. #67
  Stariji član Avatar korisnika lemi
  Član od
  26.10.2011.
  Lokacija
  NOVI SAD
  Poruke
  561
  Lajkovi
  1415
  Blogovi
  1
  Reputacioni uticaj
  83

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  uf....extra je taj model je i meni favorit medju citizen satovima...........
  Jovan HN II likes this.
  ​LEMI

 8. #68
  Moderator Avatar korisnika VLADAN P
  Član od
  18.10.2010.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  8.534
  Lajkovi
  17905
  Reputacioni uticaj
  278

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Stvarno si se potrudio pri opisu,ali kao što reče-ovaj sat to i zaslužuje.
  Jovan HN II likes this.
  ZAJEDNO SMO SKUPA!

 9. #69
  Moderator Avatar korisnika Zagor
  Član od
  9.2.2012.
  Lokacija
  Markovac
  Poruke
  6.250
  Lajkovi
  52163
  Reputacioni uticaj
  212

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Stvarno cista 10
  Jovan HN II likes this.

 10. #70
  zma
  zma je offline
  Stariji član Avatar korisnika zma
  Član od
  21.8.2012.
  Lokacija
  Ukrajna i Srbija
  Poruke
  1.924
  Lajkovi
  18076
  Reputacioni uticaj
  112

  Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  Sta 10???!! Ma svih 110!!! Ozbiljan sat!!! Svaka cast!
  Jovan HN II likes this.

Strana 7 od 9 PrvaPrva ... 3456789 PoslednjaPoslednja

Slične teme

 1. Skydrummer-moja kolekcija
  By skydrummer in forum Galerije satova članova foruma
  Odgovora: 541
  Poslednja poruka: 8.8.2020., 23:05
 2. Moja mala,skromna kolekcija_Shule83
  By shule83 in forum Galerije satova članova foruma
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 6.8.2016., 10:24
 3. Vlada035 - moja kolekcija
  By vlada035 in forum Galerije satova članova foruma
  Odgovora: 81
  Poslednja poruka: 7.3.2014., 16:56
 4. ivanbjelic - moja mala skromna kolekcija
  By ivanbjelic in forum Galerije satova članova foruma
  Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 8.2.2014., 14:33
 5. KLL - skromna kolekcija
  By KLL in forum Galerije satova članova foruma
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 3.9.2013., 19:23

Bookmarks sajtovi

Vaš status

 • Ne možete postavljati teme
 • Ne možete odgovarati na poruke
 • Ne možete slati priloge uz poruke
 • Ne možete prepravljati svoje poruke
 •