Dobrodošao!
Lepa petica.
Dobrodošao!
Lepa petica.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
hvala, nadam se da će ih biti još. <možda ne 5-ica ali nekih drugih Seiko, da. Mada što više surfam po sajtu više mi maštu golicaju ruski satovi. Ukoliko su još uvijek ruski.
Pozdrav i dobro nam došao
Što se tiče sata, kupio si jedan od modela koji su poznati po odnosu cene i kvaliteta, a pokazali su se kao izdržljivi, tačni i kvalitetni. Seikova petica postoji već decenijama, a i danas je popularna u mnogim delovima sveta. Kod petice se pokazalo da se isplati održavati koncept koji se pokazao uspešnim, tako da se i danas dobro prodaje uprkos velikom broju kvarcnih satova. Verujem da ćeš biti zadovoljan svojim primerkom, a ko zna, možda ćeš ipak nabaviti još neku peticu ili drugi model ovog proizvođača.
Što se tiče ruskih satova, imaš podforum koji je posvećen njima, a ako te još nešto o tome zanima, rado ćemo ti pomoći. Starih ruskih satova ima dosta na tržištu i veoma su jefini, a od novih možeš lako naći čuvene amfibije ili komandirske koje Vostok i danas proizvodi. Ovaj proizvođač je 'najruskiji', da se tako izrazim, a i danas možeš naći ruske štopere sa čuvenim mehanizmom 3133. Kod ruskih satova treba imati u vidu da postoje i brendovi koji se zasnivaju na ruskom/sovjetskom časovničarskom nasleđu, ali zapravo nisu ruski, kao npr. Poljot International ili Vostok Europe. Njih ne treba mešati sa 'običnim' Poljotom ili Vostokom, koji nemaju International odnosno Europe u nazivu. Naravno, tu smo da pomognemo šta god treba, a pozivam te da pogledaš i druge podforume i pročitaš šta god te zanima o časovničarstvu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Znam da ruske satove ne možemo svrstati u vrh časovničarske vještine ali da imaju posebnu čar to je sigurno. Davno neko meni blizak je imao Raketu TV. Prije mjesec odem do buvljaka i na hrpi satova ugledah takvu Raketu. Neugledna ali se ipak izdvaja od ostalih "kvarcova". Vidim radi, kucka, kazaljke se pokreću. I kupim. Cijena, prava sitnica
.
Nakon 24- časovnog testiranja sat je kasnio oko 2 min. Nakon malo dužeg tretmana kod sajdžije, koji je ustanovio da su mu pojedini rubisi oštećeni sat zanemarljivo kasni, oko 15" dnevno, ljepše, nečujno se navija. Nije mi baš naj bolje očistio rub stakla ali... i nabacim mu novu narukvicu, moj ručni rad. Sledeća će biti bolja kad nabavim malo ozbiljniji alat za obradu kože. Sad izgleda ovako.![]()
Poslednja ispravka: VLADAN P (25.9.2016. u 22:24)
Bookmarks sajtovi