Re: drag-moj novi (prvi) sat
Dobro došao na forum. Lepa petarda. To što piše Malaysia znači da je mehanizam napravljen u toj zemlji,naravno u Seiko fabrici. Verovatno je i ceo sat tamo napravljen-sklopljen. Sve je to ok. U zdravlju ga nosio.
hvala, nadam se da će ih biti još. <možda ne 5-ica ali nekih drugih Seiko, da. Mada što više surfam po sajtu više mi maštu golicaju ruski satovi. Ukoliko su još uvijek ruski.
Pozdrav i dobro nam došao :beer:
Što se tiče sata, kupio si jedan od modela koji su poznati po odnosu cene i kvaliteta, a pokazali su se kao izdržljivi, tačni i kvalitetni. Seikova petica postoji već decenijama, a i danas je popularna u mnogim delovima sveta. Kod petice se pokazalo da se isplati održavati koncept koji se pokazao uspešnim, tako da se i danas dobro prodaje uprkos velikom broju kvarcnih satova. Verujem da ćeš biti zadovoljan svojim primerkom, a ko zna, možda ćeš ipak nabaviti još neku peticu ili drugi model ovog proizvođača.
Što se tiče ruskih satova, imaš podforum koji je posvećen njima, a ako te još nešto o tome zanima, rado ćemo ti pomoći. Starih ruskih satova ima dosta na tržištu i veoma su jefini, a od novih možeš lako naći čuvene amfibije ili komandirske koje Vostok i danas proizvodi. Ovaj proizvođač je 'najruskiji', da se tako izrazim, a i danas možeš naći ruske štopere sa čuvenim mehanizmom 3133. Kod ruskih satova treba imati u vidu da postoje i brendovi koji se zasnivaju na ruskom/sovjetskom časovničarskom nasleđu, ali zapravo nisu ruski, kao npr. Poljot International ili Vostok Europe. Njih ne treba mešati sa 'običnim' Poljotom ili Vostokom, koji nemaju International odnosno Europe u nazivu. Naravno, tu smo da pomognemo šta god treba, a pozivam te da pogledaš i druge podforume i pročitaš šta god te zanima o časovničarstvu.
Odlična Raketa. U zdravlju je nosio.
Pre bih rekla da ruske satove ne mozemo svrstati u vrh virtuoznosti casovnicarskog zanata, ali meni je mehanizam 2609ha u vrhu casovnicarstva. Prelepa raketa, cestitam, upravo sam i sama razmisljala da kupim istu takvu. Odlicno joj stoji ova bela narukvica, daje joj luksuzniji izgled, mada bih se otarasila ovog crnog stepa.