Hvala svima na komentarima!
Pa u biti bronca je nesto meksa od celika i relativno lako ostaju ogrebotine ako udaras satovima od stvari iako nije da je premekan.. fora je u tome sto kada se ulovi patina, opet ce ogrebotina dobro izgledati i uklopit ce se u izlgled sata. Sto se patine tice probao sam vise toga...
Samim nosenjem je luneta vrlo malo ili gotovo nista patinirala. Zatim dva tjedna u moru - samo je otupio sjaj bronce. Pa tretman kuhanim jajima - neravnomjerna i crna patina. Kvasina i sol - lagana patina sa laganim odsjajem boja koje preljevaju. I na kraju liver of sulfur (ne znam koja je nasa rijec za to - tekuci sumpor?) + malo kvasine i patina je ovakva kao sa slike gore - toplo smedja sa ovakvim odsjajem pod odredjenim kutom svjetla:
Ovo je samo kvasina i sol:
Ovo su kuhana jaja:
Kopcu imam jednu broncanu ali mi je pre-v stil presirok za ruku pa sam spalio jednu od oem kopci (koristio sam samo zippo upaljac):
Nisam imao full bronze sat ali planiram uzet. Radio sam prije jedan mod na Komandirskieu gdje sam ogulio krom sa sata i patinirao ga. Poledjinu sam ostavio kromiranu cijelu doduse. Meni je sve to jako fora jer se stalno mijenja izgled i na neki nacin sat stari sa vlasnikom.
Kada dosadi moze se patina skrpz oprati limunovim sokom pa se moze igrati opet ispocetka.
Vjerovatno nije za svakoga ali meni je trenutno zanimljivo..![]()
Registracija
Help

1280Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi