Strana 7 od 9 PrvaPrva ... 3456789 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 70 od ukupno 87
Like Tree267Likes

tema: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

  1. #61
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Da,da crvena. Dobro si to odradio.
    Jovan HN II likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  2. #62
    Član Avatar korisnika SanelMNE
    Član od
    18.3.2012.
    Poruke
    131
    Lajkovi
    599
    Reputacioni uticaj
    13

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Jovane odlicna ti je kolekcija i pravo je uzivanje citati tvoje tekstove protkane entuzijazmom i "satomanijom".
    Veliki pozdrav sa sjevera.
    Jovan HN II likes this.

  3. #63
    Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lokacija
    Herceg Novi, Crna Gora
    Poruke
    633
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    36

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Pozdrav svima,

    Kao što sam obećao, evo i zvanične prezentecije moje nove bebice...
    Namjenski sam sačekao sa ovim nekoliko dana da ga malo istetstiram i dam realnu ocjenu, pozbavljenu ushićenja prvog utiska.
    Nastojaću da budem objektivan, ali ipak je to kraj ovakvog sata gotovo nemoguće.

    Krenimo redom.

    Prva riječ koja vam pada na pamet kad uzmete ovu spravicu u ruke je „kvalitet“.
    Odmah, na prvi dodir, shvatite zašto je TAG ono što jeste, odnosno ozbiljan konkurent Rolexu i Omegi i neprikosnoveni vladar u segmentu tzv. „sportske elegancije“.
    Sa ovim satom nema šale. Sve je kompaktno, utegnuto u mikrometar, bez škripanja, čudnog mrdanja spojnica i narukvice a završna obrada je taman tamo gdje treba da bude, na granici između elegantnog i opuštenog.

    Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6533.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6534.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6535.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6543.jpg


    Sat je prilično velik i težak ali zahvaljući intuitivnom dizajnu lugova, spojnica i narukvice na ruci djeluje znatno diskretnije od onoga što bi njegovih 45 mm sa krunicom u prvi mah izgledalo.
    Cifer, oivičen poliranom koronom, je semigloss crni sa diskretnom vertikalnom šarom na koji su nadenuti sat markeri od visokopoliranog čelika kao i kućice za dan i datum koje su izdignute i urađene u kombinaciji poliranog i matiranog. Oko cifera nalazi se crni prsten sa odštampanim slovnim oznakama sata sa šarom u kontra smjeru u odnosu na cifer što zajedno sa izdignutim detaljima na ciferu daje određeni utisak trodimenzionalnosti. Logo na ciferu je izdignut (i veoma – veoma precizno napravljen) dok su oznaka modela, pogona i vodootpornosti odstampani, kao i uobicajeni „swiss made“ kao i podioci za sekunde.
    Kazaljke su od visokopoliranog čelika sa luminova umetkom, vitke su i dugačke, posebno sekundara koja ima lijepi „raketa“ repić. Luminova je, u tačkama, stavljena i iznad sat markera.
    Safir je blago kupolast sa dvostrukim bezbojnim AR premazom sa unutrašnje strane uz savršenu čitljivost iz svih uglova.
    Poklopac je ušrafljujući providan sa safirnim staklom kroz koje se vidi mehanizam (o kojem će kasnije biti više riječi).

    Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6548.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6549.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6551.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6553.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6555.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6556.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6579.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6577.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6580.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6540.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6544.jpg


    Krunica je ušrafljujuća, 4oro položajna, ukrašena TH emblemom. Kazaljke se veoma precizno pomjeraju sa otporom taman dovoljnim za fine tuninig pri čemu je minutara dugačka taman koliko treba da se sat podesi savršeno tačno.

    Ukupno gledano, sat ima tradicionalni, nenapadni izgled ali dizajniran tako da ne bude dosadan i previše ozbiljan.
    Očigledno je da je inspiracija za ovaj model potekla od Rolex DayDate modela ali ipak ima svoju ličnost i karakter.
    Sve je upakovano tako da odiše luksuzom ali da ne bude kitnjasto. Opet, odličan balans između korisnog (sat) i lijepog (nakit).
    Uz sportski sako i olabavljenu kravatu ili uz košulju i kožnjak ovo je savršena kombinacija, nešto manje uz full formal odjelo.
    Inače, TAG je firma koja forsira dizajn usmjeren na mlađu klijentelu (30 do 40) odnosno mlade zrele osobe i gledano iz tog ugla dizajn ovog sata je čista 10-ka.


    Ovaj sat je dio TAGove „Link“ linije i to ga čini posebno zanimljivim.
    Neuobičajeno, ako ne i jedinstveno, je da se šitava linija satova naziva po, zapravo, narukvici. Međutim, kada stavite ovaj sat na ruku, odmah shvatate zašto.
    Uz svo dužno poštovanje za ostale proizvođače sa kojima sam imao dodira (a bilo ih je, kao i kod vas, mnogo), ovo je najudobnija narukvica koju sam ikada nosio, a sigurno je, i najljepša.

    Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6541.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6552.jpg


    Ideja narukvice je „zmajeva krljušt“ odnosno svaka alkica je napravljena od dva djela i međusobno su (u nedostatku boljeg izraza) prepletene. Ovo narukvici daje specifičnu pokretnljivost i gipkost koja je karakteristična za narukvice od znatno sitnijih aklica, odnosno dobija se visoka pokretljivost koja uz zadržavanje kompaktnog izgleda (što je i poenta TAGova).
    Alkice su među sobom povezane šinicom koja je učvršćena u jedan (lijevi) dio a nakon spajanja sa prethodnom alkicom fiksira se malim sarafom i tako nizom do kopče gdje se uz pomoć malog duhtunga i ležišta spaja sa kopčom.
    Veoma intuitivan i jedinstven patent koji daje već pomenutu gipkost i pokretljivost a istovremeno omogućava da narukvica bude tanja i da se ne remeti kompaktni dizajn pošto alke nemaju rupica sa strana.

    Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6571.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6572.jpg Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6595.jpg


    Čim je sat stigao namjestio sam ga na odgovarajuću dužinu i nisam htio da je ponovo razmontiram pa prilažem slike dodatnih alkica kao primjer načina spajanja.

    Sama narukvica je satenski brušena i ima blagi odsjaj koji se savršeno uklapa u kućište brušeno na isti način.

    Kopča je tek posebna priča, takođe savršeno izvedena kako iz dizajnerskog tako i ergonomskog ugla. Preklopna je sa feder zatvaračem ali je tako osmišljena da se sa spoljne strane potpuno uklapa u tok narukvice a sa unutrašnje strane je blago nesimetrično zakrivljena prema desno tako da prati anatomski pregib zgloba (ovo je takođe detalj koji nisam viđao kod drugih proizvođača) i čini da uopšte, ni pod jednim uglom, ne zadire u kožu i smeta.
    Pretpostavljam da su i narukvica i kopča smišljeni za potrebe Tigera Woodsa i potpunu slobodu kretanja zgloba. Nisam nikada igrao golf ali sam negdje čitao da je to igra „iz zgloba“, biće da je to to.

    Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6573.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6582.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6583.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6591.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6566.jpgKliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6540.JPG
Viđeno:	104
Veličina:	166,1 KB
ID:	55939Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6544.JPG
Viđeno:	96
Veličina:	159,1 KB
ID:	55940


    U svakom slučaju, nikad udobniju i praktičniju narukvicu nisam imao plus što u kombinaciji sa safirnim poklopcem obezbjeđuje da sat pravilno stoji na zglobu bez pretjeranog „bježanja“ pri pokretu ruke.
    I u tom segmentu, čista 10-ka.

    Srce sata čini TAGov kalibar 5, odnosno njihova verzija ETA 2824/2 mehanizma. Konkretno, u ovom satu je 2824/2 Superior klase, koja se od osnovne ne razlikuje tehnički ali su upotrebljene nešto kvalitetnije legure u konstrukciji i kvalitetniji materijal vještačkih rubina što, makar u teoriji, obezbjeđuje duži životni vijek, manju potrebu za servisiranjem i pouzdaniji rad.
    Fizički, mehanizam u ovom satu se razlikuje od obične 2824/2 postojanjem dnevne komplikacije, redizajniranim klatnom (koje je manje i tanje u odnosu na uobičajeno), upotrebom vidljivih zupčanika boje bronze i ukrasnnom „ženevskom“ šarom na tijelu mehanizma i ukrasima na samom klatnu, sa TAG lasergravurom.

    Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6564.jpg


    Prema specifikaciji, ovaj mehanizam ima rezervu snage od nekih 40ak sati, pri čemu ovo još nisam testirao. Ne bi trebalo da bude drugačije.
    Sve je u sat spakovano tako da prilikom navijanja nema nikakvih vibracija a i rad klatna je jedva čujan.
    Poslje punih 5 dana nošenja, sat je na – 15 sekundi, što mu u prosjeku znači nekih – 3 sekunde na 24 sata. Imajući u vidu da ovo (makar da ja znam) nije hronometar, to je fantastičan rezultat i znatno bolji od bilo koje 2824/2 koju sam imao. Takođe, nisam obraćao posebnu pažnju na položaj u kojem je noću ostajao. Sa malo eksperimentisanja vjerujem da bi se mogao svesti na +/- 2, mada ui svijetlu ovih rezultata mislim da se neću gnjaviti time.
    I po pitanju mehanizma čista 10-ka.

    Dakle, u sva tri segmenta sat dobija čistu 10-ku i ja sam, zaista, prezadovoljan. Konačno sam u kolekciji pokrio jedan segment u kojem je bila „rupa“ i konačno imam sat koji je efektivno za svaku priliku i za sve kombinacije (osim za planinarenje).

    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6551.JPG
Viđeno:	152
Veličina:	151,1 KB
ID:	55932Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6557.jpgKliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6577.JPG
Viđeno:	99
Veličina:	93,7 KB
ID:	55937Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6580.JPG
Viđeno:	98
Veličina:	124,3 KB
ID:	55938Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6589.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6585.jpgJovan HN II - moja skromna kolekcija :)-_mg_6592.jpg




    jedini pravi prigovor koji bih imao je luminova koja je zaista mogla biti bolja a i od ovakvog sata i ovakvog proizvođača sam po tom pitanju očekivao više. Da se razumijemo, ona radi, traje nekih 6 do 8 sati i u mraku je dovoljna da se pročita vrijeme ali je slaba. Kad je već tako, onda su mogli i da je ne stavljaju uopšte, ovako je malo bez veze. Tješi me, pak, to da ovo i nije sat kod kojeg je to bitna stavka a i moj odnos sa luminovom nije baš najsjajniji pa ću to da progledam TAGovcima kroz prste.

    Jasno je sasvim bilo još prve večeri da je ovaj sat bacio u sjenku sve ostale koji su trenutno u kolekciji i to sasvim zasluženo. Slike, po običaju, ne mogu i ne predstavljaju ga u dovoljnoj mjeri i mnogo ubitačnije izgleda uživo. Već je pokupio brdo komplimanata a draga je na njega ljubomorna kao na ni jedan do sad. Uzalud jeoj objašnjavam da ja i nju volim, ali na jedan drugi način.
    Uzevši u obzir koliko sam zadovoljan, koja je ovo kategorija sata i koliko vrijedi (što je manje bitno u svoj priči), stvarno sam ovaj put ubo kao slijepa kokoš zrno.

    Slike su prve od sigurno mnogo budućih jer ovaj ljepotan ne ide nigdje sa moje ruke više i sigurno će biti čest gost u rubrici „koji sat nosite danas“.

    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	_MG_6589.JPG
Viđeno:	116
Veličina:	105,9 KB
ID:	55955



    Do narednih slika vas sve pozdravljam iz mimozom okićenog Herceg Novog.

    J.
    Poslednja ispravka: Jovan HN II (2.2.2013. u 14:21)
    RUS, vladas, vlax and 17 others like this.
    Roberto: Enzo, really, 10,000 dollars, whatcha going to do with that money?
    Enzo: Buy a rosary for mama, a new dress for Angelica and you... you get yourself a suit that fits. But most important...
    Roberto: Yes?
    Enzo: We find the Frenchman. We find Jacques Mayol.

  4. #64
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Odlican opis, sat i slike, sve je za 10.
    Cestitam
    Jovan HN II likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  5. #65
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Kao sto rece Ruja cista 10
    Jovan HN II likes this.

  6. #66
    Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lokacija
    Herceg Novi, Crna Gora
    Poruke
    633
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    36

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Hvala, hvala

    Ovakav ljepotan zaslužuje malo truda.

    Zaboravio sam da napišem da sad, u tradiciji mog tripovanja sa satovima, mogu da zamišljam da sam Leo DiCaprio i da kradem tajne iz podsvijesti članova upravnog odbora neke neimenovane korporacije... B)

    J.
    Roberto: Enzo, really, 10,000 dollars, whatcha going to do with that money?
    Enzo: Buy a rosary for mama, a new dress for Angelica and you... you get yourself a suit that fits. But most important...
    Roberto: Yes?
    Enzo: We find the Frenchman. We find Jacques Mayol.

  7. #67
    Stariji član Avatar korisnika lemi
    Član od
    26.10.2011.
    Lokacija
    NOVI SAD
    Poruke
    561
    Lajkovi
    1415
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    85

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    uf....extra je taj model je i meni favorit medju citizen satovima...........
    Jovan HN II likes this.
    ​LEMI

  8. #68
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.629
    Lajkovi
    18042
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Stvarno si se potrudio pri opisu,ali kao što reče-ovaj sat to i zaslužuje.
    Jovan HN II likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  9. #69
    Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lokacija
    Markovac
    Poruke
    7.016
    Lajkovi
    58493
    Reputacioni uticaj
    218

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Stvarno cista 10
    Jovan HN II likes this.

  10. #70
    zma
    zma je offline
    Stariji član Avatar korisnika zma
    Član od
    21.8.2012.
    Lokacija
    Ukrajna i Srbija
    Poruke
    1.924
    Lajkovi
    18076
    Reputacioni uticaj
    114

    Određen forumom Re: Jovan HN II - moja skromna kolekcija :)

    Sta 10???!! Ma svih 110!!! Ozbiljan sat!!! Svaka cast!
    Jovan HN II likes this.

Strana 7 od 9 PrvaPrva ... 3456789 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Skydrummer-moja kolekcija
    By skydrummer in forum Galerije satova članova foruma
    Odgovora: 541
    Poslednja poruka: 8.8.2020., 23:05
  2. Moja mala,skromna kolekcija_Shule83
    By shule83 in forum Galerije satova članova foruma
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 6.8.2016., 10:24
  3. Vlada035 - moja kolekcija
    By vlada035 in forum Galerije satova članova foruma
    Odgovora: 81
    Poslednja poruka: 7.3.2014., 16:56
  4. ivanbjelic - moja mala skromna kolekcija
    By ivanbjelic in forum Galerije satova članova foruma
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 8.2.2014., 14:33
  5. KLL - skromna kolekcija
    By KLL in forum Galerije satova članova foruma
    Odgovora: 55
    Poslednja poruka: 3.9.2013., 19:23

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •