Tu smo kod onog, što sam napisao pre dva dana:
"4. pouzdan mehanizam - ovo je najmanje problematično, jer danas preko 90 % satova u sebi nose mehanizme, koji će raditi dugi niz godina, bez problema. Ali i unutar ovoga ima puno razlika, koje su važnije nama, koji smo malo dublje u materiji od prosečnog potrošača, pa onda lomimo koplja oko nekih stvari, koje su za vanjske posmatrače potpuno nebitne a za nas esencialne važnosti...."
I to je ono, što je najteže, jer ne postoji ekzktno pravilo, koje će garantirati, ovaj sat je bolji ili ovaj sat će ti raditi duže od onog. Klasifikacija proizvođača švajcarskih mehanizma je sledeča: 1. ETA, 2. Ronda, 3. ISA. To je opšta klasifikacija a unutar svake od njih postoje linije, koje se opet međusobno razlikuju po funkcijama, komplikacijama itd.
Npr. Certina Podium ima najbolji mehanizam jer doalazi iz ETA najjače linije Thermoline
Swiss Military Hanowa u sebi nosi mehanizam iSA 8171/202. U poređenju sa Wengerom (Ronda 5030D) je to po nekom opštim merilimia slabiji mehanizam. Radi se prvenstveno o vrsti materiala u njemu, načinu sklapljanja i slično...Moj 19 godišnji sin ima model Hanowa Swiss Military Arrow 6-4224.04.003, 4 godine i ne znam, šta sve nije radio sa tim satom i nema nikakvih problema.
Zato sam napisao, da su svi satovi dobar izbor ali ako me pitaš, ko je bolji, onda se moram osloniti na gore spomenute detalje.
Ako bih uzimao za sebe i da se nekako uspem oprostiti od Certine (čak i za cenu jednogodišnjeg odloga kupovine zbog dodatne štednje za nju) onda bih kupio ovim redom:
https://www.satoviberic.rs/proizvod/...raph-rucni-sat
https://www.satoviberic.rs/proizvod/...raph-rucni-sat
https://bomar.rs/wenger-roadster-010853107
https://bomar.rs/roamer-rockshell-ma...20837-41-55-20
https://www.satoviberic.rs/proizvod/...orts-rucni-sat

Ostale Certine i Tissot sam izbacio zbog mehanizma sa puno plastike i za taj novac bih radije uzeo klasičan mehanizam, kao što je u gore navedenim satovima. Ali opet ponavljam. To ne znači, da će se taj Tissot pre pokvariti od Roamera. Radi se o više o ličnom stavu prema onome, što želim, za uloženi novac. Meni se naprimer ne sviđa ako mi se sat pokvari, da ga odnesem na servis, onda oni izvade mehanizam, koji košta 25 €, bace ga u smeće i onda stave isti novi takav mehanizam i ajde vozi. I za to mi naplate 80 €. Više volim, da može, da se podesi, da se zavrti koji šraf. Iako je reč o kvarčnom mehanizmu. Nekima to uopšte ne smeta i baš im je ravno za to...svako zna za sebe.
Hanowu nisam izabrao, jer mi je skuplja od gore navedenih modela i po mojem mišljenju nije bolja od njih.
Kod izabranih sam se ophodio najviše po tradiciji brenda (koja je meni lično vrlo važna) i po tome, koji mi se najviše sviđa iz vidika dizajna, jer razlike u kvaltieti među njima nisu toliko bitne, da bi me to vodilo u konačnu odluku.
Zato, ako ti se sa tvojeg spiska najviše sviđa Hanowa Arrow (koliko sam shvatio), ne vidim razloga, zašto je ne bi izabrao. jer najvažnije na kraju, je da izabereš sat, koji ti se najviše sviđa, jer ti ćeš ga gledati i nositi svakog dana.
Ni sa jednim od spiska se nećeš nasamariti, nijedan nije uzalud bačen novac. Posebno ako se uzme u obzir, da svakoga od njih uživo probaš i sa time dođeš do konačne odluke.




Citat iluzionista kaže: Pregled poruke
хвала на одговору , шта да продам за ту цертину
Ниси прокоментарисо https://bomar.rs/swiss-military-arrow-6-525004009 јел боље од Венгера , колико сам могао да те разумем ако буде проблем новац најбоље да узмем Венгера ?
Пошто ценим твоје мишљење , реко да ми је изглед најважнији ал ја вероватно на овом форуму знам најмање ...
Јел би могао да ми ставиш неку листу шта знам од три сата по твом мишљењу независно од мог за цене на пример један 30 000 , један до 40 000 и један до 50 000 (не мора округло да буде та цифра може мало да премаши) све по сом нахођењу ако будеш имао времена...