Ma ja bih kupio u toj radnji koja se zatvara, 50% snizenje, mada je stara cena sigurno bila previsoka.
Ma ja bih kupio u toj radnji koja se zatvara, 50% snizenje, mada je stara cena sigurno bila previsoka.
Iskreno ja tu ne bih razmišljao ni jednog sekunda i uzeo bih seika ali...Ja ,,ne volim" satove sa kvarcnim mehanizmima bez obzira na sve njihove prednosti. U ovom slučaju samo ti možeš odlučiti a ipak mislim da što se tiče odnosa kvaliteta i cijene tu ne bi trebao da razmišljaš ( to je u korist seika ), e sad što se tiče dizajna tu samo ti možeš odlučiti ( meni je seiko ljepši i po izgledu).
Juče sam naišao na Tissot-a u radnji koja se zatvara i cena mu je bila oko 25 000 din. dok je regularna oko 45 000din.Ovoliko sniženje me je jako privuklo, ipak je sat dosta dobro odrađen po pitanju dizajna i obrade, jedino mi smeta kako je datum postavljen, možda bolje da ga nisu ni stavili, ali to nije neki veliki problem
Možda malo podseća na Tag Heuer Monaco(ali samo malo)
Gledao sam mehanizam koji ima u sebi(Hvala VLADAN P na info) i na nekim mestima sam naišao da njegovi vlasnici imaju problema sa njim.Takođe sam video da se ti mehanizmi kreću oko 50$, dakle zamena mehanizma je uvek u mogućnosti.
Seiko merkam već duže vreme i mislim da mu ne mogu naći neke zamerke i po pitanju izgleda i po pitanju kvaliteta u tom cenovnom rangu.Nisam imao prilike da ga probam sa kožnom narukvicom kako mi stoji,mada verujem da bi i sa njom lepo ležao na ruci.Što se tiče održavanja, koliko često se vrši servis na automaticima(da li nakon nekog vremenskog perioda ili kad primetim veća odstupanja u merenju ili...)?
Znam da je na meni da donesem odluku, ali opet volim da čujem i mišljenja od iskusnijih ljudi, ne dozvoljavam sebi da kupujem sat samo zbog lepog izgleda, ipak gledam da je kvalitetan i da me može lepo služiti.
Zahvaljujem svima na brzim odgovorima![]()
Danas sam ponovo išao da probam Tissot, i jako mi se sviđa kako mi stoji, dopada mi se!
Ali, video sam da mu se baterija ispraznila i odmah mi na pamet palo koliko samo dugo tako stoji u izlogu, takođe daju mu garanciju od samo godinu dana.
Ipak sam se odlučio da propustim ovu priliku, pametnije da razmišljam o Seiku
Hteo bih da se zahvalim članovima što su u tolikom broju ispratili ovu temu i davali svoje sugestije, stvarno ste mi pomogli.
Takođe mi je drago što su vlasnici Seika dodatno potvrdili stavove većine!
Još bih da Vas pitam, kako Vam izgleda Seiko(snzf55-k1) na kožnoj narukvici, da li je neko probao da je stavi na ovaj sat.
Kao što kažu bozicko i 23jewels jedno je kako sat izgleda na slikama, a drugo kako izgleda uživo.
Meni na slikama deluje lepše sa kožnom narukvicom, da li je tako i u uživo ?
Pozdrav!
Danijele što se tiče izgleda to već moraš odlučiti sam, jer ukusi su različiti, ja na primer ne volim "kockast" oblik, i kod ovakvog tipa sata biram metalnu narukvicu.
Seiko 5 serija se proslavila kvalitetom i izdržljivošću, mnogo njih te satove nose i po dve decenije... Moj glas Seiku! Javi šta si odlučio. Pozdrav.
Mišić M.
Da, u pravu ste kad kažete da je odluka na meni, mada verujem da ste se svi nalazili u situaciji kada niste sigurni koji je pravi izbor za Vas.
Ipak, odlučio sam da kupim Seikov model, mislim da je to bolja kupovina za mene.Pregledao sam mnoge forume i nisam video da mu je iko našao zamerku...
Položio sam kaparu u prodavnici, sad samo još treba da ga dobave.
Svakako slede slike i utisci kad se ponovim.
Hvala svima na učestvovanju u temi.
Srdačno!![]()
kaparu? kakva je to prodavnica koja uzima kaparu?
evo ti prodavnica, narucis, stigne ti za dan-dva, platis kad dobijes paket..
Da, znam za tu online prodavnicu, ali sam se odlučio za prodavnicu u Novom Sadu, pre svega što se u slučaju reklamacije mogu obratiti njima, takođe sam dobio popust na gotovinsko plaćanje...
Datum je po meni jako bitan,ako ti je do kvaliteta onda Seiko bez razmisljana. Poz
next year at this time I'll be a millionaire
Recimo na 3 do 5 godina se radi servis. Cika casovnicar, otvori, rasklopi, podmaze i vrati na mesto. (zameni eventualno nesto ako treba, a verovatno ne treba). Ima mehanickih satova koji deceniju i vise nisu videli servis pa kuckaju i dalje, ali to nije dobra praksa.
Lepo je malo zameniti te dosadne krugove nekim cetvorouglom, ali u ovom slucaju moj glas ide Seiku.![]()
Tiso je poznat brend i verovatno ta ETA (koliko god bila nisko u hijerahiji) moze dugo sasvim lepo da radi, ali Seiko je ''more bang for the bucks...''. Sticem utisak da je Tiso prilicno lenj u poslednje vreme. Prodaju tek adekvatne satove za vise para od konkurencije, unovcavajuci poznato ime....
Poslednja ispravka: anbeast (20.3.2012. u 13:08)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Bookmarks sajtovi