Hadži je sve rekao.... blaga kopija "dive master 500 by Victoriox" . Meni jedan od omiljenih quartz kalibra, uz Citizen-ov 2100. Za te pare od Certine vredi svaku paru, kako reče brat Hadži....
Hadži je sve rekao.... blaga kopija "dive master 500 by Victoriox" . Meni jedan od omiljenih quartz kalibra, uz Citizen-ov 2100. Za te pare od Certine vredi svaku paru, kako reče brat Hadži....
Victorinox - real steel with mechanical soul
Postovani,
hvala svima na pomoc. Izvinjavam se sto opet trazim, molim Vas da mi kazete da li je i u ovom modelu Certine mehanizam
eta 251.262 i da li moze da se stavi kozna narukvica umesto metalne ?
Certina ds first ,CERTINA 541.7184.42
Hvala unapred,
s postovanjem Mikica![]()
Aleksandar777 dobro došao na forum.
Swatch grupa ( pri dnu se lepo vidi kako su oni odredili ko je gde u hijerarhiji ):
The Swatch Group - Wikipedia, the free encyclopedia
LVMH grupacija:
LVMH - Wikipedia, the free encyclopedia
Festina:
Festina - Wikipedia, the free encyclopedia
Seiko ( Pulsar, Lorus, J.Springs )
Toliko za sada.
Inače Tematski forum ima podforume koji grupišu satove prema poreklu, cenovnom rangu ...
Slažem se sa ovime što kaže Sky, a pošto je Aleksandar nov, mislim da će biti najlakše ako se uzme klasifikacija koju nudi Swatch. Naravno, pošto ne govorimo o fizici ili matematici, i ova podela je relativno uslovna, jer teško je obrazložiti zbog čega neki sat spada u ovu ili onu kategoriju, budući da su cene postavljene u okruglim brojevima da bi se lakše klasifikovale.
Kada poredimo satove, najispravnije ih je porediti po cenovnim kategorijama, kao što kod automobila imamo A klasu, B klasu itd. Ako gledamo samo cenu, uvek možemo da se zapitamo šta možemo dobiti za određeni novac, ali opet, u nekim slučajevima se može desiti da upoređujemo babe i žabe.
Ukoliko govorimo o satovima koji koštaju do 100 evra, tu će svakako biti mnogi modeli koje proizvode Seiko, Pulsar, Lorus, J. Springs, Casio, Citizen i još neki, ali tu će biti i kineskih satova promenljivog kvaliteta. Za 100 evra se konkretno mogu kupiti neki kineski mehanički model, ali i osvedočeni seiko. Svakako, bolji izbor je ovaj drugi. U isti cenovni rang možemo staviti i neki Casiov model, npr. G-Shock ili Illuminator, ali iako govorimo o istoj ceni, ne poredimo satove istih osobina. Iako će mehanički, odnosno automatski seiko 5 i kvarcni G-Shock imati istu cenu i biti pouzdani, mi poredimo dve vrste mehanizma.
Naravno, ne sporim da kakva-takva podela mora da postoji, da su navedene podele veoma praktične, u okviru svake kategorije može se navesti više potkategorija, što možda priču čini komplikovanijom, ali ovde i jesmo zato da diskutujemo i pomognemo pri izboru.
Poslednja ispravka: Neša (8.9.2014. u 23:45)
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Sve sto su napisali Sky i Neša apsolutnom podrzavam i slazem se i zelio bi samo nadodati jedan segment koji cesto bude presudan u odlucivanju izbora nasega iduceg sata a ipak je u sklopu teme. Kolege pre su se bazirali na tehnickim detaljima.
Ja bih dodirnio onaj zadnji momenat a to je pored navedenog.....vizuelni identitet, tj., koliko nasem oku jedan ili drugi sat je privlacniji. I tu ponavljam samog sebe, lepota je u oku promatraca a znamo da ne postoje dva ista oka na celoj kugli zemaljskoj.
Poslednja ispravka: MMario (9.9.2014. u 0:01)
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Cini mi se da moze
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Jeste ta ETA je u njemu.
Sto se tice narukvice, posto ima klasicne lugove moze da se stavi bilo koji zamenski kais, kozni ili gumeni.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Casio.Najvise mi se svidja.
A meni se Casio najmanje svidja. Prenatrpan, nepregledan, sa gomilom opcija koje ne sluze nicemu i koje skoro niko ne zna da koristi. Sa druge strane Fosil i Parnis su lako citljivi, cistog dizajna, pregledni.
Sigurno je kvalitet na strani Casia ali ce i drugi potrajati vise nego sto ti treba. Sve se svodi na licni ukus...
Meni se (po izgledu) sviđaju sva tri.
Ako gledaš uloženo-dobijeno onda apsolutno Casio.
Fosil bi bio ok da je duplo jeftiniji.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi