Dobrodošlica i od mene.
Lepa kolekcija.
Vidi se da umeš da izabereš.
Ako budeš imao vremena mogao bi da detaljnije predstaviš Steinhart. Vrlo zanimljiv sat.
Dobrodošlica i od mene.
Lepa kolekcija.
Vidi se da umeš da izabereš.
Ako budeš imao vremena mogao bi da detaljnije predstaviš Steinhart. Vrlo zanimljiv sat.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
prodruzujem se pohvalama, joppa, reci mi kako ti se cini bronza u eksploataciji, bas me zanima, da li se lako grebe, ostecuje, da li ostaju fleke na bronzanom kucistu od praskova, trenja, da li se patina ravnomerno hvata i da li uopste pametno uzeti sat sa kucistem od bronze itd.
Svaka cast za kolekciju.Svako bi je pozeleo.
Odlicna kolekcija.Vidi se da je sa velikom paznjom birana.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Steinhart je bas, bas unikatan i izgleda mi kao nesto steampunk... Sto je naravno odlicno![]()
Svi satovi su lepi, pohvale
Kolekcija kida koliko je dobra![]()
Danas malo smočio PO pa evo par fotki..
![]()
Odlicne fotke.
Daj jos ovih morskih kad budes imao vremena.![]()
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala svima na komentarima!
Pa u biti bronca je nesto meksa od celika i relativno lako ostaju ogrebotine ako udaras satovima od stvari iako nije da je premekan.. fora je u tome sto kada se ulovi patina, opet ce ogrebotina dobro izgledati i uklopit ce se u izlgled sata. Sto se patine tice probao sam vise toga...
Samim nosenjem je luneta vrlo malo ili gotovo nista patinirala. Zatim dva tjedna u moru - samo je otupio sjaj bronce. Pa tretman kuhanim jajima - neravnomjerna i crna patina. Kvasina i sol - lagana patina sa laganim odsjajem boja koje preljevaju. I na kraju liver of sulfur (ne znam koja je nasa rijec za to - tekuci sumpor?) + malo kvasine i patina je ovakva kao sa slike gore - toplo smedja sa ovakvim odsjajem pod odredjenim kutom svjetla:
Ovo je samo kvasina i sol:
Ovo su kuhana jaja:
Kopcu imam jednu broncanu ali mi je pre-v stil presirok za ruku pa sam spalio jednu od oem kopci (koristio sam samo zippo upaljac):
Nisam imao full bronze sat ali planiram uzet. Radio sam prije jedan mod na Komandirskieu gdje sam ogulio krom sa sata i patinirao ga. Poledjinu sam ostavio kromiranu cijelu doduse. Meni je sve to jako fora jer se stalno mijenja izgled i na neki nacin sat stari sa vlasnikom.
Kada dosadi moze se patina skrpz oprati limunovim sokom pa se moze igrati opet ispocetka.
Vjerovatno nije za svakoga ali meni je trenutno zanimljivo..![]()
Bookmarks sajtovi